10 Nisan 2021, Cumartesi 09:26:29

Jet2'den Kıbrıs uçuşlarıyla ilgili flaş karar!

İngiltere'nin en önemli turistik havayollarından olan Jet2, 23 Haziran'a kadar tüm uçuşlarını ve tatil rezervasyonlarını iptal etti.

İngiltere'nin en önemli turistik havayollarından olan Jet2, 23 Haziran'a kadar tüm uçuşlarını ve tatil rezervasyonlarını iptal etti. Güney Kıbrıs'a olduğu kadar Kuzey Kıbrıs'a da Larnaka üzerinden en çok yolcu taşıyan şirketlerinden birisi olan Jet2'nun bu kararı sonrası turizm sektöründe şok yaşanıyor.

Güney Kıbrıs'a olduğu kadar Kuzey Kıbrıs'a da Larnaka üzerinden en çok yolcu taşıyan şirketlerinden birisi olan Jet2'nun bu kararı sonrası turizm sektöründe şok yaşanırken, kararın İngiltere hükümetinin 17 Mayıs'ta kaldıracağını duyurduğu tatil yasağıyla ilgili 'kesin' bir kararın alınmaması yüzünden alındığı açıklandı.

Güney turizminin yaklaşık yüzde 30'luk kısmını oluşturan İngiltere piyasasından gelen bu haber halihazırda pandeminin etkisiyle zor günler geçiren sektör için hayal kırıklığı yaratırken, İngiliz Sky Televizyonuna konuşan şirketin CEO'su Steve Heapy, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a yüklendi.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; Heapy "Hükümetin 17 Mayıs'la ilgili açık ifadeler kullanmaması, sektörü belirsizliğe soktu. Bu yüzden çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Haftalardır operasyonlarımıza nasıl tekrardan başlayacağımız yönünde hazırlık yapmamıza rağmen hükümetin planında kesinlik olmaması bizi zora soktu. Bu yüzden büyük bir üzüntüyle bu kararı almak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

Bu yılın başında çok sert tedbirler alarak kapanan İngiltere, geçtiğimiz ay kademeli olarak açılmaya başlamış ve açıklanan plana göre, 17 Mayıs'tan itibaren tatil yasağının da kaldırılacağı öngörülmüştü. Ancak hafta başı bir açıklama yapan Başbakan Johson, söz konusu tarihle ilgili kesin ifadeler kullanmamış, sözleri turizm camiasında tepkiyle karşılanmıştı.

Jet2'den Kıbrıs uçuşlarıyla ilgili flaş karar!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000