09 Mart 2010, Salı 07:31:24

İt dalaşına tampon bölge mi geliyor?

Yunan basını, Atina'nın, 25. meridyenin doğusunda kalan bölgede Türk ve Yunan savaş uçaklarının uçmasını yasaklamayı planladığını yazdı
  • Beyler oralarda uçmayanlar sonrada en azından bu işlerle ilgili bilgisi olmayanlar yorum yapmasın. Buralarda yapılan uçuşlar tamamen dış politik tezlerimizle ilgilidir. Kimse kafasına göre uçuş yapmıyor. Yapılan tüm uçuşlar uluslararası hava sahasında yapılmaktadır. 25nci boylam egenin orta yeridir ve zaten uçaklarımız bunun batısına geçmemektedir. Bu tamamen bizim politik tezlerimizi desteklememizi engellemeye çalışan karşı bir uygulamadır. İş medya tarafına gelince yunan medyası devamlı kendi faaliyetlerini destekleyici haberler yapmakta bizim medyamız ise bunu sadece izlemektedir. Bu da olayın yanlış yorumlanmasına sebep olmaktadır. Unutmayın ki uluslararası hava sahasına uçuş yapan bizler bizi önlemeye çalışan ise yunan uçaklarıdır.
  • MADEMKİ KAVGAYI BU KADAR ÇOK SEVİYORSUN GİT KAVGA ET BAKALIM. KIBRIS'I BOMBALIYORUZ DİYE BOMBALARI AKDENİZE ATIP KAÇANLAR THY'DE UÇUYOR. İKİ YUNA UÇAĞI BİR TÜRK JETİNİ EGEDE DÜŞÜRÜYOR, MUHAREBEDEN KAÇAN PİLOT THY'DE KAPTAN. KIBRIS ÜZERİNDEN UÇARKEN ERCAN KONTROLÜ ADAM YERİNE KOYMAYANLAR YİNE ASKER KÖKENLİ KAPTANLAR. MADEMKİ BU KADAR VATANSEVERSİN GİT İT DALIŞI YAPMAK İSTİYORUM DİYE DİLEKÇE VER...GÖR BAKALIM KAÇ SİLAH ARKADAŞIN SANA DESTEK VERECEK?
  • İtler dalmaz, dalaşır, birisi böyle yormuşta, yanlış bildiğini düzeltmesine vesile olsun diye yazıyorum.
  • yapılan yorumlardan da anlaşıldığı üzere SATILMIŞlığı "komşuya saygı barış getirir" aldatmacasına dayandıran ajan provakatörlerle dolu bir ülkede yaşadığımızı acı içinde izliyoruz.bu iktidarın bu ülkeye bir iyiliği oldu bu türden tipler eskiden bu kadar açıkça bu ülkeyi ,bu ülkenin insanlarını bu kadar yekten tehdit edemezler yada ülkenin altını oyamazlardı.şimdi alenen icray-ı faaliyet yapıp kendilerini bile saklamıyorlar.amma unutmasınlarki O GÜN gelecek.bunların hesabı kendilerinden S O R U L A C A K .......
  • YUNANİSTAN'IN DEVLET SINIRLARI BİZİM EGE SAHİLLERİNE ÇOK YAKIN. İT DALIŞI YAPILAN BÖLGELER EGE DENİZİ ORTASINDA YUNAN SINIRLARI İÇİNDE. YUNANLILAR VAN GÖLÜNDE İT DALIŞI YAPSALAR BİZ NE YAPARIZ? KENDİMİZE SAYGIMIZ OLSAYDI KOMSUMUZA DA SAYGIMIZ OLURDU. BUGÜNE KADAR İT DALIŞLARIYLA NEYİ KANITLADIK? DÜNYADA ALAYHİMİZE MEDYAYA KONU OLDUK. BU MU TÜRKİYE'NİN HAKLARINI KORUMAK?
  • eder eder bu hükümet her şeyi kabul eder . amaç devlet yönetmek yerine ticaret yapmak olunca bu tüccarlar herşeyi kabul eder.. arkasından da bir iki yalandan kasımpaşa ağzıyla delikanlı lafı eder.. bu koyun millet te hah işte bizim liderimiz,kurtuluşumuz... falan filan diye oy vermeye devam eder... ha bir de ya kime oyvereceğiz söylemi var tabi....
  • Böyle bir düzenleme bağımsızlığımızın sınırlanması anlamına gelir. Maalesef de doğrudur. Ülkemiz her bakımdan diz çöktürülmeye çalışılmaktadır. Güneydoğu, Ermenistan, Kıbrıs... eh tabi sırada kıta sahanlığı meselesi var. Benim hava saham olacak ve Yunan dedi diye orada uçamayacağım, hükümet de bunu kabul ederse yuh olsun.

Yunan hükümetinin "Ege'de 25. meridyenin doğusunun askeri faaliyetlere kapatılması" olasılığı üzerinde durduğu iddia edildi.

Atina'da yayımlanan Elefterotipiya gazetesi, Atina'nın, 25. meridyenin doğusunda kalan, Atina FIR hattı içinde yer alan tüm doğu Ege bölgesinde Türk ve Yunan savaş uçaklarının uçmasının yasaklanmasını öngören bir düzenleme üzerinde durduğunu" öne sürdü.

Gazete, NATO ve 3. ülke uçaklarının ise bu bölgede uçuş yapabileceğini yazdı. Gazete, bu şekilde iki ülke arasında, "Ankara'nın Ege'deki ihlallerinden, Yunan uçaklarının önleme çalışmaları ve 'it dalaşlarından' kaynaklanan gerginliğin azaltılmasının" hedeflendiğini ileri sürdü.

Gazete ayrıca, şekillendirilme aşamasında bulunan anlaşmanın, Başbakan Erdoğan'ın mayıs ayında yapması planlanan Atina ziyareti öncesinde incelenebileceğini savundu. Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Venizelos ise haberi yalanladı.

(Yeni Şafak)

İt dalaşına tampon bölge mi geliyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Beyler oralarda uçmayanlar sonrada en azından bu işlerle ilgili bilgisi olmayanlar yorum yapmasın. Buralarda yapılan uçuşlar tamamen dış politik tezlerimizle ilgilidir. Kimse kafasına göre uçuş yapmıyor. Yapılan tüm uçuşlar uluslararası hava sahasında yapılmaktadır. 25nci boylam egenin orta yeridir ve zaten uçaklarımız bunun batısına geçmemektedir. Bu tamamen bizim politik tezlerimizi desteklememizi engellemeye çalışan karşı bir uygulamadır. İş medya tarafına gelince yunan medyası devamlı kendi faaliyetlerini destekleyici haberler yapmakta bizim medyamız ise bunu sadece izlemektedir. Bu da olayın yanlış yorumlanmasına sebep olmaktadır. Unutmayın ki uluslararası hava sahasına uçuş yapan bizler bizi önlemeye çalışan ise yunan uçaklarıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MADEMKİ KAVGAYI BU KADAR ÇOK SEVİYORSUN GİT KAVGA ET BAKALIM. KIBRIS'I BOMBALIYORUZ DİYE BOMBALARI AKDENİZE ATIP KAÇANLAR THY'DE UÇUYOR. İKİ YUNA UÇAĞI BİR TÜRK JETİNİ EGEDE DÜŞÜRÜYOR, MUHAREBEDEN KAÇAN PİLOT THY'DE KAPTAN. KIBRIS ÜZERİNDEN UÇARKEN ERCAN KONTROLÜ ADAM YERİNE KOYMAYANLAR YİNE ASKER KÖKENLİ KAPTANLAR. MADEMKİ BU KADAR VATANSEVERSİN GİT İT DALIŞI YAPMAK İSTİYORUM DİYE DİLEKÇE VER...GÖR BAKALIM KAÇ SİLAH ARKADAŞIN SANA DESTEK VERECEK?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İtler dalmaz, dalaşır, birisi böyle yormuşta, yanlış bildiğini düzeltmesine vesile olsun diye yazıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yapılan yorumlardan da anlaşıldığı üzere SATILMIŞlığı "komşuya saygı barış getirir" aldatmacasına dayandıran ajan provakatörlerle dolu bir ülkede yaşadığımızı acı içinde izliyoruz.bu iktidarın bu ülkeye bir iyiliği oldu bu türden tipler eskiden bu kadar açıkça bu ülkeyi ,bu ülkenin insanlarını bu kadar yekten tehdit edemezler yada ülkenin altını oyamazlardı.şimdi alenen icray-ı faaliyet yapıp kendilerini bile saklamıyorlar.amma unutmasınlarki O GÜN gelecek.bunların hesabı kendilerinden S O R U L A C A K .......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YUNANİSTAN'IN DEVLET SINIRLARI BİZİM EGE SAHİLLERİNE ÇOK YAKIN. İT DALIŞI YAPILAN BÖLGELER EGE DENİZİ ORTASINDA YUNAN SINIRLARI İÇİNDE. YUNANLILAR VAN GÖLÜNDE İT DALIŞI YAPSALAR BİZ NE YAPARIZ? KENDİMİZE SAYGIMIZ OLSAYDI KOMSUMUZA DA SAYGIMIZ OLURDU. BUGÜNE KADAR İT DALIŞLARIYLA NEYİ KANITLADIK? DÜNYADA ALAYHİMİZE MEDYAYA KONU OLDUK. BU MU TÜRKİYE'NİN HAKLARINI KORUMAK?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eder eder bu hükümet her şeyi kabul eder . amaç devlet yönetmek yerine ticaret yapmak olunca bu tüccarlar herşeyi kabul eder.. arkasından da bir iki yalandan kasımpaşa ağzıyla delikanlı lafı eder.. bu koyun millet te hah işte bizim liderimiz,kurtuluşumuz... falan filan diye oy vermeye devam eder... ha bir de ya kime oyvereceğiz söylemi var tabi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Böyle bir düzenleme bağımsızlığımızın sınırlanması anlamına gelir. Maalesef de doğrudur. Ülkemiz her bakımdan diz çöktürülmeye çalışılmaktadır. Güneydoğu, Ermenistan, Kıbrıs... eh tabi sırada kıta sahanlığı meselesi var. Benim hava saham olacak ve Yunan dedi diye orada uçamayacağım, hükümet de bunu kabul ederse yuh olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000