19 Kasım 2015, Perşembe 08:00:44

İzmir'den Bağlıkaya'ya tam destek

TÜRSAB Yeniden Platformu İzmir’de seyahat acentesi temsilcileriyle ikinci kez bir araya geldi. Platform yenilikçi projelerini sundu ve eleştirilere yanıt verdi. Yoğun katılım olan toplantıda TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya İzmirli acenteler tam destek verdi.

2015 yılı Aralık ayının başında gerçekleşecek olan TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Genel Kurulu için Başkan adayı olan Firuz Bağlıkaya kurucusu olduğu TÜRSAB Yeniden Platformu üyeleriyle birlikte ikinci kez İzmir’de seyahat acentesi temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya 200’ün üzerinde acente temsilcisi katılırken Firuz Bağlıkaya ve yenilikçi projelerine olan destek dikkat çekti.

Acenteler artık değişim istiyor
TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya İzmir’de gerçekleşen toplantıda “TÜRSAB Yeniden diyerek yola çıktık. TÜRSAB’ı yeniden bir meslek örgütü haline getirmek, saygınlığını ve itibarını geri kazandırmak ilk vazifemiz. 18 yıldır değişmeyen zihniyetlerin yenilenmeden söz etmesi ne büyük çelişki. 18 yıldır başarılamayan projelerin yeni projeler olarak lanse edilmesi ne büyük üzüntü. Acenteler artık değişim istiyor, git gide küçülen bir sektörde artık atılım görmek istiyor. Demokratik yapılanmamız yeni TÜRSAB’ın temeli, sunduğumuz projelerin her biri de harcı olacak. Hep birlikte TÜRSAB’ı yeniden inşa edeceğiz’’ dedi.

Siz patron değil misiniz?
Yepyeni bir TÜRSAB’ı tüm Anadolu acenteleriyle birlikte inşa edeceklerini vurgulayan Firuz Bağlıkaya “Bize patronlar kulübü diyenlerin önce kendilerine bir bakması gerekiyor. Başaran Bey her kulvarda yer alan bir iş adamı, Emin Bey’in ise ilk işi zaten kendi işi. Ben evet bir patronum ancak 12 sene sigortalı olarak acentelerde, otobüslerde, otellerde çalıştım ve bugünlere alnımın teriyle, tırnaklarımla kazıyarak geldim. Ben sadece patronların değil bir bellboy’un bir muavinin derdinden, bir satış temsilcisinin emeğinden de anlarım çünkü bende o yollardan geçtim. Peki siz hanginiz halkın içinden geldiniz? Hanginiz didinerek bugünlerinize geldiniz? Hayatlarındaki ilk işlerinde patron olan insanların bizi böyle eleştirmeleri ne acı. Bizlerin dilinden hiç anlamadıklarının ne büyük kanıtı. Peki buradaki tüm acente sahiplerine soruyorum sizler de patron değil misiniz? Bu nasıl bir eleştiridir anlamaya çalıştım ancak sadece mizah olarak algılayabildim. Bize üç beş tur operatörü diyorlar. Evet ben bir tur operatörüyüm, ben bir bellboy’um, ben bir rehberim, ben bir satış temsilcisiyim, ben acenteciyim, evet ben bir iş adamı değil ben bir turizimciyim!’’ dedi.

‘Ülkemi Geziyorum’ projesi ile Anadolu’daki acentelere direkt kazanç
TÜRSAB Yeniden Platformu’nun Anadolu’daki yerel acentelerin direkt kazanç sağlayacağı yenilikçi projesi yoğun ilgi çekti. Proje hakkında konuşan Firuz Bağlıkaya “Ülkemi Geziyorum projemiz, hem acenteci kardeşlerimiz hem ülkemiz hem de gençlerimizin kazanacağı devrim niteliğinde bir projedir. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak gerçekleştireceğimiz projemizde belirli okullarla yapılan tur organizasyonları direkt olarak tur gerçekleştirilecek olan şehirdeki yerel acenteyle yapılacak. ‘Ülkemi Geziyorum’ ikinci ya da üçüncü bir kurum yahut şahıs araya girmeden yereldeki acenteyle gerçekleştirilecek ve direkt olarak yereldeki acenteci kardeşime kazandıracak’’ dedi.

Kâr, güven, adalet ve değişim getirecek projeler
Yeni TÜRSAB modelinden söz eden Firuz Bağlıkaya “Daha kalifiye elemanlar yetiştireceğiz. Elimizdeki turizm potansiyelini sonuna kadar kullanacağız ve geliştireceğiz. Kuracağımız TÜRSAB Akademi sanat, tarih, yabancı dil ve turizmi çalışanlarımıza öğretecek. Hiçbir kulvarda haksız rekabete göz yummayacağız. Online sitelerle, havayollarıyla, Diyanet’le yaşanan sıkıntıları biliyoruz ve çözümümüz hazır. Seyahat acentelerine yeni iş imkanları sağlayacağız. Fuarlarda daha güçlü bir TÜRSAB olacak. Transfer sorunlarını bitireceğiz. Gizli bilançolar, yapılmayan ihaleler, yandaş kayırmacılığı olmayacak. Çünkü TÜRSAB acentelerin tamamı olacak, biz olacağız. Lütfen beyannamemizi resmi internet sitemiz www.tursabyeniden.com’dan inceleyin. Yapacağız deyip yapamayacağımız tek bir şey olursa o kültüre sahip biri olarak bir dakika o koltukta oturmam. İddialıyız çünkü yolumuzu aşkla, akılla, ahlakla ve hukukla çalışarak alıyoruz, güvenimiz tam. Kimsenin şüphesi olmasın yepyeni bir TÜRSAB geliyor çok az kaldı’’ dedi. Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB Yeniden Platformu’nun sunumunu dikkatle izleyen acente temsilcileri Bağlıkaya’ya büyük ilgi gösterdi ve söz alan temsilciler Platforma tam destek verdiklerini ifade etti.





İzmir'den Bağlıkaya'ya tam destek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000