09 Ekim 2015, Cuma 10:55:43

İzinsiz drone uçuşlarına tarihi ceza

ABD’de SkyPan isimli bir şirket, havadan fotoğraf ve video çekim hizmetleri vermek için 2 yıl içinde New York ve Chicago üzerinde 65 kez uçuş yaptı.
  • Bizim drone'cu Manukyan ne oldu? Yırttı mı bu işten? O da her suçlu gibi elini kolunu sallayarak başka suçlara yelken açmak için özgür bırakıldı değil mi? Ülkede adalet artık sadece bir kadın adı o da modası geçmiş.
  • Kontrollü hava sahasında uçarsan sonuç doğaldır ki bu olacak. Uçurma özgürlüğünün kullanılacağı yerler tabii ki buralar değil.
  • pilot ehliyeti falan sorarlar bunları ucuracak olanlara.

ABD’de SkyPan isimli bir şirket, havadan fotoğraf ve video çekim hizmetleri vermek için 2 yıl içinde New York ve Chicago üzerinde 65 kez uçuş yaptı. Uçuşların izinsiz ve ABD havacılık otoriteleri tarafından belirlenen kurallara aykırı olduğunu tespit eden yetkililer, şirkete 2 milyon dolarlık ceza kesti.

FAA’nın tespitlerine göre 65 uçuşun 43’ü, New York üzerindeki çok ağır izinlere ve kontrollere bağlı olan B sınıfı hava uçuş koridorunda gerçekleşti. Bu koridorda uçuş yapabilmek için New York hava trafik kontrol kulesinden izin almak ve koordine olarak hareket etmek gerekiyor. Eğer bu uçuşlar sırasında Drone’lar bir uçakla çarpışmış olsaydı, uçakta yer alan yüzlerce kişiyle birlikte uçağın düşeceği bölgedeki kalabalık nüfus içinden yine yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi söz konusuydu.

Firma ceza hakkında yorum yapmadı ancak meselenin mahkemeye taşınacağı anlaşılıyor. Söz konusu ceza, daha önce benzer ihlallerde kesilen cezalardan 100 kat daha fazla. Eğer mahkeme de FAA’nın cezasını onaylarsa, bundan sonra ABD semalarında Drone uçurmak gerçekten cesaret isteyecek.

İzinsiz drone uçuşlarına tarihi ceza

Yorumlar

Ne oldu? ~ 9 yıl önce
Bizim drone'cu Manukyan ne oldu? Yırttı mı bu işten? O da her suçlu gibi elini kolunu sallayarak başka suçlara yelken açmak için özgür bırakıldı değil mi? Ülkede adalet artık sadece bir kadın adı o da modası geçmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğal ~ 9 yıl önce
Kontrollü hava sahasında uçarsan sonuç doğaldır ki bu olacak. Uçurma özgürlüğünün kullanılacağı yerler tabii ki buralar değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakında ~ 9 yıl önce
pilot ehliyeti falan sorarlar bunları ucuracak olanlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000