09 Ocak 2018, Salı 08:01:01

İzmir'de drone kursu açıldı

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile Sapmaz Havacılık çözüm ortaklığında İnsansız Hava Aracı Kursu (İHA ) açıldı.
  • ÖZELLİKLE ADNAN MENDERES HAVALİMANI KALKIŞ VE İNİŞLERİ ÇOK YAKINDAN ÇEKEBİLECEĞİZ

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile Sapmaz Havacılık çözüm ortaklığında İnsansız Hava Aracı Kursu (İHA ) açıldı.

Kursa katılan mühendisler 6,7,8,9 Ocak tarihleri arasında teorik ve pratik dersler aldı.

İHA Kursunun pratik ders saatleri İnciraltı sahilinde renkli görüntüler oluşturdu. Uçak sürme deneyimini gerçekleştiren kursiyerlerin, uçağı yere çakmaması için verdiği mücadele kursiyerlere adrenalin ve eğlenceli dakikalar yaşattı. Kurs sonunda İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanmak için verilen serfitikalar ve kimlik belgeleri öğrencilere verilecek.

İHA kullanmak isteyen kişilerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirdiği kurs merkezlerine giderek eğitimden geçmesi gerekiyor. Bu manada SHGM tarafından tam yetkili kuruluş olan Sapmaz Havacılık, bugüne kadar kamu ve sivil olmak üzere değişik meslek gruplarından binlerce kişiye eğitim verdi. Harita ve Kadastro Mühendisleri odası ile Sapmaz Havacılık yetkilileri odada kurs verilmesi için çözüm ortaklığı anlaşması imzaladı.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Genel Sekreteri Semih Saatçi, 'Oda öncülüğünde üyelere insansız hava aracı eğitimi verilmiştir. Harita mühendislerinin iş hayatında aktif olarak kullandıkları insansız hava araçlarının pilotaj eğitimine yoğun ilgi gösterildi. Topluma yararlı projelerin geliştirilmesinde kullanılan insansız hava araçları harita mühendislerinin hayatı kolaylaştırmada geliştirdiği projelerin baş yardımcıları arasında yer almaktadır. Güneşli bir pazar gününde inciraltı kent ormanında gerçekleşen eğitim başarıyla tamamlanmıştır' dedi. Sapmaz Havacılık Genel Müdürü Serdar Sapmaz, "İHA eğitimlerimiz diğer odalarda da devam edecek. Harita Mühendislerimize İHA eğitimleriyle işlerini kolaylaştıracak yeni bir donanım ekliyoruz. Hektarlarca arazinin harita üretimlerini daha az bir zamanda minimum hata payıyla yapan İHA'lar, her mühendisimizin kullanması gereken bir araç olmuştur" dedi.

 

İzmir'de drone kursu açıldı

Yorumlar

FAYDALI ~ 6 yıl önce
ÖZELLİKLE ADNAN MENDERES HAVALİMANI KALKIŞ VE İNİŞLERİ ÇOK YAKINDAN ÇEKEBİLECEĞİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000