10 Mayıs 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Öncelikle size bu konuda haber yapabilme cesareti gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Ülke olarak zorlu günlerden geçiyoruz. 2023 vizyonumuz var. Tek beklediğimiz herkesin üzerinde mutabık olduğu gibi liyakat kavramı. Herkesin bildiği bir gerçeği susmanın da haksızlığı tasdik etmek olduğuna inanan biri olarak ümit ediyorum bu sefer yanlış hesap bağdattan döner.İş liyakatine sahip olmayan mikail akbulut kapsamında THY Teknik A.Ş. ve şirketleri kendisinin çiftliği gibi yöneten ilker aycı kapsamında THY A.O ve diğer ilgili şirket yöneticilerin yeterlilikleri ve adaletle yönetim anlayışları üzerinde kafa yorulması.Beklentimiz ülkemizin her platformda hakettiği en iyi yeri alması bu yolda 2023'e doğru yürürken kafasına göre ben yaptım oldu,bana kimse karışamaz yapısına sahip insanların hakettikleri yerde bırakılıp yola devam edilmesi Sayın Cumhurbaşkanımızdan istirhamımızdır.
  • yöneticileri çekilişle mi belirlesinler? tanıdıkları güvendikleri kişilere yetki veriyorlar bunda bir sıkıntı yok. Baran kaptan zaten işin içinde olan biri. alakasız birini getirseler o zaman eleştirelim. kimin yeğeni torunu olursa olsun gayet düzgün ve eğitimli biridir bilmeden atıp tutmasın kimse.
  • THY Teknik A.Ş.'de gerçekleşen Genel Müdür atamasını görünce söyleyebilecek hiçbir söz kalmıyor.Bırakalım Genel Müdür Yardımcılarını,Daire Başkanlarını,orta düzey yönetici müdürlerden bile daha düşük seviyedeki biri torpille Genel Müdür yapılabiliyor.İnsanlarda biraz vicdan olacak,utanma olacak,ar olacak,edep olacak.Olmayınca böyle oluyor.Liyakat kavramı,işin gerekliliğinin karşılanması,adil olmak gibi daha sayabileceğimiz birçok kavramları yaşam tarzımız olarak yaşayamıyor,hissedemiyor ve başkalarının hakkına haketmediğimizi bile bile göz dikebiliyorsak işte o zaman kaybediyoruz.Oradan başarılı bir sonuç beklemekte hata oluyor haliyle.THY A.O ve diğer ilgili şirketlerin kurumsal hale getirilmesi için bunun içinde başta sektörde ulusal ve uluslararası alanda tecrübeye sahip, kişilikli, karakterli,çalışanların haklarını önceleyen yeni bir CEO ile mümkün olabilecek gözüküyor.
  • Bir siyasinin yeğeni çoluğu çocuğu dıdısı çıkmasın nasıl bir şirket bu ya. Torpilliler yesin içsin gününü gün etsin hakkıyla girmiş personel sırtında kambur çıksın bunların doymayan gözlerini doyurmak için.
  • Akil yasta degil bastadir. Eeyy ki biz Turk halki ne adamlar gorduk yillarini yemis gectim adam olmayi insan bile olamamis kendi kanini canini satmis. Siz bosverin Baran kaptanin yasini tecrubesini bir izin verelim calissin sonra birsey cikarsa atip tutarsiniz!
  • Tk olaylara gebe, nedenmi? Asiri fazla mesailer, calisanlarina saygisiz yoneticiler, atanan liyakatsiz torpilli personele ve toneticiler, seffaf olmayan sade kisisel cikar idakli uygulamalar ve planlamalar, asamada istihdam baskanliginin isten atarim mobbingli mailleri, pilotlarin asiri uzun dinlenmesiz ucuslari, her unitede inancini kaybetmis yildirilmis is yapmak istemeyen bos vermis kadrolar, tatikat siyaset baglantili gunluk uygulamalar, senden istenilen sirketimiz menfaatine rumuzlu haklar ve limit disi ucuslarin ardindan dinlenme surelerine saygisiz tekrar tekar mesai ve ucus dayatmalari, sirket kaynaklarinin baska yerlere aktarilmasi calisanlarin maaslarindan haksiz kesintiler, hepsi bir bohca olmus patlamayi bekliyor
  • bu bey şirkete 16 sene önce girmiş. Bu akrabalık yeni başlamadı ya. 16 sene önce hanımefendinin akrabası değil miydi. İnşallah bu kadar sene çalışırken aklını kullanıp iyi gözlemlemiştir THY' yi. Başarılı olmasını dilemekten başka çare yok.
  • DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVA YOLLARINDAN BİRİ FAKAT KAPTANLARINA TÜM AY UÇURARAK AVRUPADA ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANDAN BİLE AZ PARA VEREN PANDEMİYİ PİLOTLARA KARŞI KULLANAN DÜNYADAKİ TEK ŞİRKET.EVDE OTURAN VE PİLOTLARDAN DAH FAZLA MAAŞ ALAN MĞDÜRLERDEN YÜZDE 30 KES GECE GÜNDÜZ HER TÜRLÜ RİSKİ YÜKLEDİĞİN 30 GÜN KULLANDIĞIN PİLOTLARDAN YÜZDE 50 KES...THY PİLOT MAAŞLARINI YÜZDE YÜZE ÇEVİRSE BİLE TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYAKİ EN UFAK ÇAPLI CHARTER ŞİRKETİNİN SEVİYESİNDE OLAMAYACAK.DOLAR KURU ARTTI..THY DAKİ PİLOTLARIN MAAŞI YÜZDE 30 A DÜŞTÜ DÖVİZ KURU KARŞISINDA...2023 TE PİLOT DÜŞMANLARI SEÇİMLE GİDECEK..PİLOTLARIN KANINI İÇ TORPİLLİ MÜDÜRLERE AKTAR..PANDEMİ BİTİP ALIMLAR AÇILINCA HERKES KAÇACAK..PİLOTLARIN ZERRE GÜVENİ KALMADI BUNLARA...CED BİLET EURO ÜZERİNDEN..AKADEMİ PİLOTLARINDAN KESİNTİLER EURO ÜZERİNDEN..AMA PİLOTLARA TL VER..KAPTANA 3000 euro F/O LARA 1500 EURO..TÜM AYDA TEPE TEPE KULLAN..PİLOTLARA ÇOK AYIP ETTİLER.,BU DÜŞMANLIK NEDENDİR.,,
  • Ülkemiz aleyhine ne varsa yapan ülkelerin vatandaşlarını ya günü geçmiş dahi olsa kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup vergisiz ev,arsa almalarına izin veriyoruz,iş,ihale veriyoruz, şirketleri,toprakları satıyoruz,kendi insanımızı umursamayıp turistleri için garantiler sunuyoruz,biz aynı şartlarda oralara gidebiliyor muyuz,gayri menkul,şirket alabiliyor muyuz? Hayır. Demek ki adamların turistlerine, icatlarına,paralarına, yatırımcılarına son derece muhtaç haldeyiz. Aksi halde bu kadar çok taviz verilir mi,onursuzluk,haysiyetsizlik olur mu? Hani gelişmiş,zenginleşmiş, kalkınmıştık,kimseye ihtiyacımız yoktu,ekonomimiz çok iyiydi,herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu,ne oldu? Ülkemizi gün geçtikçe her açıdan daha da kötüye götüren bu kafaya 20 yıldır sorgulamadan,sormadan,para ve çıkar için oy verip duran topluma herşey müstahak maalesef.

İyi at arpasını kötü at kırbacını arttırır

Dış güçler ekonomimizle oynadı, kimi zaman ambargo uyguladı kimi zaman da hükümet rejimine karşı girişimlerde bulundu. Ama yine de vazgeçilmezler. Ülkeye turist gelsin de kim gelirse gelsin! PCR testi de engel olmasın kaldırılsın? Türk halkının ekonomisi çok iyiymiş gibi TOKİ için yurt dışı çıkış harcı alınsın... Bu nedir?

En son olarak Dış İşleri Bakanımız açıklama yaptı. Turistin görebileceği herkes aşılanacakmış. Çocuklarımızla yüz yüze gelecek öğretmenlerim, her dakika görevi başında olan polislerim aşılandı da şimdi turist için mi aşılamalar yapılacak!!! Yıllar önce öğrencilerime “topraklar yalnızca savaşlarla kaybedilmez, ekonomik güçlerle de kaybedilir” demiştim. Akdeniz kıyılarına baksanız, deniz kıyısındaki onlarca otel yurt dışındaki şirketlere ait. Yani kaybedilmiş  topraklarımız! Şimdi o yerlerin dolması İçin aşılamada sıra değişecek. Yok öyle yağma!!!! Kendi ülkemde ikinci sınıf vatandaş olmam, olamam!

Geçen hafta da yazdığım üzere ülkede turizm ve havacılık sektörünü canlı tutacaklar diye halk sağlığı ile oynandı. Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’ya sormuştum; bu virüs ve mutasyonunları ülkemize nasıl giriyor diye!!! Hala bir cevap yok. Tam kapanma yapacaksanız uçuşları da durduracaksınız! Böyle yarım yamalak işlerle bir yere varılmaz!

GENELGELER

Genelgeler o kadar saçma bir hal aldı ki aklım mantığım almıyor. Geçtiğimiz günlerde zincir marketlerin birinden kağıt almak istedim. Bildiğimiz A4 boyutlu kağıt. Vermediler iyi mi! Etrafta kırtasiye yok başka açık bir yer yok. Yahu ampul bile satılmıyor! Karanlıkta mı oturalım, tuvalet kağıdına mı, papirüse mi yazı yazalım yazıları? Marketin çanta şeklinde olan poşeti bile yasaklar listesinde! Daha ne diyebilirim ki?

KÖYLÜ MİLLETİN KAMBURU MU ?

Öyle bir genelge çıktı ki, pazarcılar tezgahlarını açabilecek ama odaya kayıtlı olan pazarcılar. Anadolu’da köylülerin büyük bir çoğunluğunun oda kaydı olmadığı net. Ürünlerini tohum, gübre ve fide fiyatlarındaki artışa rağmen yetiştirdiler. Ama satamıyorlar. Bu genelgeleri hazırlayanlar, acaba fide nasıl ekilir, karık nasıl açılır, sulama hangi saatlerde yapılır, ilaçlama nasıl olur, dona karşı nasıl önlem alınır, ürün nasıl hasat edilir biliyorlar mı? Hayvancılıkta da %70 zamlanan yem fiyatlarının üreticiyi ne kadar zorladığını ve buna rağmen hayvanlarına hangi şartlarla baktıklarını biliyorlar mı? Yazık, bu kadar emek veren üreticiye yazık! Ama ümidimi kaybetmiş değilim. Er yada geç bu devran dönecek ve üretici hak ettiği yerde yeniden olacak!

UÇUŞ İŞLETME

Türk Hava Yolları’nda geçtiğimiz günlerde sürpriz olmayan bir kararla Uçuştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Baran Gülbaran getirilmişti. Kendisinin Emine Erdoğan’ın yeğeni olması sebebiyle atamasının ne kadar “ETİK” olduğunu dile getirmiştim. Elbetteki henüz 40’lı yaşların başında olan Baran kaptan, işinin ehli olabilir, aldığı görevlerde başarılı olabilir ancak önemli olan husus alacağı kararların ne derecede tecrübe ile örtüşeceğidir.

THY’de yönetici pozisyonunda çalışmış, hatta şu an herhangi bir titri olmamasına karşın sözleriyle ekiplere yön vermiş bir sürü kaptan var. Neden onlardan biri seçilmedi düşünmemek elde değil.

İyi at arpasını kötü at kırbacını arttırır derler. Bakalım ilerleyen günlerde alınacak kararlarla durumlar nasıl olacak...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

İyi at arpasını kötü at kırbacını arttırır

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Teşekkürler ~ 3 yıl önce
Öncelikle size bu konuda haber yapabilme cesareti gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Ülke olarak zorlu günlerden geçiyoruz. 2023 vizyonumuz var. Tek beklediğimiz herkesin üzerinde mutabık olduğu gibi liyakat kavramı. Herkesin bildiği bir gerçeği susmanın da haksızlığı tasdik etmek olduğuna inanan biri olarak ümit ediyorum bu sefer yanlış hesap bağdattan döner.İş liyakatine sahip olmayan mikail akbulut kapsamında THY Teknik A.Ş. ve şirketleri kendisinin çiftliği gibi yöneten ilker aycı kapsamında THY A.O ve diğer ilgili şirket yöneticilerin yeterlilikleri ve adaletle yönetim anlayışları üzerinde kafa yorulması.Beklentimiz ülkemizin her platformda hakettiği en iyi yeri alması bu yolda 2023'e doğru yürürken kafasına göre ben yaptım oldu,bana kimse karışamaz yapısına sahip insanların hakettikleri yerde bırakılıp yola devam edilmesi Sayın Cumhurbaşkanımızdan istirhamımızdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ön yargı ~ 3 yıl önce
yöneticileri çekilişle mi belirlesinler? tanıdıkları güvendikleri kişilere yetki veriyorlar bunda bir sıkıntı yok. Baran kaptan zaten işin içinde olan biri. alakasız birini getirseler o zaman eleştirelim. kimin yeğeni torunu olursa olsun gayet düzgün ve eğitimli biridir bilmeden atıp tutmasın kimse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ön yargı yazana !!! ~ 3 yıl önce
Aklı başında ülkeler yöneticileri çekilişle mi belirliyor yoksa liyakatle,bilgi,birikim,tecrübe ile mi? Ayrıca tanıdık,güvenilir vs diye torpille bilmem neyle thy gibi bir kurumda (hiçbir aklı başında kurumda olmamalı) biri işe alınır da torpille makam sahibi olur mu be ahmak be gafil? Senin gibiler çok olduğu için ülkenin her tarafı dökülüyor,nereyi tutsan elinde kalıyor hala aynı kafadasınız !
Haketmek ~ 3 yıl önce
THY Teknik A.Ş.'de gerçekleşen Genel Müdür atamasını görünce söyleyebilecek hiçbir söz kalmıyor.Bırakalım Genel Müdür Yardımcılarını,Daire Başkanlarını,orta düzey yönetici müdürlerden bile daha düşük seviyedeki biri torpille Genel Müdür yapılabiliyor.İnsanlarda biraz vicdan olacak,utanma olacak,ar olacak,edep olacak.Olmayınca böyle oluyor.Liyakat kavramı,işin gerekliliğinin karşılanması,adil olmak gibi daha sayabileceğimiz birçok kavramları yaşam tarzımız olarak yaşayamıyor,hissedemiyor ve başkalarının hakkına haketmediğimizi bile bile göz dikebiliyorsak işte o zaman kaybediyoruz.Oradan başarılı bir sonuç beklemekte hata oluyor haliyle.THY A.O ve diğer ilgili şirketlerin kurumsal hale getirilmesi için bunun içinde başta sektörde ulusal ve uluslararası alanda tecrübeye sahip, kişilikli, karakterli,çalışanların haklarını önceleyen yeni bir CEO ile mümkün olabilecek gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir allahın kulu da ~ 3 yıl önce
Bir siyasinin yeğeni çoluğu çocuğu dıdısı çıkmasın nasıl bir şirket bu ya. Torpilliler yesin içsin gününü gün etsin hakkıyla girmiş personel sırtında kambur çıksın bunların doymayan gözlerini doyurmak için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar Bey ~ 3 yıl önce
Akil yasta degil bastadir. Eeyy ki biz Turk halki ne adamlar gorduk yillarini yemis gectim adam olmayi insan bile olamamis kendi kanini canini satmis. Siz bosverin Baran kaptanin yasini tecrubesini bir izin verelim calissin sonra birsey cikarsa atip tutarsiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meseleyi anlamayacak ~ 3 yıl önce
Kadar kıtsınız. Bana birtane yönetici gösterin torpilsiz gelen hadi bekliyorum
Patlarsa buyukolacak ~ 3 yıl önce
Tk olaylara gebe, nedenmi? Asiri fazla mesailer, calisanlarina saygisiz yoneticiler, atanan liyakatsiz torpilli personele ve toneticiler, seffaf olmayan sade kisisel cikar idakli uygulamalar ve planlamalar, asamada istihdam baskanliginin isten atarim mobbingli mailleri, pilotlarin asiri uzun dinlenmesiz ucuslari, her unitede inancini kaybetmis yildirilmis is yapmak istemeyen bos vermis kadrolar, tatikat siyaset baglantili gunluk uygulamalar, senden istenilen sirketimiz menfaatine rumuzlu haklar ve limit disi ucuslarin ardindan dinlenme surelerine saygisiz tekrar tekar mesai ve ucus dayatmalari, sirket kaynaklarinin baska yerlere aktarilmasi calisanlarin maaslarindan haksiz kesintiler, hepsi bir bohca olmus patlamayi bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İYİ TEMENNİ ~ 3 yıl önce
bu bey şirkete 16 sene önce girmiş. Bu akrabalık yeni başlamadı ya. 16 sene önce hanımefendinin akrabası değil miydi. İnşallah bu kadar sene çalışırken aklını kullanıp iyi gözlemlemiştir THY' yi. Başarılı olmasını dilemekten başka çare yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış bilgi ~ 3 yıl önce
16 seneyi nereden üfürdün?
12 sene ~ 3 yıl önce
2008 de girdi canım, 16 değil. Dün girseydi de birşey değiimezdi, yine üst makamda olurdu.
Kes ~ 3 yıl önce
Iltimasi savundugun icin hic acimiyormu!
PILOT ~ 3 yıl önce
DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVA YOLLARINDAN BİRİ FAKAT KAPTANLARINA TÜM AY UÇURARAK AVRUPADA ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANDAN BİLE AZ PARA VEREN PANDEMİYİ PİLOTLARA KARŞI KULLANAN DÜNYADAKİ TEK ŞİRKET.EVDE OTURAN VE PİLOTLARDAN DAH FAZLA MAAŞ ALAN MĞDÜRLERDEN YÜZDE 30 KES GECE GÜNDÜZ HER TÜRLÜ RİSKİ YÜKLEDİĞİN 30 GÜN KULLANDIĞIN PİLOTLARDAN YÜZDE 50 KES...THY PİLOT MAAŞLARINI YÜZDE YÜZE ÇEVİRSE BİLE TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYAKİ EN UFAK ÇAPLI CHARTER ŞİRKETİNİN SEVİYESİNDE OLAMAYACAK.DOLAR KURU ARTTI..THY DAKİ PİLOTLARIN MAAŞI YÜZDE 30 A DÜŞTÜ DÖVİZ KURU KARŞISINDA...2023 TE PİLOT DÜŞMANLARI SEÇİMLE GİDECEK..PİLOTLARIN KANINI İÇ TORPİLLİ MÜDÜRLERE AKTAR..PANDEMİ BİTİP ALIMLAR AÇILINCA HERKES KAÇACAK..PİLOTLARIN ZERRE GÜVENİ KALMADI BUNLARA...CED BİLET EURO ÜZERİNDEN..AKADEMİ PİLOTLARINDAN KESİNTİLER EURO ÜZERİNDEN..AMA PİLOTLARA TL VER..KAPTANA 3000 euro F/O LARA 1500 EURO..TÜM AYDA TEPE TEPE KULLAN..PİLOTLARA ÇOK AYIP ETTİLER.,BU DÜŞMANLIK NEDENDİR.,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 3 yıl önce
Thy’nin amaci pilotlarin maasini hostes maasina cekmek. Zaten su an hostes maasi fo maasina yaklasti
Thy'ye ~ 3 yıl önce
Hostes maaşlarında kesinti olmadı mı yalan yanlış bilgi verme. Maaşlar 2015 seviyesine döndü me diyorsun sen
Bu mesajı yazanı tanıyrm ~ 3 yıl önce
Bunları yazanlar eğitimde ki pilot adayları, bizzat yanımda eğitim alıyor. Benim midem bulanıyor artık bunlardan! Siz işe başlayınca düşünün bu insan müsvettesini!
Kabin e alim var mi? ~ 3 yıl önce
77/87 de fo yum. Keske kabin e gecme sansim olsa. Kargo ucuslari yapiyoruz adi altinda pijamalari cekip film, kitap vs takiliyorlar. Cok tatli hayat. Kabin e alim var mi diye soracagim aklima gelmezdi..
Müstahak ~ 3 yıl önce
Ülkemiz aleyhine ne varsa yapan ülkelerin vatandaşlarını ya günü geçmiş dahi olsa kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup vergisiz ev,arsa almalarına izin veriyoruz,iş,ihale veriyoruz, şirketleri,toprakları satıyoruz,kendi insanımızı umursamayıp turistleri için garantiler sunuyoruz,biz aynı şartlarda oralara gidebiliyor muyuz,gayri menkul,şirket alabiliyor muyuz? Hayır. Demek ki adamların turistlerine, icatlarına,paralarına, yatırımcılarına son derece muhtaç haldeyiz. Aksi halde bu kadar çok taviz verilir mi,onursuzluk,haysiyetsizlik olur mu? Hani gelişmiş,zenginleşmiş, kalkınmıştık,kimseye ihtiyacımız yoktu,ekonomimiz çok iyiydi,herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu,ne oldu? Ülkemizi gün geçtikçe her açıdan daha da kötüye götüren bu kafaya 20 yıldır sorgulamadan,sormadan,para ve çıkar için oy verip duran topluma herşey müstahak maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000