02 Eylül 2015, Çarşamba 07:40:46

Japonya yolcu uçağı üretecek

Dünyanın en büyük otomobil firmalarına, tersanelere ve vagon üreticilerine sahip olan Japonya, 40 yıl sonra yeniden bir alana giriyor.
  • çok geç kaldılar. İlerki yıllarda belki boeing ve airbus a bile rakip olabilirler. Elin brezilyalısı bile embraer uçak yapıyorsa japonya kralını yapar.
  • Yaklaşık 15 yıllık bir projedir. İlk uçuşun bu yıl ya da gelecek yıl başında yapılması planlanmaktadır. 223 adet sipariş almıştır.
  • yapmasina gerek yok bizimkiler yaptilar nasilsa direk satariz!
  • hepsi bunların hayal, biz yapıcaz ve gerisi batcak ben biliyorum boeing ve airbus bile milli uçağı görüünce artık bizde dükkanıkapatırız demiş:)

Dünyanın en büyük otomobil firmalarına, tersanelere ve vagon üreticilerine sahip olan Japonya, 40 yıl sonra yeniden bir alana giriyor. Japon Mitsubishi yolcu uçağı üretecek. İlk etapta küçük bölgesel yolcu uçağı yapmayı planlayan şirket, daha sonra Embraer ve Bombardier firmalarına rakip olmayı düşünüyor.

Firma, 2030'a kadar bu alanda 5 bin adet talep olmasını bekliyor. Mitsubishi'nin ürettiği bölgesel jetin ilk uçuşu ekim ayının ikinci yarısında olacak. Jet, bir saatlik deneme uçuşu gerçekleştirecek. Analistler, "Mitsubishi, yüksek miktarda üretim yapıp maliyetleri düşük tutarsa başarılı olabilir" yorumları yapıyor. 

Japonya yolcu uçağı üretecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

japonlar ~ 9 yıl önce
çok geç kaldılar. İlerki yıllarda belki boeing ve airbus a bile rakip olabilirler. Elin brezilyalısı bile embraer uçak yapıyorsa japonya kralını yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 9 yıl önce
Yaklaşık 15 yıllık bir projedir. İlk uçuşun bu yıl ya da gelecek yıl başında yapılması planlanmaktadır. 223 adet sipariş almıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
yapmasina gerek yok bizimkiler yaptilar nasilsa direk satariz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 9 yıl önce
biz yaptık o kadar gizli bir projeki biz bile bilmiyoruz:)
milli uçak ~ 9 yıl önce
hepsi bunların hayal, biz yapıcaz ve gerisi batcak ben biliyorum boeing ve airbus bile milli uçağı görüünce artık bizde dükkanıkapatırız demiş:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000