16 Şubat 2018, Cuma 11:41:23

İzmir'de askeri eğitim uçağı düştü: İki şehit

İzmir'de askeri eğitim uçağı düştü.
  • Nur içinde yatsınlar
  • Bu “ kokpit memuru “ nu çok tutttum, onlardan çok var
  • Adamlar gövde ömrünün sonundaki uçaklarla test uçuşu yaparken düşüp şehit oluyor beyefendi de thy tez elden sivilleştirilmelidir diye yorum yapıyor ya , bu kafa yapısını çözmek mümkün değil gerçekten değil. Abicim adamlar pilot ya , iyi ki khk çıktı kokpite adam alırlar diye içten içe sevinen kokpit memuru değiller. Bir başımız sağolsun falan yazın ne hale geldiniz be yazıklar olsun!
  • Aziz şehitlerimize allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum böyle elim bir hadisede bile sivil-asker kökenli pilot ayrımı yapmanın bir anlamı yoktur,hele ki daha kazanın sebebi bile belli değilken.Unutulmamalıdır ki onların hepsi bizim kartallarımız..
  • Bir askeri pilot ne zorlukla yetisiyor kaldi ki o bir turk vatandasi gevuruun uretttigi ucakla egitim yapiliyor hala ...
  • Ne kadar ruhsuz bir millet olduk.Ucaklar uçarda,inerde,düşerde bunu kabul ediyoruz.Icindeki CAN.En önemlisi Türk.En önelisi Türk uçağı.Hayatini kaybeden Oğlun, kardesin, baban. Azıcık saygı.Azıcık vicdan. Basımız Sağolsun.Allah geride kalanlarına sabır versin.
  • Allah rahmet eylesin . Geride kalanlara sabır versin . Çok acı çok
  • Allah rahmet eylesin nur içinde yatsinlar inşalah
  • TSK nın pilot yetiştirme merkezi Çiğli de yaşanan bu olaydan dolayı derin üzüntü içersindeyim.Allah rahmet eylesin,ailesine sabırlar versin.
  • Kesin teknik hatadan düşmüştür derrmişim

İzmir'de Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde askeri eğitim uçağı düştü. İki pilot şehit oldu. Şehitlerin kimliğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

TSK, SF260D tipi uçakla saat 10:49'da irtibatın kesildiğini bildirdi.

İtalyan SIAI-Marchetti tasarımı olan SF.260’lar ilk olarak sivil pazar için üretildi. 1996 yılında FAA onayını alan uçak birçok ülkenin hava kuvvetleri tarafından temel eğitim uçağı olarak beğenildi ve kullanılmaya başlandı. İki kişi kapasiteli tek motorlu uçak saatte 350 km hıza ulaşabiliyor ve bin 150 km menzile sahip.

1991 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ve tam adı SIAI-Marchetti TAI SF 260D olan bu uçaklardan halen 35 adet bulunuyor.

TSK'dan açıklama geldi

TSK’dan olayla ilgili yapılan ilk açıklamada “16 Şubat 2018 tarihinde saat 10.26'da konuşlu bulunduğu Çiğli/İzmir 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından tecrübe uçuşu maksadıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan bir SF-260D eğitim uçağımız ile saat 10.49 civarında radar irtibatı kesilmiştir. Müteakiben başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde havaalanının 3 km kuzeyinde uçağımızın enkazına ve iki kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.

Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti tarafından bölgeye intikal edilerek olay inceleme faaliyetlerine başlanmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.” denildi.

İzmir'de askeri eğitim uçağı düştü: İki şehit

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Rumuz ~ 6 yıl önce
Nur içinde yatsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdür e ~ 6 yıl önce
Bu “ kokpit memuru “ nu çok tutttum, onlardan çok var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdür ~ 6 yıl önce
Adamlar gövde ömrünün sonundaki uçaklarla test uçuşu yaparken düşüp şehit oluyor beyefendi de thy tez elden sivilleştirilmelidir diye yorum yapıyor ya , bu kafa yapısını çözmek mümkün değil gerçekten değil. Abicim adamlar pilot ya , iyi ki khk çıktı kokpite adam alırlar diye içten içe sevinen kokpit memuru değiller. Bir başımız sağolsun falan yazın ne hale geldiniz be yazıklar olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eleanor ~ 6 yıl önce
Aziz şehitlerimize allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum böyle elim bir hadisede bile sivil-asker kökenli pilot ayrımı yapmanın bir anlamı yoktur,hele ki daha kazanın sebebi bile belli değilken.Unutulmamalıdır ki onların hepsi bizim kartallarımız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REZILLIK ~ 6 yıl önce
Bir askeri pilot ne zorlukla yetisiyor kaldi ki o bir turk vatandasi gevuruun uretttigi ucakla egitim yapiliyor hala ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜRK ~ 6 yıl önce
Ne kadar ruhsuz bir millet olduk.Ucaklar uçarda,inerde,düşerde bunu kabul ediyoruz.Icindeki CAN.En önemlisi Türk.En önelisi Türk uçağı.Hayatini kaybeden Oğlun, kardesin, baban. Azıcık saygı.Azıcık vicdan. Basımız Sağolsun.Allah geride kalanlarına sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan ~ 6 yıl önce
Allah rahmet eylesin . Geride kalanlara sabır versin . Çok acı çok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Allah rahmet eylesin nur içinde yatsinlar inşalah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne? ~ 6 yıl önce
Kırşehir'e bile uçak pisti yapılıyor da Yozgat'a neden inatla yapılmıyor?
Bile ~ 6 yıl önce
Bile!? Tuttum bunu, güzeldi.
TSK PİLOT ~ 6 yıl önce
TSK nın pilot yetiştirme merkezi Çiğli de yaşanan bu olaydan dolayı derin üzüntü içersindeyim.Allah rahmet eylesin,ailesine sabırlar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaklıç ~ 6 yıl önce
Kesin teknik hatadan düşmüştür derrmişim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş ~ 6 yıl önce
zırvalama!
Biri ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Çiğli ~ 6 yıl önce
Sen kesin teknik bir hatadan olmuşsun derrrmişim!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000