27 Ağustos 2018, Pazartesi 17:46:14

'İzmir'e doğrudan uçuşları 3. Havalimanına verilen taahhütler engelliyor '

Doğrudan uçuşlar konusunda İzmir'in 'üvey evlat muamelesi gördüğünü' belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İstanbul'da yapılan üçüncü havalimanına verilmiş taahhütler nedeniyle THY'nin İzmir'e direkt uçuş koymasının engellendiğini söyledi.
  • Sen İzmir diyorsun ki İzmir yine de yurtiçi ve yurtdışı onlarca noktaya bağlı. Bursa İstanbul'a yakın diye havalimanı kullanılmıyor ve 3 milyondan fazla insanın yaşadığı bu şehrin insanları ile Kocaeli, Adapazarı, Yalova, Kırklareli, Bilecik, Düzce, Tekirdağ ve Edirne de aynı kaderi -sırf 3.havalimanı ve Sabiha Gökçeni işletenler mutlu olsun diye- yaşıyorlar, yollar da sürünmeye devam ediyoruz yaklaşık 10 milyon insan olarak.
  • Bu neyin düşmanlığı arkadaş!!..Ülkede bir hub noktası daha olsa, ülke tanıtımına faydası olmaz mı? Gelen yabancı turistin ülkede daha çok konaklamasına yardımcı olmaz mı? Her konuda yarışmaya ve karşı tarafa çamur atmayı ne seviyoruz. İsteyen seks turizmine gelir, isteyen inanç turizmine ki izmir de tarihi cami de var, eğlence mekanları da var. Dolar, euro uçmuşken bu neyin kavgası?
  • Izmirde sunexpress oldugu icin ucmuyordur.Sonucta kendi altfirmasi.
  • İzmir in nasıl bir şehir olduğu belli oraya yatırımların önünü açıp ekonomimizin bereketini kaçırmamalıyız.
  • verilen taahhutler nelerdir, direk ucus neden yok anlatabilir misiniz?
  • Umarım bu yanlış hareketi yspmazlar Direk şart
  • taahhütler özellikle de dövize endeksli yol,köprü vs bizi mahfetti hala taahhüt peşindeyiz !
  • İzmir CHP Lİ Olduğu için akp bırakmaz gelişsini tek sebebi bu EGE VE TİRAKYA KADERİ BU
  • senin derdin kendi otelini doldurup para kazanmak, boş konuşma.toplantılarda gördük ne olduğu.Havayollarına koyduğu seferleri doldurma garantisi verecekmisin onu söyle??
  • Türkiye de arap işgali vardır. Air Arabianın seferlerini önemseyin tabi araplar size güzel para bırakıyorlardır. Türkiye bitmiştir artık bütün turistik ve turistik olmayan yerlerde araplar cirit atıyorlar.

Doğrudan uçuşlar konusunda İzmir'in 'üvey evlat muamelesi gördüğünü' belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İstanbul'da yapılan üçüncü havalimanına verilmiş taahhütler nedeniyle THY'nin İzmir'e direkt uçuş koymasının engellendiğini söyledi.

Air Arabia Havayolları, geçen Temmuz ayı başında İzmir'den Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sharjah kentine doğrudan seferleri başlattı. Başlatılan seferlerle Adnan Menderes Havalimanı'ndan BAE'nin uçuş ağındaki birçok kente de doğrudan ve Sharjah aktarmalı bağlantı sağlanmış oldu. Haftada üç gün karşılıklı gerçekleştirilen İzmir-Sharjah seferlerinin yıl boyu devam edeceği belirtildi.

Egehaber.com'un haberine göre, TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Air Arabia'nın başlattığı doğrudan seferleri önemsediklerini ve değerli bulduklarını söyledi. İzmir'e doğrudan uçuşlar olması gerektiğini her zaman savunduklarını ve her platformda dile getirdiklerini anlatan İşler, "Air Arabia bizim sesimizi duydu ve olumlu yaklaşımda bulundu. Trabzon, Bodrum, Antalya ve İstanbul'dan sonra İzmir'e de doğrdan uçuşlara başladı" dedi.

'İSTANBUL'UN BEDELİNİ İZMİR Mİ ÖDÜYOR?'
Yüzde 10 dolulukla başlayan Air Arabia uçuşlarının yüzde 50 doluluğa ulaştığını anlatan Mehmet İşler, Air Arabia'nın hedef kitlesinin gastronomi, alışveriş ve kültür turlarına önem veren gezginler olduğunu söyledi. İzmir turizmi ve ekonomisi için doğrudan uçuşların önemli olduğunu, Türk Hava Yolları'nın İzmir'i hub (bağlantı noktası) olarak değerlendirmesi gerektiğini anlatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"THY, Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarını hub ilan ederek İstanbul'u, bağlantılı uzun uçuşlarda stopover (mola) uygulamasıyla konaklama sektörünü destekliyor. Ama İzmir hala üvey evlat muamelesi görüyor. THY'nin doğrudanuçuşlar için İzmir'i mutlaka gündemine alması gerektiğini söylüyoruz. İstanbul'da yapılan üçüncü havalimanına verilmiş taahhütler İzmir'e doğrudna uçuş konulmasını engelliyor. Sormak isteriz, İstanbul'un bedelini İzmir mi ödüyor?"

İklimi, doğası, tarihi, kültürü, gastronomisi ve en önemlisi yaşam tarzıyla İzmir'in önemli bir turizm kenti olduğunun altını çizen İşler, "İzmir hak ettiği turisti, turizmden hak ettiği payı alamıyor" dedi. Turizm çeşitliliği açısından önemli potansiyele sahip İzmir'in yeterince tanınmadığını tanıtılmadığını savunan İşler ayrıca "İzmir'in tanıtımı için tanıtım ataklarına geçmesi lazım. Daha fazla tanıtım daha fazla turist demektir. Evet, bir takım çalışmalar yapılıyor ama bunlar yeterli değil" ifadelerini kullandı.

İzmir'in stratejik planlamayla daha çok tanıtılması gerektiğini vurgulayan İşler, diğer önemli hava yollarının da İzmir'e daha fazla doğrudan uçuş koyması gerektiğini sözlerine ekledi.

'İzmir'e doğrudan uçuşları 3. Havalimanına verilen taahhütler engelliyor '

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Bursa ve diğerleri ~ 6 yıl önce
Sen İzmir diyorsun ki İzmir yine de yurtiçi ve yurtdışı onlarca noktaya bağlı. Bursa İstanbul'a yakın diye havalimanı kullanılmıyor ve 3 milyondan fazla insanın yaşadığı bu şehrin insanları ile Kocaeli, Adapazarı, Yalova, Kırklareli, Bilecik, Düzce, Tekirdağ ve Edirne de aynı kaderi -sırf 3.havalimanı ve Sabiha Gökçeni işletenler mutlu olsun diye- yaşıyorlar, yollar da sürünmeye devam ediyoruz yaklaşık 10 milyon insan olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
noluyor ya!! ~ 6 yıl önce
Bu neyin düşmanlığı arkadaş!!..Ülkede bir hub noktası daha olsa, ülke tanıtımına faydası olmaz mı? Gelen yabancı turistin ülkede daha çok konaklamasına yardımcı olmaz mı? Her konuda yarışmaya ve karşı tarafa çamur atmayı ne seviyoruz. İsteyen seks turizmine gelir, isteyen inanç turizmine ki izmir de tarihi cami de var, eğlence mekanları da var. Dolar, euro uçmuşken bu neyin kavgası?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tkc ~ 6 yıl önce
Izmirde sunexpress oldugu icin ucmuyordur.Sonucta kendi altfirmasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lanet olasi yolcu ~ 6 yıl önce
İste bu yüzden doğru dürüst rekabet Yok. Yolcu kazık kazık kazıklanıyor.
Fo ~ 6 yıl önce
Lufthansa ve THY nin eşit ortaklığıyla kurulan bir firmadır SunExpress.
İzmir ~ 6 yıl önce
İzmir in nasıl bir şehir olduğu belli oraya yatırımların önünü açıp ekonomimizin bereketini kaçırmamalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cabin crew ~ 6 yıl önce
verilen taahhutler nelerdir, direk ucus neden yok anlatabilir misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 6 yıl önce
Umarım bu yanlış hareketi yspmazlar Direk şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taahhüt ! ~ 6 yıl önce
taahhütler özellikle de dövize endeksli yol,köprü vs bizi mahfetti hala taahhüt peşindeyiz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 6 yıl önce
İzmir CHP Lİ Olduğu için akp bırakmaz gelişsini tek sebebi bu EGE VE TİRAKYA KADERİ BU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he canim heee ~ 6 yıl önce
senin derdin kendi otelini doldurup para kazanmak, boş konuşma.toplantılarda gördük ne olduğu.Havayollarına koyduğu seferleri doldurma garantisi verecekmisin onu söyle??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaseten ~ 6 yıl önce
Izmir önce kimi destekleyeceğini bilsin. Sonrasında uçuşlar da gelir havalimanı içindeki transfer yolu da kullanılır. O zamana kadar yağmurlu havada su yok.
siyasetene ~ 6 yıl önce
Aç kalsak sürünsek de Mustafa Kemalin askerleriyiz...
ARAPARA ~ 6 yıl önce
Türkiye de arap işgali vardır. Air Arabianın seferlerini önemseyin tabi araplar size güzel para bırakıyorlardır. Türkiye bitmiştir artık bütün turistik ve turistik olmayan yerlerde araplar cirit atıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gok ~ 6 yıl önce
yunanlar izmir’de cirit atiyor ingilizler de antalya’da bodrum’da. Rahatsiz olmuyor musun bati ozentisi
Pusula ~ 6 yıl önce
Ülkeye medeniyet getirenlerden niye rahatsız olayım? Batılı gelir yerde ki çöpü toplar. Arap gelir çöpü yere atar. Batılı herkese saygı duyar Arap gelir herkese salça olur. Açık giyinen hanımlara terso bakarlar sanki kendi çöplükleri. Ben özentisi değilim bizzat takendisiyim. Ben batılıyım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000