19 Şubat 2010, Cuma 07:15:58

İt dalaşı krizi takmadı

Bütçe açığını kapatmak için harcamalarını kısma kararı alan Yunanistan, Ege Denizi'nde uçuş yapan ve bütçeye ciddi yük getiren savaş uçaklarına yönelik bir kısıtlamaya gitmedi.
  • it dalaşı tabi takmasın krizi nasıl olsa yunan bize saldıramaz ancak ekonomik olarak kendilerini bitirirler dalaşa devam...
  • bizler şu sıralar kimin ettiği pisliği temizlemekle uğraşıyoruz biliyormusunuz?bu FIR belasıda,12adaların kaybedilmeside SAĞIR PAPAZ ın marifetidir.biliyorsunuz PKK yı da meclise bunun oğlu sokmuştu.
  • E zamanında bu durum olduda zaten. Rus fir'ına sehven giren kore havayollarına ait bir yolcu uçağı, Rus hava kuvvetlerine bağlı bir MIG tarafından vuruldu. Uçakta bulunan yolcuların tamamı hayatlarını kaybettiler. Adamlar ihlal sözkonusuysa sivil yolcu uçaklarını vuruyorlarki arkadaşın dediği gibi F16'yla gir bakalım rus fir'ına bak neler oluyor. Karadeniz MIG filosunun tamamı teyakkuza geçiyormu geçmiyormu? Anlayacağınız herkes Yunan'a benzemez. Yunan'a gelecek olursak adamlar ellerindeki, imzalı sivil havacılık sözleşmesiyle yaptıkları hava önlemelerinde tamamen haklılar. Ben demiyorumki Ege’yi yunana bırakalım. Ama zamanında yaptığımız bir kalem hatasıyla nasıl haklıyken haksız duruma düşmüşüz ondan bahsediyorum.
  • Bu konuyu biliyormuyuz diye yazan konuya güzel yaklaşmış ancak imam hatiple ne ilgisi var anlayamadım.Böyle soytarılara yuh demek lazım
  • Sana tamamen katılıyorum. Az bile yazmışsın.
  • bu konuda hakliyiz diye diretiyoruz ama bunu haksiz oldugumuzu ible ible yapiyoruz dimi ? fir kontrolunu zamaninda vermekle biz butun elimizdeki kozlari kaybettik.adamlar hakli egeye çikan ucaklarin bilgisini vemrek zorundayiz. askeri ucaklar veirlmez diye bir sey yok.rusyada gir bakalim rus fir ina neler oluyor..ama bunu da boyle yapmak zorudnayiz egeyi onlara birakamayiz. hep dedelerimiz yaptiği yanlisliklarin faturalarini oduyoruz. kibrisi birak giriti birak egeyi birak 12 adalari birak ,imam hatipleri aç ,fetoçulari baş taci yap ,boluculere ses çıkarma, sonucta bugun butun bu sorunlarla ugrasmak durumunda kaliyoruz.

Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar, ekonomik kriz öncesinde olduğu gibi, Ege Denizi'nin uluslar arası hava sahasında uçuş yapan Türk jetlerini önlemeye devam ediyor. Türk savaş uçakları ile Yunan savaş uçakları 1 Ocak'tan bu yana 39 kez Ege Denizi üzerinde karşı karşıya geldi.

Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle ödediği maaşlarda indirime gitme kararı alan ve bu yüzden çok sayıda askeri personeli istifanın eşiğine gelen Yunanistan ile Türkiye Ege sorununun çözümü için başlattığı yeni diyalog süreci de İt dalaşı olaylarını etkilemedi. Yunanistan ve Türkiye başbakanları arasında iki ülke arasındaki sorunların çözümü için mektup teatisi gerçekleşmişti.

ÖNLEME GEREKÇESİ FIR HATTI

Yunan uçakları, Türk uçaklarını Fır hattı ihlali iddiası ile önlüyor. 'Uçuş Bilgisi Bölgesi' olarak nitelendirilebilecek FIR hattı, Ege için 1952 yılındaki Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü toplantısında kararlaştırıldı. Burada, Türkiye'nin kontrolüne verilen hava sahası, Türkiye'nin kara sularının dış sınırında biterken, Ege'nin tamamının kontrolü Yunanistan'a bırakıldı. Bu uygulamaya, hava trafiğinin düzgün akışını sağlamak için geçildi.

Fakat zamanla Atina, Ege üzerindeki FIR hattını, kendisine bu deniz üzerinde hükümranlık hakkı verdiğini ileri sürdü ve daha da ileri giderek Fır hattının sınırları ile kendi ulusal sınırlarının özdeş olduğunu iddia etti.  Yunanistan bu kapsamda Türk askeri uçaklarının da uçuş planlarının kendisine bildirilmesini istemekte. Bu isteğin karşılanması durumunda Yunanistan, sürekli olarak zaman ve uçuş planı değişikliği talep ederek Türkiye'nin askeri tatbikatlarını engelleyebilecek, bazen de bu tür uçuşları sivil havacılığı tehlikeye sokacağı gerekçesiyle iptal edebilecek. Ankara bu yüzden askeri uçuşların bildirim dışında bulunduğunu belirterek, Yunan makamlarına herhangi bir bildirim yapmıyor.

(Akşam)

İt dalaşı krizi takmadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
it dalaşı tabi takmasın krizi nasıl olsa yunan bize saldıramaz ancak ekonomik olarak kendilerini bitirirler dalaşa devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizler şu sıralar kimin ettiği pisliği temizlemekle uğraşıyoruz biliyormusunuz?bu FIR belasıda,12adaların kaybedilmeside SAĞIR PAPAZ ın marifetidir.biliyorsunuz PKK yı da meclise bunun oğlu sokmuştu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
E zamanında bu durum olduda zaten. Rus fir'ına sehven giren kore havayollarına ait bir yolcu uçağı, Rus hava kuvvetlerine bağlı bir MIG tarafından vuruldu. Uçakta bulunan yolcuların tamamı hayatlarını kaybettiler. Adamlar ihlal sözkonusuysa sivil yolcu uçaklarını vuruyorlarki arkadaşın dediği gibi F16'yla gir bakalım rus fir'ına bak neler oluyor. Karadeniz MIG filosunun tamamı teyakkuza geçiyormu geçmiyormu? Anlayacağınız herkes Yunan'a benzemez. Yunan'a gelecek olursak adamlar ellerindeki, imzalı sivil havacılık sözleşmesiyle yaptıkları hava önlemelerinde tamamen haklılar. Ben demiyorumki Ege’yi yunana bırakalım. Ama zamanında yaptığımız bir kalem hatasıyla nasıl haklıyken haksız duruma düşmüşüz ondan bahsediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu konuyu biliyormuyuz diye yazan konuya güzel yaklaşmış ancak imam hatiple ne ilgisi var anlayamadım.Böyle soytarılara yuh demek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sana tamamen katılıyorum. Az bile yazmışsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu konuda hakliyiz diye diretiyoruz ama bunu haksiz oldugumuzu ible ible yapiyoruz dimi ? fir kontrolunu zamaninda vermekle biz butun elimizdeki kozlari kaybettik.adamlar hakli egeye çikan ucaklarin bilgisini vemrek zorundayiz. askeri ucaklar veirlmez diye bir sey yok.rusyada gir bakalim rus fir ina neler oluyor..ama bunu da boyle yapmak zorudnayiz egeyi onlara birakamayiz. hep dedelerimiz yaptiği yanlisliklarin faturalarini oduyoruz. kibrisi birak giriti birak egeyi birak 12 adalari birak ,imam hatipleri aç ,fetoçulari baş taci yap ,boluculere ses çıkarma, sonucta bugun butun bu sorunlarla ugrasmak durumunda kaliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000