01 Eylül 2011, Perşembe 09:35:43

JFK KULESİ NEDEN YEŞİL RENKLE AYDINLATILDI?

ABD'nin yılda yaklaşık 50 milyon yolcuya hizmet veren New York JFK havalimanı bir ilke imza attı. Havaalanı, Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlamak için ana terminal kulesini bayram süresince yeşil olarak aydınlattı.
  • sen müslüman olarak afganistan ırak dan sonra hala buna seviniyorsan Allah sana akıl fikir versin.
  • Eger Turkiyemizde boyle bir uygulama olsa Airport haberde yorum yazan ve takunyalilara be badem biyiklilara takanlar hemen kalp krizinden olurler.Onlarin derdi ne takunya nede badem biyik.Onlarin derdi Islama saldirmak ve Muslumanlari asagilamak.Ama bunu acikca soyleyebilecek mertlikte degiller.Cunki korkaklar.Ancak bu sekilde kasinan yerlerini kasidiklarini saniyorlar.Ama Allah nurunu tamamlayacaktir.Bu dusuncedeki insanlarada Allah Allah'i sevmeyi ve Allah ve din dusmanligindan bir an once kurtulmayi nasip etsin.Nede olsa Allah'in yarattigi kullardir.Yaratilani severiz Yaratandan oturu.
  • "pohaca" nın ne olduğu kesin değil; ama sanırım poğaça olması muhtemel..:)
  • Güzel haber bir Türk bir Müslüman olarak insanın hoşuna gidiyor ama bu tür bir uygulamanın Türkiyede olmaması tabi düşündürücü.İftarda bırakın yolcularına bir bardak suyu veya bir pohacayı ikram etmek 30 kuruşluk bir suyu bile 5-6 ytl ye satılmasını bile normal karşılayan bir anlayışı benimsemiş Havalimanları İşletmeleri var. Sıvı içeçek ile Gatelere veya arındırılmış bölgelerdeki salonlarına girilemedigi için İNSANLAR MAGDUR OLUYOR.
Havaalanı bundan sonra geleneksel olarak Ramazan ve Kurban bayramlarında ana terminal kulesini yeşil renkle aydınlatacak. JFK Havalimanı İmamı Ahmet Yücetürk, Havaalanı yönetiminin almış olduğu kutlama kararının son derece sevindirici olduğunu belirterek, "Gelenekselleşecek tarihi bir karar aldılar. Çok sevinçliyiz" dedi.

MÜSLÜMANLARA SPONSOR İFTARI DA VAR
New York'un Brooklyn semtinde Türklerin kurduğu Fatih Camisi'ne bağlı olan Amerika Türk Müslümanlar Birliği adına JFK havaalanı'nın 1 ve 4 numaralı terminallerinde hizmet veren iki mescitten de sorumlu olan, JFK'in Türk imamı Yücetürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Son üç yıldır alanın iki terminalinde hizmet veren mescitlerimizde yolculara, sponsorlarımızın desteğiyle sayıları günde yaklaşık yüz kişiyi bulan Müslümana ücretsiz olarak iftar yemeği veriyoruz. Müslüman olmayan yolculara da kapımızı kapatmıyoruz, karınlarını doyuruyoruz, su veriyoruz. Bu yaklaşımımız diğer dini liderlerin de takdirini kazandı. İftar zamannı rabbiler ve papazlarda bize katıldı. 2001 yılından beri Müslümanlığın bir barış dini olduğunu anlatmaya çalıştık ve bu iyi niyetli yaklaşımız sonucunu verdi. Müslümanların dini bayramı olan Ramazan Bayramımızı ana terminal binası, kulesini dinimizin kutsal rengi olan yeşille aydınlatarak kutlama kararı aldı. Son üç yıldır Havaalanı yönetiminden bu yönde bir talebimiz oldu ve bu bayram ve daha sonraki dini bayramlarımızda da gelenekselleşecek olan bu kararı aldılar" dedi.

(Haberdar.com)

JFK KULESİ NEDEN YEŞİL RENKLE AYDINLATILDI?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
sen müslüman olarak afganistan ırak dan sonra hala buna seviniyorsan Allah sana akıl fikir versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eger Turkiyemizde boyle bir uygulama olsa Airport haberde yorum yazan ve takunyalilara be badem biyiklilara takanlar hemen kalp krizinden olurler.Onlarin derdi ne takunya nede badem biyik.Onlarin derdi Islama saldirmak ve Muslumanlari asagilamak.Ama bunu acikca soyleyebilecek mertlikte degiller.Cunki korkaklar.Ancak bu sekilde kasinan yerlerini kasidiklarini saniyorlar.Ama Allah nurunu tamamlayacaktir.Bu dusuncedeki insanlarada Allah Allah'i sevmeyi ve Allah ve din dusmanligindan bir an once kurtulmayi nasip etsin.Nede olsa Allah'in yarattigi kullardir.Yaratilani severiz Yaratandan oturu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"pohaca" nın ne olduğu kesin değil; ama sanırım poğaça olması muhtemel..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güzel haber bir Türk bir Müslüman olarak insanın hoşuna gidiyor ama bu tür bir uygulamanın Türkiyede olmaması tabi düşündürücü.İftarda bırakın yolcularına bir bardak suyu veya bir pohacayı ikram etmek 30 kuruşluk bir suyu bile 5-6 ytl ye satılmasını bile normal karşılayan bir anlayışı benimsemiş Havalimanları İşletmeleri var. Sıvı içeçek ile Gatelere veya arındırılmış bölgelerdeki salonlarına girilemedigi için İNSANLAR MAGDUR OLUYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000