04 Aralık 2021, Cumartesi 09:18:06

Japonya'dan uçak seferlerine tepki: "Talihsizlik!"

Japonya, ABD'ye ait F-16'nın seyir halindeyken yakıt deposunu boşaltarak sivil havalimanına acil iniş yapmasına rağmen, uçakların seferlerini sürdürmesinin 'talihsizlik' olduğunu bildirdi.
  • Amerika olmasaydı Rusya orayı dağıtmıştı. Şimdi Rus kolonisi olacak ve bu kadar modern ve gelişmiş bir ülke olamayacaklardı. Rusya demek geri kalmak demek. Kısacası onlar halinden memnun.. hepsi zaten Amerikan özentisi oldu..
  • Japonya bagimsiz degildir. ABD orayi istedigi gibi kullanir. 2. Dunya savasinin bir sonucudur bu. Bugun cok huzurlu gibi gozuken japonya, guney kore, taivan gibi ülkeler ABD ye baskaldirdigi anda orayi da ortadoguya cevirir. Bundan herkes emin olabilir.
  • Onurlu havasi atan ancak halkini kitle olarak olduren abd nin anlamsiz sekilde kolonisi ve metresi olan ulke Japonya, anlayan varsa bir anlatsin

Japonya, ABD'ye ait F-16'nın seyir halindeyken yakıt deposunu boşaltarak sivil havalimanına acil iniş yapmasına rağmen, uçakların seferlerini sürdürmesinin 'talihsizlik' olduğunu bildirdi.

Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, Aomori eyaletindeki ABD'nin Misawa Hava Üssü'ne ait bir F-16'nın sebep olduğu yakıt ve acil iniş sorununa yönelik ABD'li mevkidaşı Llyod Austin ile telefonda görüştü.

Görüşme sonrası basına konuşan Kişi, üsse ait F-16'nın seyir halindeyken yakıt deposunu boşaltarak sivil havalimanına acil iniş yapmasına rağmen, ABD savaş uçaklarının seferlerini sürdürmesini 'talihsizlik' olarak nitelendirdi.

ABD'li mevkidaşına 'ABD'ye ait askeri uçakların emniyetine ilişkin endişelerin giderilmesi gerektiği' çağrısı yapan Kişi, Austin'in ise 'Japonya'da konuşlu ABD askerlerinin güvenliğe öncelik verdiğini ve ABD'nin konuyu yeterli düzeyde soruşturacağını' söylediğini aktardı.

Misawa Hava Üssü 35. Avcı Filosu, hafta içinde F-16'nın seyir esnasında yaşadığı sorun sonrası İwaki Dağı yakınlarında nüfusun olmadığı bölgeye yakıt deposunu tahliye ettiğini bildirmişti.

Olay yerine sevk edilen eyalet birimleri, yakıt deposundan birinin, 7 binden fazla kişinin yaşadığı Fukaura bölgesindeki bazı evlerin 20-30 metre yakınlarında, diğerinin ise dağlık bölgeye boşaltıldığını belirlemişti.

Japonya Savunma Bakanlığı, F-16'nın yerel saatle 18.10'da acil iniş yapmasına rağmen, olaya ilişkin ABD ordusunun 21.30 sularına dek gerekli malumatı aktarmadığını bildirmişti.

Kamu yayıncısı NHK, savaş uçağının yakıt deposunu boşaltması sonrası olayda yaralanan olmadığını ve Tokyo'nun, üsse ait uçakların uçuşunun durdurulması talebini Washington'a ilettiğini aktarmıştı.

Japonya'dan uçak seferlerine tepki: "Talihsizlik!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Bu işler böyle ~ 2 yıl önce
Amerika olmasaydı Rusya orayı dağıtmıştı. Şimdi Rus kolonisi olacak ve bu kadar modern ve gelişmiş bir ülke olamayacaklardı. Rusya demek geri kalmak demek. Kısacası onlar halinden memnun.. hepsi zaten Amerikan özentisi oldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bagimsiz:) ~ 2 yıl önce
Japonya bagimsiz degildir. ABD orayi istedigi gibi kullanir. 2. Dunya savasinin bir sonucudur bu. Bugun cok huzurlu gibi gozuken japonya, guney kore, taivan gibi ülkeler ABD ye baskaldirdigi anda orayi da ortadoguya cevirir. Bundan herkes emin olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizdeki ~ 2 yıl önce
Bizdeki yoneticileri gonderelim yeter onlara, birdaha iflah olmazlar
Yerim ~ 2 yıl önce
Yerim senin samurayini abd yumusatmis senin oglanlari
Onurlu ayaklari ~ 2 yıl önce
Onurlu havasi atan ancak halkini kitle olarak olduren abd nin anlamsiz sekilde kolonisi ve metresi olan ulke Japonya, anlayan varsa bir anlatsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000