05 Ağustos 2011, Cuma 13:45:08

İTÜ'DEN HAVACILARA BEDAVA KONAKLAMALI YAZ KAMPI

İstanbul Teknik Üniversitesi, havacılık yaz okulu katılımcıları konaklama imkanı sunuyor...
  • Ne güzel bir etkinlik, keşke bizim zamanımızda böyle etkinlikler olsaydı..
İstanbul Teknik Üniversitesi'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada:

AMAÇ

Mühendislik bilinci ile yetişen, savunma sanayisine ilgi duyan öğrencilerin; ülkemizin önde gelen savunma sanayi firmaları ile kilit teknolojiler etrafında bir araya getirilerek eğitim verilmesi ve fikir paylaşımında bulunarak yeni fikirlerin ortaya çıkarılması amaçlamaktadır. Bu şekilde öğrenciler öğrenim hayatından iş hayatına geçişte bir adım öne geçecek ve katıldıkları bu çalışmanın sonucunda öğrendiklerini kullanarak yeni konseptler ortaya atacak ve bu konseptler üzerine tartışacaktır.
 
KONU
Geleceğin kilit teknolojiler ile şekilleneceğini düşünülerek bu konuda bir havacılık yaz okulu yapılmasına karar verilmiştir. Havacılık Yaz Okulu etkinliğinin konusu olarak ise çok amaçlı VTOL (Vertical Take-off& Landing- Dikey Kalkış-İniş) İHA (İnsansız Hava Aracı) seçilmiştir.
 
FARKI

-Öğrenciler tarafından havacılık alanında düzenlenen ilk “havacılık yaz okulu programı*
-Eğitim ve yarışmanın beraber yapıldığı ilk etkinlik
-VTOL İHA tasarımı üzerine yapılan ilk etkinlik
-Üniversite,sanayive yetenekli öğrencilerin ortak olarak çalıştığı bir etkinlik
 
Nasıl Bir Etkinlik?
Havacılık Yaz Okulu, katılımcı öğrencilerin ve sanayinin bir arada olacağı 2 haftalık bir etkinlik olarak düzenlenecektir. SSM tarafından belirlenmiş olan ihtiyaçlara yönelik olarak öğrenciler, sanayiden aldıkları eğitimler ile ordu ihtiyaçlarını sistem gereksinimlerine dönüştürecek ve bu gereksinimleri en iyi şekilde yerine getirecek konseptleri tasarlayacaklardır. Havacılık Yaz Okulu etkinliği 4 ana bölümden oluşmaktadır

Konaklama

Havacılık Yaz Okulu katılımcıları İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde bulunan Vadi Yurtları’nda 2 hafta boyunca ücretsiz olarak kalabileceklerdir.
 
İTÜ Vadi Yurtlarında 3 kişilik odalarda kişisel dolaplar, ders çalışma masaları ve kütüphane ile 24 saat internet ve sıcak su bulunmaktadır. Ayrıca etkinlik süresince yurt ile kampüs içerisindeki ulaşım ücretsiz ring servisleri ile sağlanabilecektir.
 
Yemek

Yemek ile ilgili ayrıntılar çok yakında burada duyurulacaktır.
İTÜ'DEN HAVACILARA BEDAVA KONAKLAMALI YAZ KAMPI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ne güzel bir etkinlik, keşke bizim zamanımızda böyle etkinlikler olsaydı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000