24 Şubat 2018, Cumartesi 10:29:38

Jandarma ilk ATAK helikopterini teslim aldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taarruz ve taktik keşif helikopteri ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri'nin Jandarma Genel Komutanlığı'na ilk teslimatı yapıldı.
  • Hayırlı olsun yakında polise de teslimat gerçekleşir sanırım hava aracı motoru üreten 3 yada 4 tane firma var ama biyerden başlamak lazım, T129 bizim ancak amerika motor vermezse fransa ile anlaşıp fransız motoru takarsak ve bu mühendisliğe sahip olursak o zaman istediğimiz yere satarız çerçeveye geniş bakalım umutsuz olmayalım.
  • Zabitalara yokmu?
  • Bizim site guvenlige de verin birtane
  • Çok güzel gözüküyor ...
  • Atak helikopteri güzel şık bir tasarıma sahip ancak yerli ve milli değildir. Bir taşıtın üretilen bir cihazın yerli olması için tüm parçalarının kendi üretimi olması gerekir. Bu helikopterin motoru italyan Agusta nın motorudur. Ayrıca lisanslama hakları da İtalyanlarındır. Öncelikle böyle büyük projelere girişirken motor ve yazılımı Milli ve Yerli kaynaklarla %100 üretemezsen yarın birgün sözleşmeyi feshedebilirler. Sen de sözleşme fesh olmasın diye tonlarca para verirsin. Kalbi motordur motor. Aviyonikler, seyrü sefer cihazlarına gelmedik daha. İtalya istemezse motor vermezse 1 tane bile montajlayamazsın
  • Gurur duyuyorum eyy ülkem nereden nereye. Allah devletimize zeval vermesin. Hayırlı uğurlu olsun...
  • Polisede verin
  • çatır çatır çatlıyordur şimdi
  • Hayırlı olsun..Allah ordumuza yardım etsin.. Attıklarını vursunlar.. Dualarımız onlarla ve bu helikopteri yapanlarla..

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taarruz ve taktik keşif helikopteri ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri'nin Jandarma Genel Komutanlığı'na ilk teslimatı yapıldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) tarafından üretilen T129 ATAK helikopterlerinden Jandarma Genel Komutanlığı'na teslim edilen ilk helikoptere "Fatih" adı verildi. Helikopterin kuyruk tescili ise Osmanlı İmparatorluğu'nun yedinci padişahı olan Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethediş tarihi olan 1453'e atıfta bulunularak J-1453 olarak belirlendi.

TAI teslimata ilişkin resmi twitter hesabından "Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edilen ilk #T129ATAK Helikopterimiz J-1453 kuyruk numarası ve FATİH ismini alarak ülkemizde gururla görev yapmaya devam edecek" şeklinde bir açıklama yayınladı.

Bilindiği gibi T129 ATAK, çok amaçlı görevlere uygun olarak en modern elektronik harp gereçleri entegre edilen ATAK, aynı anda 8 adet güdümlü anti-tank füzesi UMTAS, 12 adet güdümlü CİRİT, 2 adet STINGER ve 500 adet top mermisi ile görev yapabiliyor.

©AirportHaber

Jandarma ilk ATAK helikopterini teslim aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

~ 6 yıl önce
Hayırlı olsun yakında polise de teslimat gerçekleşir sanırım hava aracı motoru üreten 3 yada 4 tane firma var ama biyerden başlamak lazım, T129 bizim ancak amerika motor vermezse fransa ile anlaşıp fransız motoru takarsak ve bu mühendisliğe sahip olursak o zaman istediğimiz yere satarız çerçeveye geniş bakalım umutsuz olmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grr ~ 6 yıl önce
Zabitalara yokmu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Site ~ 6 yıl önce
Bizim site guvenlige de verin birtane

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Çok güzel gözüküyor ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AtakItaly ~ 6 yıl önce
Atak helikopteri güzel şık bir tasarıma sahip ancak yerli ve milli değildir. Bir taşıtın üretilen bir cihazın yerli olması için tüm parçalarının kendi üretimi olması gerekir. Bu helikopterin motoru italyan Agusta nın motorudur. Ayrıca lisanslama hakları da İtalyanlarındır. Öncelikle böyle büyük projelere girişirken motor ve yazılımı Milli ve Yerli kaynaklarla %100 üretemezsen yarın birgün sözleşmeyi feshedebilirler. Sen de sözleşme fesh olmasın diye tonlarca para verirsin. Kalbi motordur motor. Aviyonikler, seyrü sefer cihazlarına gelmedik daha. İtalya istemezse motor vermezse 1 tane bile montajlayamazsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
qwe ~ 6 yıl önce
sayende büyük resmi gördüm allah razı olsun. peki %100 yerli üretim için sen birşey yaptınmı? helikopter için değil başka bir konuda da olabilir. bir girişimin oldumu? yoksa hep böyle hariçten gazel mi okuyorsun.
Ampül ~ 6 yıl önce
Türkiye yerli ve milli ampül bile üretemiyor.
Atak TR ~ 6 yıl önce
Atak 2 nedir ? Herşeyi biliyorsunda onumu bilmiyorsun ? Motoru dahil tamamen milli olacak... Bakalım ona ne kulp takacaksiniz....
Milli ve Yerli ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar sizin gibi vatandaşlarımız olduktan sonra bırakın yapmayı bugüne kadar ithal etmemiz bile bir mucize... Muhalif ve beğenmeyenlerin kendisi ne kadar yerli ve milli acaba?
Osmanlı ve Roma ~ 6 yıl önce
Teknoloji aldığın bir devletin atalarının kaybetmiş olduğu bir savaşın Tarih ve Komutanın ismini oraya yazmak her babayiğit milletin harcı değildir.. Takılmayın motora, rotora, pale, swash plate... zamanla hepsi misliyle olur yeterki sizler biraz daha sabretmeyi öğrenin yada boş yorumlar yapmaya devam edin.. emin olun herkes kimin ne olduğunu biliyor artık...Uzun bir tarihten bu yana hiç bu kadar güçlendigimizi hissetmemiş bir milletiz biz..Bırakında bu keyfini çıkarsın biraz vatandaş...
Gurme ~ 6 yıl önce
Arkadasım madem bilgin yok azıcık ilgin olsun. Birincisi helikopterin motoru İtalyan değil Amerikan malıdır. Evet Amerikalılar istemezse üçüncü dünya ülkelerine sattırmazlar ama kendimiz istediğimiz kadar üretebiliriz. İkincisi bu hlkp alınırken tüm hakları ile birlikte alındı artık atak t129 Türk malıdır. Üçüncüsü ise üzerindeki tüm aviyonik malzemeler aselsan tarafından yapıldı. İşiniz gücünüz propaganda gurur duyacağınız yerde yeriyorsunuz. Sizlerle bu iş olmaz anca çenesiniz.
ataklı ~ 6 yıl önce
motor agustawestland değil amerikadan geliyor.T129 ATAK hakları TAİ ve T.C ye aittir.helikopterin önemli parçaları ve sistemleri burada üretiliyor.motor konusunda sıkıntımız mevcut onun üzerinde de çalışma yapılıyor.
ne aselsan'ı ne yerlisi ne millisi ? ~ 6 yıl önce
Gövde italyan motor ve elektronik sistemler de abd malı aselsan ancak bazı parçaların montajını yapıyor ki onlar da abd malı ve abd izin vermediğinden bu helikopteri yurtdışına satamıyoruz boşa böbürlenmeyin boşa da sallamayın.
MehmetA. ~ 6 yıl önce
Gurur duyuyorum eyy ülkem nereden nereye. Allah devletimize zeval vermesin. Hayırlı uğurlu olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Polis ~ 6 yıl önce
Polisede verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teneke ~ 6 yıl önce
Polis taarruz helikopteriyle ne yapıcak? Genel maksat helikopteri olsa anlarızda bu taarruz helikopteri kardeşim...
Polise ~ 6 yıl önce
Geliyor zaten
Yanıt ~ 6 yıl önce
Polis gerektiğinde kendi halkına saldıracak. Gayet basit.
polis ~ 6 yıl önce
polis şu anda afrinde seni de görelim...
Bazıları ~ 6 yıl önce
çatır çatır çatlıyordur şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ve Milli ~ 6 yıl önce
Hayırlı olsun..Allah ordumuza yardım etsin.. Attıklarını vursunlar.. Dualarımız onlarla ve bu helikopteri yapanlarla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000