28 Mayıs 2009, Perşembe 12:49:41

Jetler Kuzey Irak'a yöneldi

Çukurca'da 6 şehit, 8 Mehmetçiğin da yaralanmasına neden olan hain pusunun ardından bölgedeki askeri hareketlilik arttı.

Çukurca'da 6 şehit, 8 Mehmetçiğin da yaralanmasına neden olan hain pusunun ardından bölgedeki askeri hareketlilik arttı. PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ederken, 2 savaş uçağı da Çukurca semalarından geçerek Kuzey Irak'a yöneldikleri gözlendi.

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde sabah erken saatlerinde başlayan askeri hareketliliğe, savaş uçakları da katıldı. Saat 10.20 sıralarında 2 savaş uçağı, Çukurca İlçesi semalarından geçerek Kuzey Irak'a yöneldi.

Yaralılardan 1'nin durumu ağır

Çukurca'da 6 askerin şehit olduğu hain pusuda yaralanan 8 askerden birinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Hakkari Valisi Muammer Türker, gece Van ve Hakkari yönündeki hava muhalefeti yüzünden yaralıların helikopterle Şırnak'a gönderildiğini söyledi. Vali Türker, bu yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu bunun da Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde tedavisinin yapıldığını söyledi. Vali Türker ayrıca mayın düzeneğinin uzaktan kumandayla patlatıldığının sanıldığını, bununla ilgili de incelemelerin devam ettiğini belirtti. Bölgedeki operasyonlar ise hava destekli olarak sürdürülüyor.

Jetler Kuzey Irak'a yöneldi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000