25 Ağustos 2018, Cumartesi 09:42:30

Japonya'da bir ilk!

Uçuş eğitimini tamamlayarak F-15 savaş uçağı pilotu sertifikası alan Misa Matsuşima, Japonya'da savaş pilotu olmaya hak kazanan ilk kadın oldu.
  • Kadınlara köpek muamelesinin yapıldığı bir ülke. Kadın pilot olmasına şaşırdım.
  • ins kamikaze yapmaz
  • Ataturk’un manevi kizi Sn . Sabiha Gokcen bu serefe 100 yil once kavusmustu . Atamiz 20 sene daha yasasaydi su an uzay cagini en etkin yasayan ulke olurduk .
  • Kac sene gerimizdeler bu konuda !!
  • Ay dusman geliyo ateeeessss...

Uçuş eğitimini tamamlayarak F-15 savaş uçağı pilotu sertifikası alan Misa Matsuşima, Japonya'da savaş pilotu olmaya hak kazanan ilk kadın oldu.

Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan habere göre, Japon Öz Savunma Hava Kuvvetlerinde görev yapan 26 yaşındaki Üsteğmen Misa Matsuşima, F-15 uçuş eğitimini tamamlayarak savaş pilotu sertifikası aldı.

Matsumişa, ülke tarihinde savaş pilotu olmaya hak kazanan ilk kadın oldu.

Kadın pilotun ülkenin güneydeki Miyazaki bölgesinde bulunan Nyutabaru Hava Üssü'nde konuşlu 5. Hava Kolunda görev yapacağı bildirildi. Birlik, Japon hava sahasına izinsiz giren uçaklara anında müdahale görevi yapıyor.

Savunma Bakanlığı kadınların çalışma alanlarına dair kısıtlamaları kaldırarak askeri birliklerde görev yapan kadın personel sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Bu bağlamda Japon Öz Savunma Hava Kuvvetleri 2015 yılında kadın pilotların muharebe ve keşif görevlerinde yer almasını engelleyen düzenlemeyi yürürlükten kaldırmıştı.

Japonya'da bir ilk!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

:) ~ 6 yıl önce
Kadınlara köpek muamelesinin yapıldığı bir ülke. Kadın pilot olmasına şaşırdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tsubasa ~ 6 yıl önce
ins kamikaze yapmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ata ~ 6 yıl önce
Ataturk’un manevi kizi Sn . Sabiha Gokcen bu serefe 100 yil once kavusmustu . Atamiz 20 sene daha yasasaydi su an uzay cagini en etkin yasayan ulke olurduk .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha Gökçen? ~ 6 yıl önce
Dersim Harekatı Sabiha Gökçen 1937 yılında Tunceli'de çıkan isyanı bastırmak için başlatılan Dersim Harekatı'nın hava saldırısı safhasında yer alan ilk kadın savaş pilotu oldu. Bu operasyonun sonucunda çok sayıda insan öldürülmüştür. Gökçen bu konu ile ilgili 1956 yılında Halit Kıvanç'a verdiği bir röportajda: "Canlı ne görürseniz ateş edin! emrini almıştık. Asilerin gıdası olan keçileri dahi ateşe tutuyorduk" demiştir.
kalsın.. ~ 6 yıl önce
köylülere bomba atmakla övünen kadın. uzay çağıymış. önce insan olmayı deneseymiş.
.. ~ 6 yıl önce
Kac sene gerimizdeler bu konuda !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avuntu sizinki ~ 6 yıl önce
Ama gene de millet kıraathanelerinde oturup parklarda çoluk çocuk yuvarlanmıyorlar. Siz Japonya'ya gittiniz mi hiç? Tahminim yurtdışına bile çıkmamışsınızdır. Japonya'nın ikinci dünya savaşından beri yaptıkları işleri ve şu anda bulundukları noktayı biliyor musunuz?
Ay ~ 6 yıl önce
Ay dusman geliyo ateeeessss...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000