03 Haziran 2011, Cuma 14:10:00

İZMİR ADETA UÇACAK

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay 35 İzmir-35 Proje kapsamında İzmir’de Kaya İzmir Otel’de bir tanıtım konferansı düzenledi...
  • Bunun haber değeri olduğunu sanmıyorum.Olsa bile Airport haberin parti reklamı yaparcasına verişi yanlış. Eğer öyle ise Airport haber de siyasete girmiş demektir ama girmemeli...
  • Yokyok izmirliler bu uzatılan şekere kanmaz inşallah geldiğiniz gibi yobazlığınızada alır gidersiniz İZMİRDE olmanız bile yersiz gereksiz..
  • Ataturkun geldikleri gibi giderler sozlerini hatirlayin, istanbula gelen dusman gemilerine bakarak demisti ve o guzelim izmirden denize dokmustu dusmani. |Eh simdi sira izmirlide bu takunyalilari denize izmirde dokecegiz bizde izmirliler olarak. Ege bolgesinin insanina yunan tohumu diyenlere, izmire kavur izmir diyenlere oy yok, hadi arabistana gidin sizi anca oralar paklar
  • durmak yok HIRSIZLIĞA devam.
  • Bunca zamandır İzmir'e çivi çakmayan, çivi çakmaya çalışana köstek olup gavur İzmir diyenler şimdi ağızlarında bal damlayan binbir yalanlarla ortalıkta gerinip dolaşıyolar. Biri Ulaştırma biri turizm bakanı ya ayıp be adamda utanma olur, sormazlarmı sanıyorsun adama turizm için ne yaptın İzmir ve Ege için diye :(
  • ab ile vizeler kalksın da ...
  • Kaklıç'ın hemen Batısındaki Tuzla ve Tuzlanın Kuzeyindeki Çekmecenin Kuş Cenneti olduğunu, kuşların beslenme ve üreme alanı olarak hayati öneme sahip olduğunu, Tabiat ve Doğayı Koruma Kanunu gereği koruma altına alındığını; milyonlarca kuşun bölgde yaşadığını biliyormuydunuz. Bir zahmet doğacılar bir ziyaret ediversin. Güzel bir de lokantası var. Artık uçaklara çarpıp yere düşen kuşları pişirip yersiniz. Motora girenleri pişirmenize bile gerek yok.
  • 9 yıldır aklınız nerdeydi. siz izmirlileri alık mı sandınız. bu tavrınızla bile izmir i aşağılıyorsunuz.
  • Binali bey keşke yine Erzincan'dan, kendi memleketinden aday olsaydı. Erzincan da İzmir de Türkiye'de. Şimdi İzmirliler, Binali beyi yanlış değerlendiriyorlar. Sanki Binali bey, İzmir'den seçilebilmek için bu projelerden bahsediyormuş giibi algılanıyor. Oysaki o tüm Türkiye için, her yer için projelere sahip ve uygulayıp sonuçlandıracak bir bakan adayı. Ama İzmir'i çözebilmek için, bir Binali Yıldırım kafasına ve potansiyeline ihtiyaç var. Başarılar diliyorum. Yaşar Öztürk
  • BAKANIMIZ BÜYÜK İŞLERİN ADAMI, İZMİR'İ DE SEÇİLDİĞİNDE, MUHTEŞEM BİR İZMİR YAPACAKTIR. ÜMİT ÇENDEK
Seçim öncesi son çalışmalarını yavaş yavaş tamamlayan Ulaştırma  Eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir için AK Parti’nin plandığı projeleri bir bir açıkladı.

Görüntülü konferansta konuşan Kültür ve Turizm  Bakanı Ertuğrul Günay amaçladıklarını birer birer yaptıklarını İzmir’i hak ettiği noktaya getireceklerini ifade etti. Günay ‘İzmir bir turizm cennetidir. Biz İzmir’i 20’inci sıralardan 7’inci sıralara çıkardık. Turizmin önemli kentlerinden biri haline getirdik. Biz buraya hizmet etmeye geldik ve bu amacımız doğrultusunda son sürat gidiyoruz. Bu başarımızın bir göstergesi de dünyanın en çok okunan gazetelerinden biri olan New York Times’ın İzmir’i tanıtmasıdır. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz’ dedi.

Günay’dan sonra konuşan  Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım projelerini bir bir anlatırken, İzmir için planlarının bitmeyeceğini ifade etti. Yıldırım otoyoldan deniz yoluna, demir yolundan havayoluna, İzmir metrosundan futbola kadar bir çok önemli açıklamada bulundu.

Havacılık konusuna gelen Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı’nın dış hatlar terminalini yeniden yaparak yolcu sayısını artırdıklarını ve İzmir’in artık dışa açılan kapılardan biri olduğunu belirtti.

İzmir’in adeta havacılık anlamında yokları oynadığına vurgu yapan Yıldırım ‘Biz gelmeden önce İzmir’den yapılan uçuş sayısına bakın bir de bugüne bakın. Artık İzmir’den 20 ilimize direkt uçuş var. Ayrıca 19 yabancı noktaya da İzmir’den direkt uçmak artık mümkün’ şeklinde konuştu.

EXPO’ya hazırlık kapsamında İzmir’e ikinci havalimanını da yapacaklarını ifade eden Yıldırım havalimanını İzmir’in kuzeyinde Kaklıç bölgesine inşa edeceklerini ve planlamasının son sürat sürdüğünü açıkladı.

Ayrıca Ağustos ayından itibaren İzmir’den Üsküp ve Sofya’ya direkt uçuşların başlayacağı müjdesini veren Yıldırım bununla yetinmeyeceklerini, İzmir’i şaha kaldıracaklarını da ifade etti. 2023 hedefleri arasında İzmir’deki yolcu sayısını 7.5 milyondan 40 milyona çıkarılmasının hedefleri arasında olduğunu sözlerine ekledi.















3. HAVALİMANI DA GELECEK

Konferansın ardından konakladığı Kaya İzmir Oteli'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, İzmir’e 3. havalimanı müjdesini de verdi.

İzmir’deki bu hedeflerin neden 9 yıllık iktidar döneminde değil de önümüzdeki sürece yayıldığı ile ilgili soruya Yıldırım, ‘Bizim 9 yılda yaptıklarımıza önce baksınlar sonra bu konuyu gündeme getirsinler. Biz 9 yılda bir çok şeyi başardık. Dolasıyla bundan sonraki hedeflerimizi de gözler önüne seriyoruz" dedi. Bu hedeflerin gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin ekonomine bugunkü değerler itibariyle 11.4 milyar TL katkıda bulunacaklarını belirten Yıldırım, ‘Bu hedefleri öncelik sırasına göre 5’er yada 6’şar olarak gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemde 5 projeyi ele alacağız’ dedi.

Yıldırım bu 5 proje kapsamı içinde Adnan Menderes Havalimanı’nın iç hatlar terminalinin de bulunduğunu açıkladı.

AirportHaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık’ın üçüncü havalimanı ile ilgili sorduğu soruya Yıldırım, ‘İzmir’e biri uluslararası diğeri genel havacılık olmak üzere iki havaalanı yapılacak. Kaklıç bölgesine yapılacak uluslararası havaalanına Türk sivil havacılık tarihine damga vuran Vecihi Hürkuş’un adının verilecek. İkinci havaalanı da genel ve özel havacılık amaçlı kullanılacak daha küçük ölçekli bir havaalanı olacak. İkinci havaalanı Çeşme’ye yapılacak ve Çeşme Alaçatı adı verilecek’ şeklinde konuştu.


İZMİR ADETA UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bunun haber değeri olduğunu sanmıyorum.Olsa bile Airport haberin parti reklamı yaparcasına verişi yanlış. Eğer öyle ise Airport haber de siyasete girmiş demektir ama girmemeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yokyok izmirliler bu uzatılan şekere kanmaz inşallah geldiğiniz gibi yobazlığınızada alır gidersiniz İZMİRDE olmanız bile yersiz gereksiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ataturkun geldikleri gibi giderler sozlerini hatirlayin, istanbula gelen dusman gemilerine bakarak demisti ve o guzelim izmirden denize dokmustu dusmani. |Eh simdi sira izmirlide bu takunyalilari denize izmirde dokecegiz bizde izmirliler olarak. Ege bolgesinin insanina yunan tohumu diyenlere, izmire kavur izmir diyenlere oy yok, hadi arabistana gidin sizi anca oralar paklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
durmak yok HIRSIZLIĞA devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunca zamandır İzmir'e çivi çakmayan, çivi çakmaya çalışana köstek olup gavur İzmir diyenler şimdi ağızlarında bal damlayan binbir yalanlarla ortalıkta gerinip dolaşıyolar. Biri Ulaştırma biri turizm bakanı ya ayıp be adamda utanma olur, sormazlarmı sanıyorsun adama turizm için ne yaptın İzmir ve Ege için diye :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ab ile vizeler kalksın da ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaklıç'ın hemen Batısındaki Tuzla ve Tuzlanın Kuzeyindeki Çekmecenin Kuş Cenneti olduğunu, kuşların beslenme ve üreme alanı olarak hayati öneme sahip olduğunu, Tabiat ve Doğayı Koruma Kanunu gereği koruma altına alındığını; milyonlarca kuşun bölgde yaşadığını biliyormuydunuz. Bir zahmet doğacılar bir ziyaret ediversin. Güzel bir de lokantası var. Artık uçaklara çarpıp yere düşen kuşları pişirip yersiniz. Motora girenleri pişirmenize bile gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
9 yıldır aklınız nerdeydi. siz izmirlileri alık mı sandınız. bu tavrınızla bile izmir i aşağılıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Binali bey keşke yine Erzincan'dan, kendi memleketinden aday olsaydı. Erzincan da İzmir de Türkiye'de. Şimdi İzmirliler, Binali beyi yanlış değerlendiriyorlar. Sanki Binali bey, İzmir'den seçilebilmek için bu projelerden bahsediyormuş giibi algılanıyor. Oysaki o tüm Türkiye için, her yer için projelere sahip ve uygulayıp sonuçlandıracak bir bakan adayı. Ama İzmir'i çözebilmek için, bir Binali Yıldırım kafasına ve potansiyeline ihtiyaç var. Başarılar diliyorum. Yaşar Öztürk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BAKANIMIZ BÜYÜK İŞLERİN ADAMI, İZMİR'İ DE SEÇİLDİĞİNDE, MUHTEŞEM BİR İZMİR YAPACAKTIR. ÜMİT ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000