13 Haziran 2010, Pazar 08:37:26

"Jetlere vurmaları için izin vereceğiz"

Suudi Arabistan’ın, İran’a olası bir hava saldırısı halinde İsrail savaş uçaklarına hava sahasını açacağı iddia edildi.
  • HER YAZILAN HABERE İTİMAT ETMEMEK GEREKİR. HABERİN KAYNAĞI ENGLISH TIMES VE ORTAKLARI ZATEN İNGİLİZ VE YAHUDİLERİN (JEWISH) MEDYA ŞIRKETİ. İSLAM ALEMİNİN BU KONUDA YA NABZINI YOKLUYORLAR YADA İNGİLİZLER BU SEFER DE SUUDİLERLE İRANI KARŞI KARŞIYA GETİRME PLANLARI YAPIYORLAR. BU HABER SUUDİLER TARAFINDAN YALANLANACAKTIR. EĞER BÖYLE BİR ŞEYE KALKIŞIRLARSA HEM TÜM İSLAM ÜLKELERİNİN TEPKİSİNİ HEMDE İRANA KENDİNİ HEDEF ETMİŞ OLUR. KALDIKI SUUDİ ARABİSTANIN 20 MİLYONLUK NÜFUSUNUN CİDDİ BİR YÜZDESİNİN Şİİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRSEK BU HAREKET SUUDİLERİ İÇ KARIŞIKLIĞA DA SÜRÜKLER. İNGİLİZLERİN VE YAHUDİLERİN PİSİKOLOJİK HAREKATI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. IRAK GİBİ HAVA SAHA KONTROLÜ OLMAYAN BİR ÜLKE VARKEN BÖYLE BİR FİKİR MANTIK DIŞI.. İSTESELER İRANI IRAK HAV
  • bence iran görünenden daha güçlü bir ülke israil girerse herkezin başı dertte demektir oradaki uranyum tesisini vurmayla iş bitmez karadan nasıl müdahale edeceksin TÜRKİYE den yardım isteyecekler TÜRKİYE yardım ederse ilk bombayı biz yiyeceğiz ALLAH korusun
  • gerçekten haklısın; 30 tane 380 yerine 29 tane versin bence de.. tamam biz de yardım edelim, din kardeşiyiz ama araplar neden yan gelip yatıyor ki bu kadar cinayet işlenirken? petrol bitince ne olacak o saltanat?
  • ayıdan post olmaz demiş atalarımız. Herhalde boşuna dememişlerdir..
  • araaraplar zamanında bizide ingilizlere satmışlardı çok karaktersizce bir davranış olur eğer bunu gerçekleitrirlerse.çünkü nasıl hristiyan ülkeler yani haçlılar birleşiyor birbirini koruyorsa, müslüman olarakta suudların filistine yardım etmesi ve iran a karsı kotu tutum ıcınde olmaması gerekır....
  • şu arapları anlamıyom.körfez zengin arap devletleri niye gazzeye yardım etmiyor.dubai emırates a380 otuz tane degil 29 versin bir uçak parasını gazzeye versin.her ıkıside arap.kimisi zevkisefa kimisi sürünüyor.arabın aklı incir çekirdegini doldurmaz.derler.
  • arkadaşlar ilk defa kusursuz yorumlar yapmışsınız.aslında sizi bu yorumlarla açık oturuma çıkarmak gerek.çünkü ilk defa aklı selim yorumlar gelmiş.Ancak geçmişe değil önümüze bakalım.arapları biliyoruz.biz kendimize bakalım kendimize !doğuda hain saldırılar devam etmekte.Filistin yardım bekler.ve daha bir çok şey.sular ısınıyor!gözümüzü açma vakti geldi bile!
  • KABE'nin bu heriflerde olması ne acı! Lawrance'la da bunlar el ele vermiş binlerce askerimizin çöllerde canı almışlardı. Kabahat bizde, ayaklarına kadar gidiyoruz.
  • Bizim örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi çökerten zaten bum pis arapların inancıdır. Türk, araplaşmasaydı hala dünyaya hükmederdi...
  • tarihe bakin yeter. O bolgedeki insanlar hep bizi arkadan bicaklamistir.Sayin basbakan arap dunyasinin lideri olmak istiyor ve sinirlari , iliskileri zorluyor. Suudilerde bizi gene arkadan bicaklamaya hazirlaniyor. Ne zaman ogrenecek bizim insanlarimiz?

İngiliz Times gazetesinin Basra Körfezi’ndeki askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, Riyad yönetiminin İsrail’e ülkenin kuzeyinde dar bir hava koridoru açacağı, böylece İran’ı bombalayacak İsrail uçaklarının yolunun kısalacağı belirtildi. Habere göre Suudi Arabistan, bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda neler yapılacağını bir tatbikatla test etti. Buna göre Suudi Arabistan, İsrail uçakları hava sahasından geçerken kendi füze savunma sistemlerini devreden çıkaracak, Suudi hava kuvvetlerine ait jetlerin havalanmasını önleyecek ve İsrail uçakları hava sahasından çıktıktan sonra hava savunma sistemlerini tam alarm durumuna geçirecek.
 
Bir Amerikalı savunma kaynağı, “Suudiler İsrail’lilere geçmeleri için izin verdiler, bu sırada onları görmezden gelecekler. Kendi jetlerinin bu işe karışmaması ve kimsenin vurulmaması için testler yaptılar. Bütün bunlar ABD Dışişleri Bakanlığı’nın rızasıyla oldu” dedi. Bir Suudi yetkili de, “İsraillilerin geçmesine izir vereceğiz ve gözlerimizi kapatacağız” dedi.

Times, İsrail ve S. Arabistan arasında gerginlik olmasına rağmen iki ülkenin de Tahran rejiminden nefret ettiğini ve nükleer planlarından endişe duyduğunu yazdı. Gazete, olası bir saldırıda ilk hedeflerin Natanz ve Kum’daki uranyum zenginleştirme tesisleri, İsfahan’daki gaz deposu ve Arak’taki ağır su reaktörü olacağını belirtti. Buşehr’deki hafif su reaktörünün de ikincil hedefler arasında bulunduğu kaydedildi. Times, hedeflerin İsrail’den 2250 km uzakta olduğuna ve İsrail uçaklarının menzilinin üst sınırının da ancak bu kadar olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden S. Arabistan üzerinde hava koridoru açılmasının İsrail’in işini kolaylaştıracağı vurgulandı. İsrail basını, eski Başbakan Ehud Olmert’in Suudi yetkililerle İran konusunu ele aldığını yazmıştı.

(Milliyet)

"Jetlere vurmaları için izin vereceğiz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
HER YAZILAN HABERE İTİMAT ETMEMEK GEREKİR. HABERİN KAYNAĞI ENGLISH TIMES VE ORTAKLARI ZATEN İNGİLİZ VE YAHUDİLERİN (JEWISH) MEDYA ŞIRKETİ. İSLAM ALEMİNİN BU KONUDA YA NABZINI YOKLUYORLAR YADA İNGİLİZLER BU SEFER DE SUUDİLERLE İRANI KARŞI KARŞIYA GETİRME PLANLARI YAPIYORLAR. BU HABER SUUDİLER TARAFINDAN YALANLANACAKTIR. EĞER BÖYLE BİR ŞEYE KALKIŞIRLARSA HEM TÜM İSLAM ÜLKELERİNİN TEPKİSİNİ HEMDE İRANA KENDİNİ HEDEF ETMİŞ OLUR. KALDIKI SUUDİ ARABİSTANIN 20 MİLYONLUK NÜFUSUNUN CİDDİ BİR YÜZDESİNİN Şİİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRSEK BU HAREKET SUUDİLERİ İÇ KARIŞIKLIĞA DA SÜRÜKLER. İNGİLİZLERİN VE YAHUDİLERİN PİSİKOLOJİK HAREKATI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. IRAK GİBİ HAVA SAHA KONTROLÜ OLMAYAN BİR ÜLKE VARKEN BÖYLE BİR FİKİR MANTIK DIŞI.. İSTESELER İRANI IRAK HAV

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence iran görünenden daha güçlü bir ülke israil girerse herkezin başı dertte demektir oradaki uranyum tesisini vurmayla iş bitmez karadan nasıl müdahale edeceksin TÜRKİYE den yardım isteyecekler TÜRKİYE yardım ederse ilk bombayı biz yiyeceğiz ALLAH korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gerçekten haklısın; 30 tane 380 yerine 29 tane versin bence de.. tamam biz de yardım edelim, din kardeşiyiz ama araplar neden yan gelip yatıyor ki bu kadar cinayet işlenirken? petrol bitince ne olacak o saltanat?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ayıdan post olmaz demiş atalarımız. Herhalde boşuna dememişlerdir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
araaraplar zamanında bizide ingilizlere satmışlardı çok karaktersizce bir davranış olur eğer bunu gerçekleitrirlerse.çünkü nasıl hristiyan ülkeler yani haçlılar birleşiyor birbirini koruyorsa, müslüman olarakta suudların filistine yardım etmesi ve iran a karsı kotu tutum ıcınde olmaması gerekır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şu arapları anlamıyom.körfez zengin arap devletleri niye gazzeye yardım etmiyor.dubai emırates a380 otuz tane degil 29 versin bir uçak parasını gazzeye versin.her ıkıside arap.kimisi zevkisefa kimisi sürünüyor.arabın aklı incir çekirdegini doldurmaz.derler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar ilk defa kusursuz yorumlar yapmışsınız.aslında sizi bu yorumlarla açık oturuma çıkarmak gerek.çünkü ilk defa aklı selim yorumlar gelmiş.Ancak geçmişe değil önümüze bakalım.arapları biliyoruz.biz kendimize bakalım kendimize !doğuda hain saldırılar devam etmekte.Filistin yardım bekler.ve daha bir çok şey.sular ısınıyor!gözümüzü açma vakti geldi bile!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KABE'nin bu heriflerde olması ne acı! Lawrance'la da bunlar el ele vermiş binlerce askerimizin çöllerde canı almışlardı. Kabahat bizde, ayaklarına kadar gidiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizim örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi çökerten zaten bum pis arapların inancıdır. Türk, araplaşmasaydı hala dünyaya hükmederdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tarihe bakin yeter. O bolgedeki insanlar hep bizi arkadan bicaklamistir.Sayin basbakan arap dunyasinin lideri olmak istiyor ve sinirlari , iliskileri zorluyor. Suudilerde bizi gene arkadan bicaklamaya hazirlaniyor. Ne zaman ogrenecek bizim insanlarimiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000