14 Haziran 2011, Salı 14:30:06

İŞTEN ÇIKARILINCA KIYAMETİ KOPARTTILAR…

Teknisyen yetiştirmek üzere MY Teknik bünyesinde açılan kurstan mezun olan 127 kişi aynı şirkette işe başladı. Ancak bu kişilerden 12 tanesi işten çıkartıldı. İşte kızılca kıyametin koparıldığı işten çıkartılma olayının perde arkası...
  • my teknik yönetimi ne kadar haksız olgunun farkında ve cok korkuyorkar.gerek üst düzey yyöneticilerinin burda cevaplar yazması gerekse yeni işten çıkartma yöntemlerinin bulunması,artık direk işten çıkartmak yerine sen yapısalda yapamadın,gel seni 15 gunde surda deneyelim15 gunde ne ögreteckler ki,ne göstersin o arkadaslar.
  • isden cikarilan insanlar .. kimse arkanizdan sil takip oynamadi .. hangardaki en vicdansiz kisi bile uzulmusdur olanlara .. ama bakiyorum ki isden cikarilan insanlar mevcut olan teknisyenlerin arkasindan atip tutuyor .. sizler hakkinizi bu sekildemi ariyorsunuz ? elinizi vicdaniniza koyarak yorumlar yapalim lutfen .. isden ayrilmadinizda 2 ay boyunca ayni ortamda nefes aldiginiz sirt sirta verip calistiginiz teknisyenlerin sucu degildir !!
  • O My technic'e çamur atan arkadaşlar !!! Tamam.İşten çıkarılmışsınız.Kandırılmışsınız.Eyvallah.Halinizi anlıyoruz dedik AMAAA . . . . Yediğin tabağa , içtiğin çeşmeye çamur atmayacaksın arkadaş.2 ay çalışmışsın hangarda o öyle bu böyle atıp tutuyorsun.Sen kimsin ki ??? !! Kimse ingilizce bilmo diosun , daha türkçeyi zor konuşuo diosun , adam gibi bakım yapılmıo diosun .. Sen çok iyi biliosan türkçeyi ingilizceyi uçağı buyur gel benim yerime işe başla... Akıllı ol onlar seni cepten çıkarır...Bi insanın üzerine fazla gidilmez.EMEĞE SAYGI !!!
  • Bazı arkadaşları anlamak mümkün değil burda asıl suçlanması üstüne gidilmesi gereken insanların hayalleri zamanı ve ekmeğiyle oynayan Mytechnic'tir niye bu arkadaşlara yükeleniyorsunuz. Adamlara sadece 3 trilyonluk rant elde edebilmek için böyle bir kurs açıp olmadık sözler vermişler. Tamam bu arkadaşların alacakları eğitim belki yeterli olmayacak yapacakları iş için ama bu Mytecnich'in yapmış olduklarını gözardı etmemizi sağlamaz. Yapılması gereken birlik olup bu tarz firmaların bu tip ihalaelere girmelerrini engellemktir.
  • şimdi biliyorum saldıracaksınız ama ben size gerçekleri gösteriyorum ne birilerine yaranmak için nede çıkar için bunları yazıyorum sizlerden biriyim uçak teknisyeniyim,sonuçta hayatta bunuda yaşayabilirsiniz burda veya başka yerde.önemli olan bundan sonra izleyeceginiz yol.size kalmış seçim pes etmeden yeniden başlayacaksınız bir yerden.çünkü hayat devam ediyor.size geçmiş olsun demekten başka bir şey söylenemez sonuçta sizin gitmeniz geride kalanlara ders olacak daha dikkatli çalışacaklar umarım hepiniz bir yol bulursunuz sizi mutlu edecek.
  • adamlar isim yazmadıklarından agızlarına geleni yazma hakkını kendilerinde görüyorlar;arkadaşlarr aloo 2 ay çalışıp ayrıldınız diye çamur atmayı pislik sürmeyi hak olarak görmeyin,sonuçta çıktınız veya çıkarıldınız haklı veya haksız ,bunun yolu hukuk tan geçer,vay be allahtan 2 ay çalıştık sizlerle neymişsiniz siz öyle.adam 2 ay bilede olsa yemegini yediği yeri nasılda kolay harcıyor sanki bunları yazınca el pençe buyrun arkadaşlar denilecek el üstünde işe alınacak uyanın artık bitti rüya.gerçek bu .anlayın sistemin dışındasınız,susmak erdemliliktir.sizburadan ayrılsanızda 600 kişi ekmek yemege devam ediyor bunu düşünün.siz gittiniz diye burası durmayacak,hayat devam edecek bunu anlayın.
  • CEP TELEFONLARININ TELSİZ GİBİ KULLANILDIĞI , ÇALIŞANLARIN ARALARINDA HATTA AZ SAYIDADA OLSA SORUMLU KİŞİLERİN BİLE BİRBİRLERİ İLE İLETİŞİM KURABİLECEK TELSİZ TELEFONLARI OLMADIĞI BİR İŞ YERİNDE CEP TELEFONU İLE KONUŞTU ÇIKARILDI DENİLEBİLEN BİR VAZİYET.... BELKİ O İNSAN KANAT ÜZERİNDE (1 YILLIK ÇALIŞANLAR BİLE KANAT ÜZERİNE KAFALARINA GÖRE ÇIKAMIYORLAR) ÇALIŞAN DİĞER ARKADAŞINDAN TALİMAT ALIYORDU ????????? !!!
  • işe alınmayan insanları 2 ay sonra tekrar arayıp bız sızı yedek tuttuk işe almak ıstıyoruz ne dmeek ya bu karmaşa bı hayat içinde sayın mudur...
  • bızım senın ısını caldıgıızı soyluosun ama sole bı sorun var bızım cogumuz meslek lısesı mezunuyuz ama bızımde meslegımız ıskurun actıgı kurslar yuzunden harap oldu aynı seyı bızde yasıoz bız senın gıbı mılletın emegını kucumsemıoruz kaldıkı sen 4 senede mezun oluosun 4 modulde b1 veya b2 oluosun bız 5 sene verıp 12 13 sınava gırıoruz kı 5 sene calısma garantımız yok herkes b1 olursa sıze yardımcı teknısyen zembılle ınmıcek tek taraflı dusunme
  • insanları kandırıp hayellerıyle oynadınız..işten attınız ne şartlarda bu şirkete gelen ınsanlar var.ama bununla kalmıyacak atmaya devam edeceksınız çünkü sızın amacınız istıhdam degıl ınsanlara yararlı olmak degıl bırılerının cebını doldurmak hedefınız gayenız. kımse sızın verecegınız parayla doymaz çalışan adam rızkını parasını heryerden bulur.ama bunlar bıze neden bastan soylenmedı bızım zorumuza gıden bu bıde ıftıra ederek işten attınız yazık sızın gbı şirkete
Yaklaşık iki yıl önce My Teknik bünyesinde açılan ve iş garantili olarak başlatılan yardımcı teknisyen kursundan başarılı olanlar şirketin vaad ettiği gibi işe başlatıldı .  My Teknik ile  İş-Kur arasında yapılan anlaşma çerçevesinde bu kurslara devam edildi. 
 
Şirket kuralları gereği, iş disiplinine uymayan 12 personelin işine son verildi. İşten çıkartılan bu personel haksız yere işten çıkartıldıklarını ifade ederek soluğu Çalışma Bakanlığı’nda aldı. Hızını alamayan My Teknikzedeler konuyu Başbakanlık'a yazdıkları şikayet dilekçesi ile de dile getirdiler.
 
My Teknik Genel Müdürü Cem İpek işten çıkartılmalarla ilgili olarak AirportHaber’e yaptığı açıklamada ‘Kurstan mezun olan arkadaşlara mezuniyet töreninde şöyle dedim: 'Ben size işe alıyorum ama işten atmama garantisi vermiyorum'. Burası uçuş emniyetinin en hassas olduğu bir müessese. Bu arkadaşları işe başlattık. Ancak işe başlarlarken şirket kuralları ve iş disiplini kendilerine anlatıldı. Birim amirlerimiz de kendilerini takip etmeye başladılar. Dolayısıyla birim amirlerinden gelen raporlar doğrultusunda 12 arkadaşımızın işine son vermek zorunda kaldık’ dedi.
 
Her şirkette olduğu gibi kendi şirketlerinde de çalışma prensibi olduğunu belirten Cem İpek, ‘Teknisyen olmak isteyen bir kişi işin ciddiyetini kavramasını bilecek. Uçak kanadında cep telefonu ile konuşuyorsa, uçuş emniyetinin ciddiyetini kavrayamadıysa, işe gelmeme, mesai kurallarına riayet etmeme gibi tavır içinde ise o arkadaşla çalışmamız mümkün değildir’ şeklinde konuştu.
 
My Teknik’te 670 kişinin istihdam edildiğini söyleyen Cem İpek ‘Bizim İş-Kur ile yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde istihdamı artırma yönünde destek aldığımız doğrudur. Ancak bir kişi ile ilelebet beraber olma zorunluluğunu kimse bize dikte edemez. Disipline uymayanlarla yollarımızı ayırmak bizim hakkımızdır’ dedi.
 
Hiç bir şekilde art niyetli olmadıklarını ifade eden Cem İpek, ‘Eğer İş-Kur’dan faydalanmak istesek 127 kişi ile yollarımızı ayırırdık. Bizim kalifiye personele, nitelikli personele ihtiyacımız var. İşten personel çıkartmamıza rağmen ihtiyaç duyduğumuz personeli almak için İş-Kur’a yeni müracaatlarımız mevcut’ dedi.
 
©Airporthaber.Com
İŞTEN ÇIKARILINCA KIYAMETİ KOPARTTILAR…

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

Misafir ~ 13 yıl önce
my teknik yönetimi ne kadar haksız olgunun farkında ve cok korkuyorkar.gerek üst düzey yyöneticilerinin burda cevaplar yazması gerekse yeni işten çıkartma yöntemlerinin bulunması,artık direk işten çıkartmak yerine sen yapısalda yapamadın,gel seni 15 gunde surda deneyelim15 gunde ne ögreteckler ki,ne göstersin o arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
isden cikarilan insanlar .. kimse arkanizdan sil takip oynamadi .. hangardaki en vicdansiz kisi bile uzulmusdur olanlara .. ama bakiyorum ki isden cikarilan insanlar mevcut olan teknisyenlerin arkasindan atip tutuyor .. sizler hakkinizi bu sekildemi ariyorsunuz ? elinizi vicdaniniza koyarak yorumlar yapalim lutfen .. isden ayrilmadinizda 2 ay boyunca ayni ortamda nefes aldiginiz sirt sirta verip calistiginiz teknisyenlerin sucu degildir !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O My technic'e çamur atan arkadaşlar !!! Tamam.İşten çıkarılmışsınız.Kandırılmışsınız.Eyvallah.Halinizi anlıyoruz dedik AMAAA . . . . Yediğin tabağa , içtiğin çeşmeye çamur atmayacaksın arkadaş.2 ay çalışmışsın hangarda o öyle bu böyle atıp tutuyorsun.Sen kimsin ki ??? !! Kimse ingilizce bilmo diosun , daha türkçeyi zor konuşuo diosun , adam gibi bakım yapılmıo diosun .. Sen çok iyi biliosan türkçeyi ingilizceyi uçağı buyur gel benim yerime işe başla... Akıllı ol onlar seni cepten çıkarır...Bi insanın üzerine fazla gidilmez.EMEĞE SAYGI !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bazı arkadaşları anlamak mümkün değil burda asıl suçlanması üstüne gidilmesi gereken insanların hayalleri zamanı ve ekmeğiyle oynayan Mytechnic'tir niye bu arkadaşlara yükeleniyorsunuz. Adamlara sadece 3 trilyonluk rant elde edebilmek için böyle bir kurs açıp olmadık sözler vermişler. Tamam bu arkadaşların alacakları eğitim belki yeterli olmayacak yapacakları iş için ama bu Mytecnich'in yapmış olduklarını gözardı etmemizi sağlamaz. Yapılması gereken birlik olup bu tarz firmaların bu tip ihalaelere girmelerrini engellemktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şimdi biliyorum saldıracaksınız ama ben size gerçekleri gösteriyorum ne birilerine yaranmak için nede çıkar için bunları yazıyorum sizlerden biriyim uçak teknisyeniyim,sonuçta hayatta bunuda yaşayabilirsiniz burda veya başka yerde.önemli olan bundan sonra izleyeceginiz yol.size kalmış seçim pes etmeden yeniden başlayacaksınız bir yerden.çünkü hayat devam ediyor.size geçmiş olsun demekten başka bir şey söylenemez sonuçta sizin gitmeniz geride kalanlara ders olacak daha dikkatli çalışacaklar umarım hepiniz bir yol bulursunuz sizi mutlu edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adamlar isim yazmadıklarından agızlarına geleni yazma hakkını kendilerinde görüyorlar;arkadaşlarr aloo 2 ay çalışıp ayrıldınız diye çamur atmayı pislik sürmeyi hak olarak görmeyin,sonuçta çıktınız veya çıkarıldınız haklı veya haksız ,bunun yolu hukuk tan geçer,vay be allahtan 2 ay çalıştık sizlerle neymişsiniz siz öyle.adam 2 ay bilede olsa yemegini yediği yeri nasılda kolay harcıyor sanki bunları yazınca el pençe buyrun arkadaşlar denilecek el üstünde işe alınacak uyanın artık bitti rüya.gerçek bu .anlayın sistemin dışındasınız,susmak erdemliliktir.sizburadan ayrılsanızda 600 kişi ekmek yemege devam ediyor bunu düşünün.siz gittiniz diye burası durmayacak,hayat devam edecek bunu anlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CEP TELEFONLARININ TELSİZ GİBİ KULLANILDIĞI , ÇALIŞANLARIN ARALARINDA HATTA AZ SAYIDADA OLSA SORUMLU KİŞİLERİN BİLE BİRBİRLERİ İLE İLETİŞİM KURABİLECEK TELSİZ TELEFONLARI OLMADIĞI BİR İŞ YERİNDE CEP TELEFONU İLE KONUŞTU ÇIKARILDI DENİLEBİLEN BİR VAZİYET.... BELKİ O İNSAN KANAT ÜZERİNDE (1 YILLIK ÇALIŞANLAR BİLE KANAT ÜZERİNE KAFALARINA GÖRE ÇIKAMIYORLAR) ÇALIŞAN DİĞER ARKADAŞINDAN TALİMAT ALIYORDU ????????? !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işe alınmayan insanları 2 ay sonra tekrar arayıp bız sızı yedek tuttuk işe almak ıstıyoruz ne dmeek ya bu karmaşa bı hayat içinde sayın mudur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bızım senın ısını caldıgıızı soyluosun ama sole bı sorun var bızım cogumuz meslek lısesı mezunuyuz ama bızımde meslegımız ıskurun actıgı kurslar yuzunden harap oldu aynı seyı bızde yasıoz bız senın gıbı mılletın emegını kucumsemıoruz kaldıkı sen 4 senede mezun oluosun 4 modulde b1 veya b2 oluosun bız 5 sene verıp 12 13 sınava gırıoruz kı 5 sene calısma garantımız yok herkes b1 olursa sıze yardımcı teknısyen zembılle ınmıcek tek taraflı dusunme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
insanları kandırıp hayellerıyle oynadınız..işten attınız ne şartlarda bu şirkete gelen ınsanlar var.ama bununla kalmıyacak atmaya devam edeceksınız çünkü sızın amacınız istıhdam degıl ınsanlara yararlı olmak degıl bırılerının cebını doldurmak hedefınız gayenız. kımse sızın verecegınız parayla doymaz çalışan adam rızkını parasını heryerden bulur.ama bunlar bıze neden bastan soylenmedı bızım zorumuza gıden bu bıde ıftıra ederek işten attınız yazık sızın gbı şirkete

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000