07 Mart 2018, Çarşamba 18:37:36

ITB Berlin'de Türkiye rüzgarı

52. Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı bugün kapılarını resmen ziyaretçilere açıldı. Türkiye, dünyanın en büyük turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin'e hem Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla adeta çıkarma yaptı.
  • Hollanda ve Almanya bize karşı her haltı yesin biz de onlara toplam 40 milyar euroluk iş verelim fuarlarda vatandaşlarını ülkemize adeta ne olur bizde tatil yapın diye davet edelim. İnsana herşeyden önce şeref, haysiyet, onur gibi kavramlar lazım...
  • Hem nazi hem hasbelkader zengin olmuş bilmem ne derler hem boyuna icatlarına para saçar alırlar, arabasına biner onunla prestij kazandıklarını sanırlar hem turistleri ülkemize gelsin ucuza tatil yapsınlar diye takla atarlar.
  • ITB'ye gidiyorsun tum salonlar (hall) rengarenk herkes tatil havasi yaratmaya insanlari olumlu moda sokmaya calisiyor, muzikler, gulen insanlar vs. Turkiye'nin oldugu salona bir giriyorsun, tek hakim renk siyah. Herkes siyah takim elbise, herkes erkek, herkesin esmer oldugu yetmiyormus gibi cogunluk tras bile olmuyor sakal biyik salmis. Cenaze alani gibi bizim salon. Bir allahin kulu da cikip demiyor yahu bu fuarda niye tum ulkelerin salonlari civil civil rengarenk neseli de bizim salon kurtlar vadisi-cenaze evi arasi bir formatta diye. Neyse, hadi arkadaslar mesai bitiminde fkklari zengin etmeye devam.
  • Kurtulmuş ve Soylu geçmişte cbaşkanına ve partisine neler diyorlardı şimdi onun partisinde bakan oldular. Bu ülke bu kafayla devam etsin bakalım nereye kadar? Osmanlıyız diyenler İstanbul'da surlarda kafeler açtırıyor, antik şeylere gerekli kıymet verilmiyor, korunmuyor, vatandaş gavur icadı put diye kırıyor, zarar veriyor bu hal ile Yunanistan'dan fazla eserin olsa ne yazar?
  • Arabalarına hasta olduğunuz Almanlardan nasıl da medet umuyorsunuz ki cümbür cemaat fuara gidiyorsunuz. Gerçi cumhurbaşkanı'nın Almanya ile siyasi olarak aramız kötü olabilir bu ticaretimizi etkilememeli demesi bile halimizin, onlara olan bağımlılığımızın ne olduğunun belirtisi, bu zatların tam kadro fuarlara gitmesi normal.
  • Almanya aleyhimize ne varsa yapsın, pkk, feto vs desteklesin biz de onlara boyuna iş, ihale verelim, makam arabalarına binelim, vatandaşlarını sadece kimlikle ülkemize sokup vergisiz ev, arsa almalarına izin verelim, bir zamanlar iktidara gelince birilerinden hesap soracağım diyip bir anda biat edip iktidar partisine bakan olan zat da alman turistlerden umutlu olduğunu söylesin! Bu sözler, böyle fuarlara katılımlar onların turistine, parasına, icatlarına nasıl muhtaç olduğumuzun açık göstergesi ! Birisi yakın geçmişte büyüdük, zenginleştik bilmem ne diyordu şimdi tulumba'da su bitti her sene 250 milyar dolar para lazım diyor, ona buna ne olur bize gelin demelerinin sebebi bu ! Bir de hangi insan kalitemizle turizmde atılım yapacağız? Kazıkçı taksici, otelci, turcu, esnaf, türkçe konuşamayan ucuz iş gücü olarak görülen, mayolu kız görünce kafayı yiyen köylü, kasabalılar ile mi ? Ayrıca yabancılara ülkemizde ucuz tatil imkanı vereceğinize kendi insanınıza kendi ülkesinin nimetlerinden faydalandırın !
  • sadece ITB fuarından 100 milyar usd lık iş bağlantısı yapmış türkler
  • Artık kravat takmaya başlamışlar. Hayret valla
  • İnşallah güzel bir yıl olur.Herkesin ihtiyacı var
  • En çok almanı getiren havayolu şirketi sunexpress olarak ıtb berlinin en iyi standı yaptık ama resimlerde göremedik

52. Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı bugün kapılarını resmen ziyaretçilere açıldı. AirportHaber’in de yerinde takip ettiği fuarda Türkiye, dünyanın en büyük turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin'e hem Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla adeta çıkarma yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sonradan katıldığı ITB Berlin Fuarı'nda Türkiye salonunun resmi açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı.

"Bu yıl sonu itibarıyla Almanya'dan gelecek ziyaretçi sayısının 5 milyonu bulmasını ümit ediyoruz. Erken rezervasyon sonuçları itibarıyla böyle bir ümidi taşıyoruz" diyen Bakan Kurtulmuş, erken rezervasyon sonuçlarına dayanarak bu ifadeleri kullandığını belirtti.

Kurtulmuş, turizmin son derece stratejik bir sektör haline geldiğini vurgulayarak ''Turizm sektöründeki firmaların, ülkelerin ürünlerini en iyi şekilde dünya piyasalarında tanıtılabilmeleri ve tanıttıkları ürünler üzerinden dünya piyasasında rekabet edebilmeleri günümüz turizm endüstrisinin önceliklerindendir.'' diye konuştu.

"TÜM SEKTÖR BİLEŞENLERİNİ VE ÇALIŞANLARINI TEBRİK EDİYORUM"

Türk turizminde 2017 yılında büyük bir geri dönüş gerçekleştiğine dikkati çeken Kurtulmuş, ''2015 ve 2016 da yaşadığı kötü günleri geride bıraktı. Geçen yıl sonu itibarıyla 32 milyonu aşkın turist ziyaretçisi sayısı, 26,5 milyar dolar turizm gelirine ulaştı. Turizm sektörünün krizlere ne kadar dayanıklı olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Aynı şekilde Türkiye dostlarının Türkiye'den kolay kolay vazgeçmeyeceğini göstermesi bakımından son derece önemlidir. Bu sonuçta emeği geçen tüm sektör bileşeni ve çalışanları tebrik ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin geleneksel turizm pazarları olan Avrupa ülkelerindeki dostların yeniden Türkiye'yi ziyaret etmeye başlamalarının sevindirici olduğunu kaydeden Numan Kurtulmuş, özellikle Almanların iki yıllık bir düşüşten sonra yeniden Türkiye'yi ziyaret etmeye başlamaları ve geçen yıl sonu itibarıyla 3,5 milyonu aşkın Alman'ın Türkiye'ye gelmesinin fevkalade önemli ve güzel işaretler taşıyan sevindirici bir sonuç olduğunu belirtti.

38 MİLYON TURİST BEKLENİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, 2018 yılının turizm açısından parlak dönemlere geri dönülecek bir yıl olacağını beklediklerinin altını çizerek ''2018 yılı sonu itibarıyla Almanya'dan gelecek ziyaretçi sayısının 5 milyonu bulmasını ümit ediyoruz. Erken rezervasyon sonuçları itibarıyla böyle bir ümidi taşıyoruz. Rus turistlerinin İngiliz ve diğer Avrupalı turistlerin Türkiye'ye gelişlerindeki rakamlar süratle yukarıya çıkmaktadır. 2018 yılı sonu toplam turist rakamında 38 milyonu aşkın turisti ağırlayacak bir sonuca ulaşacaktır.'' değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, turizmin ülkeler arasındaki ilişkilere pozitif anlamda katkısı olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

''Turizmin dili başka bir şey, siyasetin dili başka bir şey. Turizmin dilini iyi kullanmayı başarırsak siyasetteki gerginliklerin yumuşamasına vesile olmak mümkündür. Örnek olarak Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler geçtiğimiz yıllarda çeşitli nedenlerle oldukça ciddi bir gerilim süreci yaşadı. Özellikle Avrupa'daki seçim süreçlerinin, artan aşırı sağcı akımların ve birçok başka siyasi sebeplerin Türkiye ile Almanya arasında ilişkilerde gerilime sebep olduğunu biliyoruz. Ama çok şükür Alman turistler Türkiye'ye geldikçe ya da turizm sektöründeki karşılıklı olumlu yaklaşımlar sürdükçe siyasetin dilinde de yumuşama oluştuğunu görüyoruz. Almanya ile aramızda bazı konularda farklılıklar bulunmasına rağmen süratle aramızdaki siyasi ilişkilerin de son derece normalleşmeye başladığını görüyor ve bundan memnuniyet duyuyoruz. Siyasi ilişkilerin normalleşmesi, halklar arasındaki ilişkilerin de normalleşmesi bakımından turizmi yumuşak güç olarak görüyoruz."

Almanya ile Türkiye arasındaki problemleri konuşarak halletme yolunda önemli adımlar atılacağını söyleyen Kurtulmuş, "İlişkilerimizin daha sıkı geliştirilmesi ortak bir hedefe yürüme konusunda geçmiş birlikteliklerin de turizmin de gücünü kullanarak olumlu adımlar atacağını ümit ediyorum. Alman turizmcilerinin son derece önemli katkıları olmuştur. Bundan sonraki süreçte Alman turizm sektör temsilcileriyle profesyonellerle yakın çalışmaya devam edeceğiz. Ortak tanıtımlar yapmayı sürdüreceğiz. Türkiye turizm sektörünün gelişmesinde Alman tur operatörlerinin ve sektörün diğer çalışanlarının katkılarını alarak yolumuza hızlıca devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE TOPRAKLARI 24 BÜYÜK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPTI"

Türkiye'nin turizmdeki ürün çeşitliliğini artırarak deniz, güneş, kum turizmi dışındaki turizm dallarında da iddialı olduğunu dile getiren Kurtulmuş, tarih, kültür, doğa, inanç, yaşlı bakım, sağlık, spor turizmi gibi birçok alanda Avrupalı ortaklarla müşterek çalışılabileceğini umduğunu, bunun da karşılıklı ilişkilerin gelişmesine yararlı sonuçlar doğuracağını beklediklerini ifade etti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin, dünyanın turistik ve tarihi bakımından en zengin coğrafyası olduğunu vurgulayarak Türkiye'nin Troya'dan Osmanlı'ya kadar 24 büyük medeniyete ev sahipliği yaptığını, her yerinden tarih ve kültür fışkırdığını belirtti.

"TÜRKİYE'NİN ÜSTÜNLİKLERİ VAR"

Türkiye'nin turizm bakımından üç temel mukayeseli üstünlüğe sahip olduğunu dile getiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birincisi Türkiye'nin doğal güzellikleri. Türkiye 7 bölgesinde 4 mevsimin yaşandığı dünyanın nadir ülkelerinden birisidir. İkincisi dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığı kadar derin ve çeşitli tarihi kültürel zenginliğe sahibiz. Roma'da olduğundan daha fazla Roma dönemi eserleri belki Türkiye'de mevcuttur. Belki Yunanistan'da olduğundan daha fazla Grek dönemine ait olan eserler Türkiye'de daha fazladır. Selçuklu ve Osmanlı'nın İslam eserleri de Türkiye'nin tarihi şaheserleri arasında yer alıyor. Üçüncüsü ise coğrafi lokasyonumuzdur. Pergelin sabit ayağını İstanbul'da tuttuğunuzda birkaç saatlik uçuş mesafesinde nerdeyse dünyanın en önemli merkezlerine uçabilecek coğrafi bir konuma sahibiz. Avrupa'nın, Asya'nın, Afrika'nın hemen burnunun dibinde bir merkeziz. 29 Ekim'de ilk bölümünü açacağımız İstanbul havalimanı sayesinde İstanbul tam manasıyla Avrupa, Asya ve Afrika arasında bir numaralı havayolu haline gelecek ve önemli bir merkez oluşturacaktır.''

Kurtulmuş, ITB gibi dünyanın önde gelen fuarlarında Türkiye'yi daha fazla tanıtmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AirportHaber / BERLIN















ITB Berlin'de Türkiye rüzgarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Yuhhhhh beee ~ 6 yıl önce
Hollanda ve Almanya bize karşı her haltı yesin biz de onlara toplam 40 milyar euroluk iş verelim fuarlarda vatandaşlarını ülkemize adeta ne olur bizde tatil yapın diye davet edelim. İnsana herşeyden önce şeref, haysiyet, onur gibi kavramlar lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanya'ya ~ 6 yıl önce
Hem nazi hem hasbelkader zengin olmuş bilmem ne derler hem boyuna icatlarına para saçar alırlar, arabasına biner onunla prestij kazandıklarını sanırlar hem turistleri ülkemize gelsin ucuza tatil yapsınlar diye takla atarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu ~ 6 yıl önce
ITB'ye gidiyorsun tum salonlar (hall) rengarenk herkes tatil havasi yaratmaya insanlari olumlu moda sokmaya calisiyor, muzikler, gulen insanlar vs. Turkiye'nin oldugu salona bir giriyorsun, tek hakim renk siyah. Herkes siyah takim elbise, herkes erkek, herkesin esmer oldugu yetmiyormus gibi cogunluk tras bile olmuyor sakal biyik salmis. Cenaze alani gibi bizim salon. Bir allahin kulu da cikip demiyor yahu bu fuarda niye tum ulkelerin salonlari civil civil rengarenk neseli de bizim salon kurtlar vadisi-cenaze evi arasi bir formatta diye. Neyse, hadi arkadaslar mesai bitiminde fkklari zengin etmeye devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Omurga ~ 6 yıl önce
Kurtulmuş ve Soylu geçmişte cbaşkanına ve partisine neler diyorlardı şimdi onun partisinde bakan oldular. Bu ülke bu kafayla devam etsin bakalım nereye kadar? Osmanlıyız diyenler İstanbul'da surlarda kafeler açtırıyor, antik şeylere gerekli kıymet verilmiyor, korunmuyor, vatandaş gavur icadı put diye kırıyor, zarar veriyor bu hal ile Yunanistan'dan fazla eserin olsa ne yazar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hans ~ 6 yıl önce
Arabalarına hasta olduğunuz Almanlardan nasıl da medet umuyorsunuz ki cümbür cemaat fuara gidiyorsunuz. Gerçi cumhurbaşkanı'nın Almanya ile siyasi olarak aramız kötü olabilir bu ticaretimizi etkilememeli demesi bile halimizin, onlara olan bağımlılığımızın ne olduğunun belirtisi, bu zatların tam kadro fuarlara gitmesi normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her işiniz palavra ! ~ 6 yıl önce
Almanya aleyhimize ne varsa yapsın, pkk, feto vs desteklesin biz de onlara boyuna iş, ihale verelim, makam arabalarına binelim, vatandaşlarını sadece kimlikle ülkemize sokup vergisiz ev, arsa almalarına izin verelim, bir zamanlar iktidara gelince birilerinden hesap soracağım diyip bir anda biat edip iktidar partisine bakan olan zat da alman turistlerden umutlu olduğunu söylesin! Bu sözler, böyle fuarlara katılımlar onların turistine, parasına, icatlarına nasıl muhtaç olduğumuzun açık göstergesi ! Birisi yakın geçmişte büyüdük, zenginleştik bilmem ne diyordu şimdi tulumba'da su bitti her sene 250 milyar dolar para lazım diyor, ona buna ne olur bize gelin demelerinin sebebi bu ! Bir de hangi insan kalitemizle turizmde atılım yapacağız? Kazıkçı taksici, otelci, turcu, esnaf, türkçe konuşamayan ucuz iş gücü olarak görülen, mayolu kız görünce kafayı yiyen köylü, kasabalılar ile mi ? Ayrıca yabancılara ülkemizde ucuz tatil imkanı vereceğinize kendi insanınıza kendi ülkesinin nimetlerinden faydalandırın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper ~ 6 yıl önce
sadece ITB fuarından 100 milyar usd lık iş bağlantısı yapmış türkler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 6 yıl önce
Artık kravat takmaya başlamışlar. Hayret valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 6 yıl önce
İnşallah güzel bir yıl olur.Herkesin ihtiyacı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sxssxs ~ 6 yıl önce
En çok almanı getiren havayolu şirketi sunexpress olarak ıtb berlinin en iyi standı yaptık ama resimlerde göremedik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000