27 Şubat 2015, Cuma 08:40:04

JFK'DA IŞİD OPERASYONU

FBI, IŞİD'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmek isteyen 19 yaşındaki Akhror Saidakhmetov'u, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda uçağa binmek üzereyken yakaladı.
  • Bugünlerde ülkede olanlardan sonra Amerika'da bunun altına kalmayıp JFK'yı Kanada'ya mı iteledi ?
  • Haberden JFK den bahsediliyor JFK ne zaman Kanada da oldu
  • İmajımız çok kötü. Memleket neredeyse amerika,avrupa-suriye otobanı üzerindeki yolgeçen hanı gibi oldu. Hangi yabancıyla konuştuysam söyledikleri aynı "siz sınırlarınızı koruyamıyorsunuz, toprağınıza sahip çıkamıyorsunuz" diyor. Bunun söyleyen elin adamına kafayı atasım geliyor ama doğru söze ne denir.. Saygılar

FBI, IŞİD'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmek isteyen 19 yaşındaki Akhror Saidakhmetov'u, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda uçağa binmek üzereyken yakaladı.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, FBI'ın IŞİD’e katılmak ve ABD’de terör eylemlerinde bulunmak için hazırlık yaptıkları gerekçesiyle 3 kişiyi tutukladığı bildirildi. Açıklamada, terör örgütlerine destek vermekle suçlanan Özbekistan vatandaşı Abdurasul Hasanovich Juraboev ve Abror Habibov ile Kazakistan vatandaşı Akhror Saidakhmetov’un Brooklyn’de yaşadıkları ve bir süredir New York ve Florida’da gözlem altında oldukları kaydedildi.

FBI tarafından yürütülen soruşturmanın ardından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Juraboev (24) ve Saidakhmetov’un (19) Türkiye üzerinden Suriye’ye giderek IŞİD’e katılmayı planladıkları, Habibov’un (30) ise Saidakhmetov’a mali destek sağladığı ancak ABD’den ayrılma planının bulunmadığı kaydedildi. Saidakhmetov’un dün sabah John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda İstanbul’a giden bir uçağa binmek üzereyken yakalandığı ifade edilirken, Brooklyn’de yakalanan Juraboev’un da İstanbul’a gitmek için gelecek aya bilet almış olduğu belirtildi. Yerel medyada yer alan haberlerde Habibov’un ise Florida’da yakalandığı bildirildi.

Öte yandan Abdurasul Hasanovich Juraboev’in Ağustos ayı içerisinde Özbek dili ile yayın yapan siteler üzerinden IŞİD propagandası yaptığı ifade edildi. Gönderide, terör örgütünün talep etmesi halinde ABD Başkanı Barack Obama’ya bir suikast gerçekleştirebileceğini, New York’ta bulunan Coney Adası’nda da bombalı saldırıda bulunmayı planladığını yazdığı ifade edildi.

JFK'DA IŞİD OPERASYONU

Yorumlar

Tamam ~ 9 yıl önce
Bugünlerde ülkede olanlardan sonra Amerika'da bunun altına kalmayıp JFK'yı Kanada'ya mı iteledi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanada mi ? ~ 9 yıl önce
Haberden JFK den bahsediliyor JFK ne zaman Kanada da oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İmajımız çok kötü. Memleket neredeyse amerika,avrupa-suriye otobanı üzerindeki yolgeçen hanı gibi oldu. Hangi yabancıyla konuştuysam söyledikleri aynı "siz sınırlarınızı koruyamıyorsunuz, toprağınıza sahip çıkamıyorsunuz" diyor. Bunun söyleyen elin adamına kafayı atasım geliyor ama doğru söze ne denir.. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahane ~ 9 yıl önce
Diyeceklerim bahane değil ama koca ABD sınırlarını korumakta zorlanıyor. Bizim için kolay olmaması normal bence. Saçma sapan ülkelerle sınır komşusuyuz. Ayrıca Türkiye'de daha vatandaşın kapısının önünü koruyamıyoruz bırak o koca sınırları öyle koruyacak. Bundan başka biz tek başımıza kaç kişiyi engelleyebiliriz ki. Avrupa, ABD önce kendileri engellemeye çalışsın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000