17 Şubat 2020, Pazartesi 08:57:14

İzmir'de F-35 krizi... 94 kişi işinden oldu!

İzmir Gaziemir Ege Serbest Bölge’de bulunan ve F-35 savaş uçaklarının motor parçalarının üretildiği Türk Kale Grubu ile Amerikan Pratt&Whitney ortaklığında kurulan uçak motor sanayi fabrikasında, sendikalaşan 94 işçi önceki gün işten çıkarıldı.
  • Boyle fabrikada sendikasiz calisacak icin canatan bin kisisi var sendikanin gazina gelmeyin
  • Ordusuna hosgeldınız
  • Birde pankarti dogru yazabilseydiniz.
  • şikayetletinizi rte ye iletiniz, yerli uçağımız diye başlayan cümlelere şak şak yaparken düşünmediniz.

İzmir Gaziemir Ege Serbest Bölge’de bulunan ve F-35 savaş uçaklarının motor parçalarının üretildiği Türk Kale Grubu ile Amerikan Pratt&Whitney ortaklığında kurulan uçak motor sanayi fabrikasında, sendikalaşan 94 işçi önceki gün işten çıkarıldı. Ayrıca şirket yöneticilerinin geri kalan 356 işçiden e-devlet şifresini istediğini ve bunu vermek istemeyen işçileri de işten atmakla tehdit ettiği iddia edildi. Bu olay öncesi fabrikada toplam 450 işçinin çalıştığı belirtilirken, çalışan sayısının yarı yarıya azaltılacağı söyleniyor.

Birleşik Metal-iş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar, “Şirketin F-35 savaş uçaklarının motor parçasını üretiyor olması hukuka aykırı davranacağı anlamına gelemez. Şirketlerin çoğu kez hukuka aykırı davrandıklarına şahit olduk, ancak burada daha da katmerleşmiş bir şekilde hukuksuzluk yaşanıyor” dedi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Alpaaslan Savaş ise şunları anlattı: “Kale Pratt&Whitney, bir yandan sendikalı işçileri işten atıyor, diğer yandan sayıyı yükseltmek için kâğıt üzerinde işçi girişi yapıyor. Bu tavır tam anlamıyla hukuksuzluk ve yasa kuralları tanımamazlıktır.”

İzmir'de F-35 krizi... 94 kişi işinden oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Emekçi ~ 4 yıl önce
Boyle fabrikada sendikasiz calisacak icin canatan bin kisisi var sendikanin gazina gelmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celo ~ 4 yıl önce
İnsan oğlu istedik e daha cok ister zaten şu andaki haliyle bile coğu özel sektörden iyi durumdasınız bayramdan bayrama 500 TL alcam diye kendinizi düşürdüğünü duruma bak
İssizler ~ 4 yıl önce
Ordusuna hosgeldınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 4 yıl önce
Yorumcuların hiç biri haberi okumadan yorum yapmış birkere 95 kişi sendikalaşma istemiş ve bundan dolayı atılmışlar yani sendikacıların gazına gelip üye olmuşlar iş verende ben şirketinde sendika istemem deyip göndermiş bende iş veren olsam bende sendika istemem adamlar o zaman iş verne bile dayılanıyor yani konu f35 kanusu değil sendika konusu
Oguzhan ~ 4 yıl önce
Ana yasal hakkımızı kullanarak sendikalı oldugumuz KALE firmasından usulsüzce iftira ve yalan beyanlarla atıldık örgütleşmemizde bizimle bulunan arkadaşlar hiç bir şekilde pişman deildir sahte hesaplar üzerinden yalan yanlış beyanlarda bulunan kişelere aldırış etmeyin direnişimize sonuna kadar devam edicegiz kaleye sendika alkışlarla girecek. Yalan beyanda bulunup bizi güçsüz göstermeye çalışanlar kasabın bıcagını yalayanlardır.
Havaci ~ 4 yıl önce
Birde pankarti dogru yazabilseydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kale Fırat ~ 4 yıl önce
Daha çalıştıkları şirketin adını bile doğru yazamayan insanlar bu şirketi haketmiyor. Şartları İzmir piyasasının oldukça üzerindedir. Tamamen kara propaganda yapılmış.
Ek28 ~ 4 yıl önce
Pankartta ne yanlış
Aydın ~ 4 yıl önce
Pankart yazacağıma pankart yazmislar
yalakalar ~ 4 yıl önce
şikayetletinizi rte ye iletiniz, yerli uçağımız diye başlayan cümlelere şak şak yaparken düşünmediniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emrilalistin itleri ~ 4 yıl önce
Muhalefet zihniyeti Amerika’nın F....... olmuş beyniniz yorumundan belli
İsim ~ 4 yıl önce
Pankart’ın üzerinde şirket ismini bile doğru yazamıyorlar...
İsimsiz ~ 4 yıl önce
Ben eyleme katılanlardan biriyim sendikacılara inandık bi işe kalkıştık ama işimizden olduk çoluk çocuk perişanız çok pişmanım keşke böyle olmasaydı kış günü işsiz kaldım yazıklar olsun bizi kandıranlara
rte ~ 4 yıl önce
çok biliyorsun sen git abd ye şak şak yap o sana f35 verir
Güney ~ 4 yıl önce
Sevgili cumhur başkanınıza söyleyin Türkiyede demokrasi var felan diyordu bir ara. Size ananıda al git desin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000