30 Temmuz 2013, Salı 08:59:41

JET MOTORU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Boeing ve Lockheed Martin'in birinci seviyede tedarikçisi konumundaki Kale Holding'in Pratt & Whitney ile İzmir'de F-35 motoru üretmek için kurdukları tesis, 2014'ün ilk aylarında üretime başlayacak.
  • TYP'LİLER VARSA SORUN YOK 6 ay eğitim verin hepsi motoru gözü kapalı toplar alimAllah
  • F-35 motoru parçası üretecek kale/pratt ile habom un ne alakası var ?
  • Yeniii firmanın ismi HABOM JET hayırlı olsun :))

Savunma ve hava sanayiinde Boeing ve Lockheed Martin'in birinci seviyede tedarikçisi konumundaki Kale Holding'in Pratt & Whitney ile İzmir'de F-35 motoru üretmek için kurdukları tesis, 2014'ün ilk aylarında üretime başlayacak.

Kale Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, Ege Serbest Bölgesi'nde kiralık bir tesiste üretimi yaptıklarını belirten Okyay, "Kendi fabrika binamızı inşa ettik. Şimdilerde fabrikanın makineleri yerleştiriliyor. Hali hazırda kiralık da olsa bir tesiste üretim yaptığımız için, bu konuda kendimizi sıkıştırmak istemedik. Bu yüzden 2014'ün Ocak ya da Şubat ayında kendimize ait yeni tesiste üretime başlamış olacağız. Yeni tesiste çalışma potansiyelinin artması nedeniyle 750 kişi çalışacak. Tesisimizin tutarı ise 60 milyon doları buluyor. Stratejik açıdan çok önemli bir yatırımı İzmir'e yapmalarının nedenlerini de anlatan Okyay, Ege Serbest Bölgesi'nin lokasyonu ve yönetim sistemindeki olumlu yönleri sebebiyle İzmir'in öne çıktığını belirterek asıl önemli konunun İzmir'in eğitim alt yapısı olduğunu söyledi. Okyay, "İzmir'in eğitim sistemi çok iyi. Bu yatırımlarda önemli olan, kalifiye eleman sıkıntısı yaşamamak. Bunun için İzmir'e yatırım yapıyoruz" dedi.

Dünya uçak devi Boeing'ten Kale Havacılık olarak Gümüş Mükemmeliyet Ödülü aldıklarını belirten Okyay, "Bu ödülü yüzde 99,7 gibi kalite ve teslimat oranlarıyla aldık. Bu yüzdelere baktığınızda, havacılık sektöründeki hata kabul etmezliği düşünebilirsiniz" diye konuştu. (HaberTürk)

JET MOTORU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

BOŞVERİN ~ 11 yıl önce
TYP'LİLER VARSA SORUN YOK 6 ay eğitim verin hepsi motoru gözü kapalı toplar alimAllah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
F-35 motoru parçası üretecek kale/pratt ile habom un ne alakası var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kale ~ 11 yıl önce
Kaleyi teprik ediyorum, Türkün başaramayacağı bir şey yok. F35 ten sonra bizde F55 kendimiz üreteceğüz inanmak başarmanın yarısıdır
İSİM BELLİ ~ 11 yıl önce
Yeniii firmanın ismi HABOM JET hayırlı olsun :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denge ~ 11 yıl önce
Bi bitmediniz ... Sizin yüzünüzden habom bu durumda.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000