26 Mayıs 2020, Salı 16:23:36

İsviçre'den ambulans uçakla döndü

3 aylık süreyle İsviçre'ye giden 76 yaşındaki Türk vatandaşı rahatsızlanınca ameliyatına karar verildi. Hastaya refakat eden aile, yaşlı adamın Türkiye'ye gönderilmesi için talepte bulununca devreye Dünya Türk Demokratlar Birliği ile Sağlık Bakanlığı girdi. Hasta, özel ambulans uçak ile Türkiye'ye getirildi.
  • Ben mi çok bencilce düşünüyorum bilmiyorum. Ama Türkiye de yaşayan Türklerin 2. Sinif vatandaş olduğuna eminim artik. Hem oranın zengin nimetlerinden faydalanıyorsunuz. Hemde Türkiye de vergi belasiyla mücadele eden insanların nimetlerinden faydalanıyorsunuz. Madem bu kadar çok seviyorsun yaşadığın ülkenden gelme kardeşim GELME.
  • Bizi kıskanan Almanya vatandaşına ambulans veya tahliye için uçak gönderince de böyle boy boy resimli haber oluyor mudur acaba? Sanırsın her vatandaşını koruyor,değer veriyorlar. Bir de yazmışlar insanı yaşat ki devlet yaşasın. Bunları bu ülkeyi yönetenlere söyleyin. Politik çıkarlar için her yol mubah hamdolsun.
  • Acaba partiden kimin akrabasi?
  • Tribüne oynayın bakalım nereye kadar? Yardım etmek güzel de sessiz,gösterişsiz yapın niye reklam yaparak yardım ediyorsunuz? Önce kendi ülkesindeki vatandaşa baksınlar,maske dağıtamadılar, suriyeliye sağlık,eğitim herşey bedava bize parayla sonra yurtdışındakine yardım ederler.
  • Halim perişan ama keyfim padişahta yok

3 aylık süreyle İsviçre'ye giden 76 yaşındaki Türk vatandaşı rahatsızlanınca ameliyatına karar verildi. Hastaya refakat eden aile, yaşlı adamın Türkiye'ye gönderilmesi için talepte bulununca devreye Dünya Türk Demokratlar Birliği ile Sağlık Bakanlığı girdi. Hasta, özel ambulans uçak ile Türkiye'ye getirildi.

İsviçre'ye 3 aylık turist vizesi ile giden ve orada rahatsızlanan Mehmet Karagülle (76) isimli vatandaşın ameliyatına karar verildi. Bu durum sonrası, hastayı İsviçre'de ağırlayan aile Dünya Türk Demokratlar Birliği ile iletişime geçti ve hastanın Türkiye'ye gönderilmesi talebinde bulundu.

Dünya Türk Demokratlar Birliği Başkanı Murat Şahin, ailenin bu talebi üzerine harekete geçti. Türkiye'nin İsviçre Büyükelçisi İlhan Saygılı ve Türk Başkonsolos Asiye İpekçi'nin ortak girişimleri ile 76 yaşındaki vatandaşın Türkiye'ye tahliyesi gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı'na ait özel ambulans uçakla bugün Türkiye'ye getirildi.

Dünya Türk Demokratlar Birliği'nden yapılan açıklamada, "Bütün dünyanın bir virüs ile imtihan olduğu şu zor süreçte, büyük bir devlet olmanın önemini ve en güzel örneğini sergileyen Türkiye Cumhuriyetine bir kez daha teşekkür ederiz. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın..." ifadeleri kullanıldı. 



İsviçre'den ambulans uçakla döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

2. Sınıf vatandaş ~ 4 yıl önce
Ben mi çok bencilce düşünüyorum bilmiyorum. Ama Türkiye de yaşayan Türklerin 2. Sinif vatandaş olduğuna eminim artik. Hem oranın zengin nimetlerinden faydalanıyorsunuz. Hemde Türkiye de vergi belasiyla mücadele eden insanların nimetlerinden faydalanıyorsunuz. Madem bu kadar çok seviyorsun yaşadığın ülkenden gelme kardeşim GELME.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havagazı ~ 4 yıl önce
Bizi kıskanan Almanya vatandaşına ambulans veya tahliye için uçak gönderince de böyle boy boy resimli haber oluyor mudur acaba? Sanırsın her vatandaşını koruyor,değer veriyorlar. Bir de yazmışlar insanı yaşat ki devlet yaşasın. Bunları bu ülkeyi yönetenlere söyleyin. Politik çıkarlar için her yol mubah hamdolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koronadan ~ 4 yıl önce
dedem vefat etti. Bakım evinde kalıyordu. Oraya ziyaretler yasaklandı pandemiden dolayı. Sonra dedemde korona belirtileri başladı. İdrar yolları enfeksiyonu dediler, ilgilenmediler. Korona testi bile yapmaya lüzum görmediler. 1 hafta öyle yattı. Sonra hastaneye kaldırdılar testi pozitif çıktı. Yapacak birşey yok dediler, morfin vereceğiz acı çekmeden ölecek dediler. 2 gün sonra vefat etti. İnsana değerin en üst düzey (!) olduğu Hollanda'da oldu bunlar. Sonra cenaze Türkiye'ye gönderildi. Devletimiz dedemi köyüne kadar götürdü ve jandarma eşliğinde defnedildi. Birkaç defa Türk yetkililer aradı. Herhangi bir memnuniyetsizlik var mı diye. Mevlüt Çavuşoğlu da direk kendisi aradı başsağlığı için. Dedem Türkiye'de olsaydı muhtemelen hala yaşıyordu. Siyasi bir amacım yok ama sağlık konusunda ülkemizin kıymetini bilelim. Başa gelince anlıyorsunuz.
Duman ~ 4 yıl önce
Acaba partiden kimin akrabasi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsanı yaşat ki diyorsun da ~ 4 yıl önce
Tribüne oynayın bakalım nereye kadar? Yardım etmek güzel de sessiz,gösterişsiz yapın niye reklam yaparak yardım ediyorsunuz? Önce kendi ülkesindeki vatandaşa baksınlar,maske dağıtamadılar, suriyeliye sağlık,eğitim herşey bedava bize parayla sonra yurtdışındakine yardım ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merinos koyunu ~ 4 yıl önce
isveçten şovla getirilen elemanın kızı açıklama yapıyo “Türkiyeye ancak tatile gelirim işim olmaz” neyse biz okumayan araştırmayan bilmeyen bir orta doğu toplumuyuz ne kadar anlatsan boş
Nankör ~ 4 yıl önce
Nankorsunuz ondan
WaY ~ 4 yıl önce
Halim perişan ama keyfim padişahta yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000