04 Temmuz 2017, Salı 09:27:34

İzmir 2018'i bekliyor

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda inşaatı devam eden maliyeti 100 milyon TL'yi bulacak olan apron ve taksi yolları, elektrik sistemi, tel örgü ve yol yapımı işlerinin 2018'in ortalarında tamamlanacağını söyledi.
  • kargo binasına bir el atsalar. Forwarderlardan toplanan konşimento başına 20 usd ile sadece balık yüklemeleri için ek kargo binası devreye girecek dediler ama hala devreye girmedi. Kimseden de tıs yok.
  • bırazda calısanlarına yardım etsın maaslarına ıyılestırme yapsın tav calısanlarının ıcıne ettı yemınle 1400 1500 maas nedır ya
  • Izmir seni kim tutar,,,,,,,,,
  • Adnan Menderes iç hat gelen yolcu koridorundaki tuvaletleri diplomalı bir mimar mı tasarlamış, gerçekten merak ediyorum.Uçaklardan inen yüzlerce yolcunun gireceği tuvaletlerde tek bir kabin veya pisuvar var, ihtiyacın çok altında. Taa aşağıda bagaj alım yerinin de uzağında nihayet büyük bir tuvalet var. Asıl tadilat oraya yapılmalı. Hiç mi normal yolcu terminali görmemişler, mimarlık kitaplarında anlatılmıyor mu?
  • Thy teknik neden izmire taktiksel bir hub kurmuyor ? Hat bakım hizmeti veriliyor ama güçlendirilebilir

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda inşaatı devam eden maliyeti 100 milyon TL'yi bulacak olan apron ve taksi yolları, elektrik sistemi, tel örgü ve yol yapımı işlerinin 2018'in ortalarında tamamlanacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 proje arasında yer alan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na 2003 yılında yılda 2 milyon 300 bin yolcu gelirken yüzde 416'lık bir artış ile 2016 yılı sonunda yıllık yolcu sayısının 12 milyona çıktığını söyledi. 2003 yılında piste inen uçak sayısının 25 bin 592 olduğunu söyleyen Kaya, 2016 yılı sonunda yüzde 237'lik bir artış ile yıllık 86 bin 248 rakamına ulaşıldığına dikkat çekti. 140 milyon Euro yatırımla dış hatlar terminali yenilenen, daha sonra ise 245 milyon Euro yatırımla iç hatlar terminali yenilenen havalimanında mevcut radar sisteminin de elden geçirildiğini, 1 milyon 287 bin Euro harcanarak yenilenen mevcut radar sistemine ilaveten, 3 milyon 220 bin Euro harcanarak son sistem PSR/SSR radar sistemi kurulduğunu aktaran Kaya, havalimanındaki itfaiye binasına AKS ilavesi yapıldını, toplamda 14 milyon TL harcanarak mevcut tesislerin güçlendirildiğini anlattı.

Kaya, "Halen inşaatı devam eden, maliyeti 100 milyon TL'yi bulacak olan yatırımlar arasında ise; apron ve taksi yolları yapımı, elektrik sistemi, tel örgü ve yol yapımı işleri bulunuyor. Bütün bu yatırımların inşaatı 2018'in ortalarında tamamlanacak. 88 bin metrekarelik otoparkı, CIP, VIP salonları ile Avrupa'da bile eşine az rastlanacak havalimanı, İzmir'in vitrini oldu. 210 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan iç hatlar terminali, halen Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olma özelliğini taşıyor. İstanbul'a inşa edilen 3. Havalimanı açılana kadar da bu özelliğini koruyacak" dedi. (Hürriyet)

İzmir 2018'i bekliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

dağlı Zekiye ~ 7 yıl önce
kargo binasına bir el atsalar. Forwarderlardan toplanan konşimento başına 20 usd ile sadece balık yüklemeleri için ek kargo binası devreye girecek dediler ama hala devreye girmedi. Kimseden de tıs yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 7 yıl önce
bırazda calısanlarına yardım etsın maaslarına ıyılestırme yapsın tav calısanlarının ıcıne ettı yemınle 1400 1500 maas nedır ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuru bee ~ 7 yıl önce
Izmir seni kim tutar,,,,,,,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADB mimarı? ~ 7 yıl önce
Adnan Menderes iç hat gelen yolcu koridorundaki tuvaletleri diplomalı bir mimar mı tasarlamış, gerçekten merak ediyorum.Uçaklardan inen yüzlerce yolcunun gireceği tuvaletlerde tek bir kabin veya pisuvar var, ihtiyacın çok altında. Taa aşağıda bagaj alım yerinin de uzağında nihayet büyük bir tuvalet var. Asıl tadilat oraya yapılmalı. Hiç mi normal yolcu terminali görmemişler, mimarlık kitaplarında anlatılmıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 7 yıl önce
Thy teknik neden izmire taktiksel bir hub kurmuyor ? Hat bakım hizmeti veriliyor ama güçlendirilebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000