04 Şubat 2013, Pazartesi 16:44:12

İŞTEN ÇIKARMA KARARINA PROTESTO

İspanyol havayolu şirketi Iberia'nın işçi çıkarma kararına karşı çalışanların protesto gösterileri başladı...
  • gelsinler bize gelsinler
  • Yazık rumuzlu arkadaşa katılıyorum. Kayda değer hiçbir sağlıklı destinasyonları kalmadı ellerinde. Zamanında İstanbul'a günde iki sefer yapan Iberia artık sefer yapmıyor. En güçlü oldukları Avrupa-Güney Amerika destinasyonlarında bile hızla kan kaybediyorlar Bu durumu geçtiğimiz senelerdeki ısrarcı sendikal grevleri sebep oldu. Yüzlerce Iberia yolcusu grevler yüzünden mağdur oldu. Öyle çok iyi bir servisleri, hizmetleri veya yeni uçakları da yoktur. Aksine Avrupa ve İspanya içhatlarında kullandıkları bir 320 ailesi uçağı oldukça eskidir Hangi ülkenin olursa olsun, milli havayollarının yaprak yaprak dökülmesi üzücü
  • İBERİA daki emekçi kardeşlerimizi destekliyoruz....

Iberia, 2012 yılında 300 milyon Avro'dan fazla zarar açıkladıktan sonra yeniden yapılan planını yürürlüğe sokacağını duyurmuş ve bu çerçevede 4 bin 500 işçisini çıkaracağını belirtmişti.

Iberia, çalışanların greve gitmesini önlemek için sendikalar ile yürüttüğü müzakereler sonrasında çıkarılacak işçi sayısını, başlangıçtan yüzde 30 daha aza, 3 bin 147'ye indirse de, işçilerin tepkisini durduramadı.


Iberia'da çalışan işçilerin bağlı olduğu sendikalar, Şubat ayı içinde 5 gün grev kararı aldı. Grev günleri henüz belirlenmese de, İberia çalışanları protestolarına başladı. Madrid'deki ofislerinin önünde toplanan bir grup işçi, işten çıkarılmaların arkasında "kötü yönetim" olduğunu savundu. Protestocular, işten çıkarılma kararının geri alınmasını isterken, eylemlerine devam edeceklerini belirtiyor.

İŞTEN ÇIKARMA KARARINA PROTESTO

Yorumlar

spanish guitar ~ 11 yıl önce
gelsinler bize gelsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekten yazık ~ 11 yıl önce
Yazık rumuzlu arkadaşa katılıyorum. Kayda değer hiçbir sağlıklı destinasyonları kalmadı ellerinde. Zamanında İstanbul'a günde iki sefer yapan Iberia artık sefer yapmıyor. En güçlü oldukları Avrupa-Güney Amerika destinasyonlarında bile hızla kan kaybediyorlar Bu durumu geçtiğimiz senelerdeki ısrarcı sendikal grevleri sebep oldu. Yüzlerce Iberia yolcusu grevler yüzünden mağdur oldu. Öyle çok iyi bir servisleri, hizmetleri veya yeni uçakları da yoktur. Aksine Avrupa ve İspanya içhatlarında kullandıkları bir 320 ailesi uçağı oldukça eskidir Hangi ülkenin olursa olsun, milli havayollarının yaprak yaprak dökülmesi üzücü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
destek ~ 11 yıl önce
İBERİA daki emekçi kardeşlerimizi destekliyoruz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 11 yıl önce
bindikleri dali kesiyorlar yazik ic htalarini ryan air e dis hatlarini da vueling, easy jet ve turk havayollarina kaptirdilar yarin spanair gibi kapanacak hepsi de acikta kalacak; tipik sendika aptalligi iste.Simdiye kadar sendikanin el attigi hic bir havayolu yasayamadi.British Airwaysin durumu da malum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000