02 Temmuz 2017, Pazar 08:06:06

İzmir'de helikopter düştü

İzmir'deki orman yangınına mühalade etmek için havalanan helikopter baraj gölüne düştü. Helikopterin içindeki 5 personel kurtarıldı.
  • Öncelikle büyük geçmiş olsun allah korumuş çok şükür, önceki yıllar da yaklaşık 3 sezon observer(gözlemci) pilot olarak yaptığım cidden meşakatli bir iş. Ağır çakışma temposu hızlı hareket etme ve koordinasyon gerektiriyor ve fakat çoğu zaman pilotların tecrübesi, allahın yardımıyla daha nice olası kazalar atlatılıyor.. Umarım şartlar hem şirketler tarafında hemde OGM tarafında tekrar değerlendirilip iş işten geçmeden hafifletilirse daha iyi sonuçlar kimse zarar görmeden engellenebilir.
  • hangi şirkete ait?
  • Kimbilir kaç gündür uçuyordur bu pilotlar..sabah gün doğumuyla başlarlar gece olana kadar ..yangın dan diğer yangına uçarlar duty time hak getire ..yakıt ikmali sırasında dinlenirler.....yorgunluk diz boyudur..yedek pilot yoktur...takip edende yoktur maalesef.. .
  • Yangın söndürme helikopterinde neden 5 personel var? Açıklayabilen varsa bilgilenelim lütfen.Teşekkürler..
  • geçmiş olsun.kazasiz,belasız uçuşlar dilerim.
  • Kardeşim ,, o bambiyi çekerken kontrollü çeksen bunlar başına gelmez,, ne bu acele
  • Dikkat edin kendinize lazımsınız abiler. Dualarımız sizinle...
İzmir'deki orman yangınına mühalade etmek için havalanan helikopter baraj gölüne düştü. Helikopterin içindeki 5 personel kurtarıldı.

Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınlarında dün öğleden sonra makilikte başlayıp rüzgarın etkisiyle 100 hektarlık ormanlık alana yayılan yangını söndürme çalışmalarına katılan helikopter, sabah saat 06.20 sıralarındaTahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken bambisinin sudaki bir cisme takılması sonucu düştü.

Diğer söndürme helikopterindekilerin durumu bildirmesi üzerine yerdeki görevliler kurtarma çalışmalarına başladı. Tahtalı Barajı görevlileri botla helikoptere ulaşırken bir başka yangın söndürme helikopterinden baraj gölüne can simidi atıldı.

1 KİŞİ HAFİF YARALANDI

Biri hafif yaralı 5 personel bota alınarak kurtarıldı. Karaya çıkarılan helikopter personeli ambulansla İzmir'e sevk edildi.

"ÇOK ŞÜKÜR HEPSİ KURTARILDI"

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Albay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düşen helikopterdeki personelin kurtarıldığını belirterek, "Çok şükür kaygılanacak bir durumları yok. Hepsi kurtarıldı." dedi.

Aybal, helikopterin, Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalıştığını kaydederek "Su almaya çalışırken bambisi su içindeki bir cisme takılmış. Bunun sonucu helikopter düştü. Olayı gören diğer helikopter personeli durumu yerdeki görevlilere haber verdikten sonra baraj görevlileri botla olay yerine gitti. Bu sırada söndürme helikopterimizden baraj gölüne can simidi atıldı. Helikopterdeki 5 personel de bota alınarak kurtarıldı. Çok şükür sağ salim şekilde kurtarıldı. Tehlikeli bir durumları yok, bir personel hafif şekilde yaralı. Ambulanslarla İzmir'e gönderildi." diye konuştu.

 

İzmir'de helikopter düştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Observer ~ 7 yıl önce
Öncelikle büyük geçmiş olsun allah korumuş çok şükür, önceki yıllar da yaklaşık 3 sezon observer(gözlemci) pilot olarak yaptığım cidden meşakatli bir iş. Ağır çakışma temposu hızlı hareket etme ve koordinasyon gerektiriyor ve fakat çoğu zaman pilotların tecrübesi, allahın yardımıyla daha nice olası kazalar atlatılıyor.. Umarım şartlar hem şirketler tarafında hemde OGM tarafında tekrar değerlendirilip iş işten geçmeden hafifletilirse daha iyi sonuçlar kimse zarar görmeden engellenebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
hangi şirkete ait?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azb ~ 7 yıl önce
Kimbilir kaç gündür uçuyordur bu pilotlar..sabah gün doğumuyla başlarlar gece olana kadar ..yangın dan diğer yangına uçarlar duty time hak getire ..yakıt ikmali sırasında dinlenirler.....yorgunluk diz boyudur..yedek pilot yoktur...takip edende yoktur maalesef.. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
bilirim.....
Türk değil ~ 7 yıl önce
Uçan pilotlar rus, hiçbiri Türk değil
İrfan ~ 7 yıl önce
Yangın söndürme helikopterinde neden 5 personel var? Açıklayabilen varsa bilgilenelim lütfen.Teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
2 pilot+1 (observer pilot/turk)+1 ormanci+1teknisyen=5
GL ~ 7 yıl önce
geçmiş olsun.kazasiz,belasız uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eee ~ 7 yıl önce
Kardeşim ,, o bambiyi çekerken kontrollü çeksen bunlar başına gelmez,, ne bu acele

Yanıtla

Kalan karakter 1000
artist ~ 7 yıl önce
gel sen çek çok biliyosan
Ok papi ~ 7 yıl önce
Tamam panpa bidahakine oyle yapariz
nee!! ~ 7 yıl önce
Adam yangina su yetistirmeye calisiyor ..oturdugun yerden ahkam kesiyorsun..bir gecmiş olsun diyecegine...
!!! ~ 7 yıl önce
Bu nasıl bir önyargıdır yahu! Bu düşüncedeki insanların havacı oldugundan emin dahi değilim. Bir helikopterin düşmesi için tek bir olasılık mı mevcuttur!?
Geçmiş olsun. ~ 7 yıl önce
Dikkat edin kendinize lazımsınız abiler. Dualarımız sizinle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000