20 Ekim 2019, Pazar 12:39:36

Kabin memurları grevde... Yüzlerce uçuş iptal!

Alman hava yolu şirketi Lufthansa’ya bağlı Eurowings, Germanwings, Lufthansa Cityline ve SunExpress’in kabin çalışanları iş bıraktı.
  • Helal olsun su Almanlara. Sunexpress Deitschland diye bir sirket kurdular, ne kadar issiz alman varsa doldurdular, 10 yildir zarar ediyorlar ve utanmazlar grev yapiyorlar. Sunexpress Türkiye gece gündüz calisip almanlarin zararini kapatsin. Haydi bre Babayigit Frankfurt‘daki THY nin atadigi Genel Müdür! Vur artik Masaya su nasir görmemis mübarek elini, yoksa yakinda vuracak masa kalmayacak.
  • Bakin iktidar yanlilari !! Bunlara hak arama deniliyor. Hani sizin sayenizde baskalarinin yapamadigi sey !!! Umarim sizde kapi kapi hakkinizi ararsiniz ilerde..

Alman hava yolu şirketi Lufthansa’ya bağlı Eurowings, Germanwings, Lufthansa Cityline ve SunExpress’in kabin çalışanları iş bıraktı. Bugün saat 05.00’te başlayan uyarı grevi, saat 11.00’de sona erecekti. Ancak sendika son anda uyarı grevini gece yarısına kadar uzatma kararı aldı. Grev nedeniyle sabahın ilk saatlerinden itibaren uçuşlar bir bir iptal edilmeye başlandı.

Kabin Memurları Sendikası (UFO) yönetimi cuma akşamı uyarı grevinin yapılacağını duyurdu. Sendika ilk yaptığı açıklamanın aksine pazar günü uyarı grevinin saat 00.00’e kadar süreceğini belirtti. Alınan karar üzerine Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart, Berlin ve Hamburg gibi büyük hava alanlarında uçuşlar iptal edildi. Uluslararası havalimanlarıyla bağlantılı olan bu havalimanlardaki uçuşların yapılamaması, yüzlerce hava alanındaki uçuşları da etkiledi. Sadece Düsseldorf’ta 240 Eurowings uçuşunun yapılması planlanmıştı. Uyarı grevi nedeniyle toplam iptal edilecek uçuş sayısının 500 kadar olacağı tahmin ediliyor. Yolcuların uyarı greviyle ilgili önceden bilgilendirilmesi üzerine havalimanlarında kaos yaşanmadı.

‘BİZ DE ÜZGÜNÜZ AMA...’

Hürriyet Avrupa'da yer alan bilgilere göre; UFO Sendikası İkinci Başkanı Daniel Flohr, eylemin işveren temsilcilerinin katı tutumundan kaynaklandığını belirterek, “Almanya genelinde uçuşlar iptal edilecek. 10 bin yolcunun iptallerden etkilenmesi bekleniyor. Grevin bazı eyaletlerdeki okul tatilinin sona erdiği güne denk gelmesinden biz de üzgünüz. Eğer işveren toplu sözleşme masalarındaki olumsuz tavrını değiştirmezse, uyarı grevleri önümüzdeki günlerde de sürecek” dedi. Lufthansa, sendikaya yüzde 2 oranında zam önerdi. Ancak sendika, çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve daha fazla sosyal hakların verilmesini talep ediyor.

Kabin memurları grevde... Yüzlerce uçuş iptal!

Yorumlar

Misafir ~ 4 yıl önce
Helal olsun su Almanlara. Sunexpress Deitschland diye bir sirket kurdular, ne kadar issiz alman varsa doldurdular, 10 yildir zarar ediyorlar ve utanmazlar grev yapiyorlar. Sunexpress Türkiye gece gündüz calisip almanlarin zararini kapatsin. Haydi bre Babayigit Frankfurt‘daki THY nin atadigi Genel Müdür! Vur artik Masaya su nasir görmemis mübarek elini, yoksa yakinda vuracak masa kalmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 4 yıl önce
Bakin iktidar yanlilari !! Bunlara hak arama deniliyor. Hani sizin sayenizde baskalarinin yapamadigi sey !!! Umarim sizde kapi kapi hakkinizi ararsiniz ilerde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000