16 Ekim 2016, Pazar 09:06:13

'İz olmaması uçakların gömülü olduğunun kanıtıdır'

Cumhuriyet dönemi havacılık tarihi üzerine araştırmaları ile tanınan ve ‘Türk Havacılık Sanayiinde Kayseri Uçak Fabrikasının Yeri’ kitabının yazarı Emre Uçar, Kayseri’de gömülü olduğu iddia edilen uçaklarla ilgili, “Uçaklara dair iz olmaması, gömüldüğünün kanıtı " dedi.
  • 5 ADET TIGER,3 ADET TB 9 SOCATA,3 ADET TB 20 SOCATA,2 ADET C90 BEECHCRAFT,1 ADET B200 BEECHCRAFT,1 ADET DUCHES BEECHCRAFT, VE YEDEK PARÇALARI. ZARAR 20 MİLYON DOLAR. YIL 2016 BU OLAYLARIN AYNISI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE YAŞANMAKTA.KANIT İSTERSENİZ GÖRSEL KANIT VERİYORUZ.ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PİLOTAJ YAZARAK YOU TUBE KANALINDA UÇAKLARIN HALİNİ GÖREBİLİRSİNİZ. ARTI OLARAK ANTONOV UÇAĞININ HİKAYESİ TEPKİLERE NEDEN OLDU? Bu uçağı parçalayarak müzeye götürecek ekip, dün fakülteye gelerek, çalışmalara başladı. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 14 Mayıs 1990 yılında Polonya’dan ANTONOV firmasının ürettiği TC-AUB kuyruk numarasıyla tescil ettirilen AN-2P ANTONOV uçağını sıfır olarak aldı. Bu uçağın 1948 modeli bile bugün aktif olarak uçarken, sadece 130 saat havada kalan uçağın müzelik olması tepkilere neden oldu.
  • Ama Laga luga yollayin 2 doser cikarsin Var mi yok mu ?
  • Bir haftadır dolanıyor bu hikaye. Ülkenin tüm imkanları elinizde, çıkarın, kapatın konuyu yada susun, geyik çevirmeyin.
  • Standart yalan, dolan, hikaye... "Cambaza bak" polemikleri yaratmak için ortaya atılmış bir masaldan başka bir şey değil. Püsküllü Sözde Tarihçinin bir başka çeşidi...
  • toprak altında uçak bulamıyoruz , petrol arıyoruz Allah yardımcımız olsun
  • İmkan kısıtlıymış, vur kepçeyi sinyal alınan alana bir tane çıkarsa devamında özel yol denersin. Vekil bey komplodan dem vurmuş. 50 tane ithal savaş uçağını gömünce nasıl geri kalmışız ki? 50 uçağı çıkarınca ne kazanacağız? Olsa olsa siyasetçilere malzeme çıkar 'bakın inönü döneminde parakar toprağa gömülmüş ' diye.
  • envanterden silinmiş olarak bahsedilen Focke Wulf 190A yurt dışında müzelerde ve hatta faal durumda uçanlar görülebilir. video sitelerinde ismini yazarsanız görebilirsiniz. Özellikle spitfire a göre yüksek manevra kabliyeti olan uçakların çıkmasını 4 gözle bekliyoruz. umarım doğrudur ve havacılık adına güzel aktif uçucucu müzelerine giderler.Şöyle Spitfirelı Focke Wolflu ,F4ucorsairli bir müze TÜrkiyeye yakışmamz mı? çok yakışır.
  • Yıl 1948 ülkenin paraya ihtiyacı olduğu zamanlar, 50 adet ucak gömülecek ne kadar inandırıcı. 50 adet uçak hareket ettiğinde dünyanın haberi olur. Bu ucaklarda calısacak, ucuracak personel nereden bulundu? Altından bakalım ne çıkacak????
  • Kimbilir daha neleri gömdünüz, ancak kıyamette toprağın altı üstüne çıktığında görürüz. İnşallah bazılarının hesabı bu dünyada görülür.....
  • Adamlar jet ucurmaya baslamislardi 40 larin ortasinda. Heyecan verici arkeolojik bir kesif olur ama abartiyla suslemeye, vay be ucak yapmisiz! (Almanya da uretilmis hepsi) gommusler demeye gerek yok. Belki 1939 da F-16 olabilir, 1948 de degil. 1948 icin atil kalmis yorgun ucaklar. Hurdacilara satilan Yavuz dan, Muavenet i Milliye den daha onemli degiller.

Cumhuriyet dönemi havacılık tarihi üzerine araştırmaları ile tanınan ve ‘Türk Havacılık Sanayiinde Kayseri Uçak Fabrikasının Yeri’ kitabının yazarı Emre Uçar, Kayseri’de gömülü olduğu iddia edilen uçaklarla ilgili, “Uçaklara dair iz olmaması, gömüldüğünün kanıtı " dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de, 50 savaş uçağının toprak altında bulunduğu iddialarına ilişkin olarak, "Toprağın altında çeşitli metal unsurların tespit edildiğini öğrendik" dedi.

Kayseri Uçak Fabrikası üzerine hazırladığı tezi, ‘Türk Havacılık Sanayiinde Kayseri Uçak Fabrikasının Yeri’ adı ile kitaplaştıran ve Cumhuriyet sonrası Türk havacılık tarihine dair araştırmaları ile tanınan Emre Uçar, Kayseri Hava İkmal Bakım Merkezinin arazisinde gömülü olduğu iddia edilen 50 adet Alman Focke Wulf 190A uçağına dair açıklamalarda bulundu.
1948 yılında Kayseri’de Askeri Havaalanı (şimdiki Hava İkmal Bakım Merkezi)’nda asteğmenlik yapan bir kişinin anlattığı bir olayın, daha sonra havacılık tarihine dair araştırmaları ile bilinen Uluhan Hasdal’ın kulağına gitmesi ile gömülü uçaklara dair araştırmaların başladığını belirten Araştırmacı Emre Uçar, “Anlatan kişi, Bursa’dan Kayseri’ye 50’ye yakın Focke Wulf 190A uçağının geldiğini, bir gün sonra emir üzerine, uçakların kanatlarını gövdelerinden ayırdıklarını, bunları yağlı bezlere sardıklarını ve zemine nizami biçimde gömdüklerini ifade ediyor. Uluhan Hasdal, 1983 yılında duyduğu bu hikayenin peşine düşüyor. 1987-88 yıllarında Kayseri’ye gelerek, bir üsteğmen yardımı ile mayın dedektörü ile birlikte bölgede araştırma yapıyorlar. Bölgede çok ciddi, hurdalık addedemeyeceğimiz biçimde ağır metal sinyalleri alıyorlar. O dönemin şartları el vermediği için üzerine gidilemiyor” diye konuştu.

“1948’de gelen 50 uçak nerede?”

Daha sonraki süreçte ne uçaklara ne de parçalarına dair herhangi bir iz bulunamadığını kaydeden Emre Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1948’de gelen 50 uçak kayıp. Uçakların kaybolma şansı yoktur aslında. Parçaları dağıtılır, yedek parça olarak kullanılır. Envanterden silinir ama mutlaka hurdacı, bir parçası bir yerde vardır. Bu uçakların hiçbir şeyi yok. Tamamen buhar olmuş gibi görünüyor. Bir yere satılsa satış belgesi olur. Ancak hiçbir şekilde iz yok. Bu da güçlü bir kanıt. Uçakları Bursa’dan getirenler de, en son pilot astsubaylar. Bu da işi orijinal kılıyor. Bir de o dönemde Focke Wulf 190A ‘lar şimdinin F16’larına denk. O dönemin şartlarına göre gayet faal, aktif savaş uçağıdır bunlar. Alüminyum gövdelidir. Bu durum işi daha da ilginç hale getiriyor.”

Türkiye’de havacılık tarihine dair ciddi bir müze oluşturulabilir

Uçakların çıkarılması durumunda, Türkiye’de dünya havacılık tarihine ışık tutacak yeni bir müze oluşturulabileceğini dile getiren Emre Uçar, ”Bunlar aliminyum gövdeli olduğu için ciddi biçimde korozyona uğradığını düşünmüyorum, faal duruma getirilebilir. Bu durum da dünya havacılık tarihinde sansasyon yaratır. Çünkü Focke Wulf 190A, envanterden silinmiş ve görme şansımız yok günümüzde. Bunların ortaya çıkarılması Türk ve dünya havacılık tarihi açısından ciddi bir olaydır. Bunlar çıkarıldığı zaman çeşitli restorasyonlardan geçecek, Kayseri’de ya da başka bir kentte müzede sergilenebilir. Bu da dünyada bu işin meraklılarının Türkiye’ye gelmesi ve ülkenin adının duyurulmasında önemlidir diye düşünüyorum. Çeşitli iş insanları bu konuda adımlar atıyorlar. Bu tür haberlerin medya yolu ile yayılması da bu konuda çalışmalar olduğunu kanıtlar niteliktedir. Bundan sonraki süreçte yapılan girişimlerle Milli Savunma Bakanlığının bu konuda çalışma yapıp olayın gerçekliğini ortaya çıkaracağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de, il binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kayseri'de eski havaalanının olduğu bölgede toprak altında 50 savaş uçağının bulunduğu iddiasını değerlediren Karayel, şunları söyledi:

"Resmi açıklamaların yapılmasını bekliyoruz. Aldığımız ilk bilgiler toprağın altında metal çeşitli unsurların tespit edildiğidir. Bizim bildiğimiz kadarıyla çıkarılma işlemi gerçekleşmedi. Bu süreci takip ediyoruz. Eğer böyle birşey varsa ülkemizin nasıl geri bırakıldığının en önemli göstergelerinden birisi olarak birkaç tanesi müzede sergilenecektir. Eğer ortaya çıkarsa Kayseri'mizde belki dünyada hiç olmayan savaş uçağı sahibi olacak. Onları gördükçe yeni nesillerde aslında ne yapabildiğimizi, neleri yaptığımızı ve nasıl geride bırakıldığımızı görecekler. Biz Türkiye olarak başkalarından daha az zeki değiliz. En az onlar kadar zekiyiz. Bilimde onlar kadar ilerdeydik ve daha da ileri olacağız. Kendi uçağımızı ve arabamızı daha önce nasıl yaptıysak 2023 vizyonu çerçevesinde yine yapacağız."

'İz olmaması uçakların gömülü olduğunun kanıtıdır'

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

ali ~ 8 yıl önce
5 ADET TIGER,3 ADET TB 9 SOCATA,3 ADET TB 20 SOCATA,2 ADET C90 BEECHCRAFT,1 ADET B200 BEECHCRAFT,1 ADET DUCHES BEECHCRAFT, VE YEDEK PARÇALARI. ZARAR 20 MİLYON DOLAR. YIL 2016 BU OLAYLARIN AYNISI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE YAŞANMAKTA.KANIT İSTERSENİZ GÖRSEL KANIT VERİYORUZ.ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PİLOTAJ YAZARAK YOU TUBE KANALINDA UÇAKLARIN HALİNİ GÖREBİLİRSİNİZ. ARTI OLARAK ANTONOV UÇAĞININ HİKAYESİ TEPKİLERE NEDEN OLDU? Bu uçağı parçalayarak müzeye götürecek ekip, dün fakülteye gelerek, çalışmalara başladı. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 14 Mayıs 1990 yılında Polonya’dan ANTONOV firmasının ürettiği TC-AUB kuyruk numarasıyla tescil ettirilen AN-2P ANTONOV uçağını sıfır olarak aldı. Bu uçağın 1948 modeli bile bugün aktif olarak uçarken, sadece 130 saat havada kalan uçağın müzelik olması tepkilere neden oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucak ~ 8 yıl önce
Ama Laga luga yollayin 2 doser cikarsin Var mi yok mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pişirmeyin. ~ 8 yıl önce
Bir haftadır dolanıyor bu hikaye. Ülkenin tüm imkanları elinizde, çıkarın, kapatın konuyu yada susun, geyik çevirmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hikaye ~ 8 yıl önce
Standart yalan, dolan, hikaye... "Cambaza bak" polemikleri yaratmak için ortaya atılmış bir masaldan başka bir şey değil. Püsküllü Sözde Tarihçinin bir başka çeşidi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gizem gizem gizem ~ 8 yıl önce
toprak altında uçak bulamıyoruz , petrol arıyoruz Allah yardımcımız olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 8 yıl önce
İmkan kısıtlıymış, vur kepçeyi sinyal alınan alana bir tane çıkarsa devamında özel yol denersin. Vekil bey komplodan dem vurmuş. 50 tane ithal savaş uçağını gömünce nasıl geri kalmışız ki? 50 uçağı çıkarınca ne kazanacağız? Olsa olsa siyasetçilere malzeme çıkar 'bakın inönü döneminde parakar toprağa gömülmüş ' diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 8 yıl önce
envanterden silinmiş olarak bahsedilen Focke Wulf 190A yurt dışında müzelerde ve hatta faal durumda uçanlar görülebilir. video sitelerinde ismini yazarsanız görebilirsiniz. Özellikle spitfire a göre yüksek manevra kabliyeti olan uçakların çıkmasını 4 gözle bekliyoruz. umarım doğrudur ve havacılık adına güzel aktif uçucucu müzelerine giderler.Şöyle Spitfirelı Focke Wolflu ,F4ucorsairli bir müze TÜrkiyeye yakışmamz mı? çok yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zenginlik ~ 8 yıl önce
Yıl 1948 ülkenin paraya ihtiyacı olduğu zamanlar, 50 adet ucak gömülecek ne kadar inandırıcı. 50 adet uçak hareket ettiğinde dünyanın haberi olur. Bu ucaklarda calısacak, ucuracak personel nereden bulundu? Altından bakalım ne çıkacak????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimbilir ~ 8 yıl önce
Kimbilir daha neleri gömdünüz, ancak kıyamette toprağın altı üstüne çıktığında görürüz. İnşallah bazılarının hesabı bu dünyada görülür.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-16? ~ 8 yıl önce
Adamlar jet ucurmaya baslamislardi 40 larin ortasinda. Heyecan verici arkeolojik bir kesif olur ama abartiyla suslemeye, vay be ucak yapmisiz! (Almanya da uretilmis hepsi) gommusler demeye gerek yok. Belki 1939 da F-16 olabilir, 1948 de degil. 1948 icin atil kalmis yorgun ucaklar. Hurdacilara satilan Yavuz dan, Muavenet i Milliye den daha onemli degiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000