09 Nisan 2021, Cuma 16:01:34

İzmir'de askeri eğitim uçağı düştü

İzmir’de Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan eğitim uçağı motor arızası nedeniyle Foça’da denize düştü. Paraşütleriyle atlayan iki pilot sağ olarak kurtarıldı.

İzmir’de Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan eğitim uçağı motor arızası nedeniyle Foça’da denize düştü. Paraşütleriyle atlayan iki pilot sağ olarak kurtarıldı

Konya’da 7 Nisan’da Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları’na ait NF-5 uçağının eğitim uçuşu sırasında düşerek bir pilotun şehit olmasının ardından dün de İzmir’de bir eğitim uçağı kaza kırıma uğradı. İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan KT-1 tipi eğitim uçağı Foça, Orak Adası İngiliz Burnu açıklarında denize düştü. Paraşütleriyle denize inen pilotlar da sağ olarak kurtarıldı.

Uçağın düştüğünü gören balıkçıların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi yönlendirildi. Hava Kuvvetleri’nden bir adet arama kurtarma helikopteri, Deniz Kuvvetleri’nden bir adet arama kurtarma helikopteri ve bir adet İHA, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan üç adet sahil güvenlik botu ile 1 adet arama kurtarma uçağı görevlendirildi. Bakanlık, “Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışmasıyla iki pilotumuz sağ kurtarıldı” bilgisini paylaştı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, pilotların Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldığını söyledi. Pilotların, Albay Ahmet Kendir ve Yarbay Hakan Eryılmaz olduğu öğrenildi.

İlk etapta Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırılan pilotlardan biri askeri helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Kazada sağ kurtarılan iki pilotun sağlık durumunun iyi olduğu ve hastanede tedavilerine başlandığı belirtildi.

Sebep: Motor arızası

Konuyla ilgili gerekli incelemenin de başlatıldığı kaydedildi. MSB açıklamasında, “Bölgede arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlayan balıkçılarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” ifadesi kullanıldı. MSB, ayrıca elde edilen ilk bilgilere göre uçağın motor arızası nedeniyle kaza kırıma uğradığının tespit edildiğini bildirdi.

‘Balıkçılar denizden çıkardı’

Askeri uçağın düşme anına tanıklık edenlerden İsmetpaşa Mahallesi’nin Muhtarı Fuat Karakuyu, “Mahallemde çalışma yaptığım sırada keşif uçaklarının geçtiğini gördüm. O sırada denizin üzerinden ses geldi. İki kişi, paraşütle denize süzülüyordu. İnciradası dediğimiz yerin kuzey tarafına uçak düştüğünü anladım. Balıkçı arkadaşlar, iki pilotu denizden çıkardı, tekneyle kıyıya getirdiler. Sağlıklı görünüyorlardı, sağlık merkezine gönderildiler” dedi.

Uçağın düşüşüne tanık olan amatör olta balıkçısı Selahattin Coşkun da İzmir’in Karşıyaka ilçesinden balık tutmaya geldiklerini belirterek “Uçağın düştüğünü gördüm. Önce bir patlama sesi duyduk. Ardından denizin üzerinde iki paraşüt gördük. Bunlar uçaktan atlayan pilotlardı. Uçak bir müddet sonra alçalıp sağa doğru giderek, karaya çarpacak gibi oldu. Ancak denize düştü. Tekneler geldi. Pilotları sudan balıkçı tekneleri aldı” dedi.

İzmir'de askeri eğitim uçağı düştü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000