25 Nisan 2015, Cumartesi 12:20:26

İŞTE THY UÇAĞININ SON GÖRÜNTÜLERİ

Türk Hava Yolları'nın TK1878 sefer sayılı Milano-İstanbul seferini yapan uçağının son hali atlatılan tehlikeyi gözler önüne serdi.
  • Herşeyden önce geçmiş olsun Önüne geleni pilot, teknisysen ve yönetici yaparsanız Olacağı buydu bu olay bakırköy simalarından olmasaydı (alana yakın) ne olurdu bilmem
  • koskoca ucak yanmis pilotlar iyi/kötü indirmis. can kaybi yok. simdi dfdr ve cvr okunmali ve derhal bilgilendirme yapilmali.. yanginda flap mlg eng vs..hasarlanmis olmali ki yanyatmis.. herkese gecmis olsun..ekibi de kutlarimm..
  • bunun teknik sorumlusu kim olacak.ucak motoru yanarken saw teknik tesislerinde müd.şef.likler CAN la başla paylaşılmaya devam ediliyor.yagma hasanın böregi.
  • Bu uçağı thy yazmıyor nwdwn?
  • Pegasus çok sağlam hiçbirşey olumyor ama
  • B737 Kaptan, cok soru sormussun. Hakliyken haksiz durumu olmus
  • kaptan bir harikaydi bravo,soguk kanliligini elden birakmayarak ne denli bir profesyonel oldugunu kanitladi tekrar bravo
  • Olay çok net bir şekilde ,150 feet altında girilen wake vortexden kaynaklanıyor. Aldığımız kesin bilgi bu yönde. Hiçbir tartışması yok. Sakin havada stabil yaklaşırken bir anda 150 feet altında stabilitenin bozulup 4.6 G gibi korkunç bir hard landing yapmanın açıklaması bu. Olayın wake vortexden kaynaklandığını ISTANBUL ATC'de kabul etmiş olacak ki bugün Medium behind Medium trafiklere bile 7 mil ayrışma koyuldu. Fakat ne yazık ki çok geç. Bu olay tamamen DHMİ-ATC kaynaklıdır. 2 tane Heavy'nin arkasından sakin havada, minimum mesafenin bile altında yaklaşma yaptırırsan eninde sonunda olacağı buydu. LTBA meydanında "1 günde şu kadar uçak indirdik" şeklindeki rekor naraları bugün itibariyle bitmiştir. Bu şekilde bir çöküşten ve bu kadar berbat bir emergency'den bu kadar başarılı şekilde çıkan uçuş ekibini tebrik ediyorum. Altyapısız havacılığın kurbanı olmadınız,hepinize helal olsun.
  • sen işini düzgün yapma 97 kişinin hayatını tehlikeye at. uçağı kal et. Olsun yinede kahraman pilot. Bu kahramanları A330 da görmek isteriz. Orada da daha büyük bir kahramanlık yapsınlar.
  • Elıt yolcu istinaden sadece yolcusun senin neyine nasıl hangi dikmenin üstüne indiğine Allah'ım yarenim şükür edeceği yere sanki Profesörsün sanane yolcu sanane her gün uçan bizler düşünmeliyiz Purser Y.D

Türk Hava Yolları'nın TK1878 sefer sayılı Milano-İstanbul seferini yapan uçağının son hali atlatılan tehlikeyi gözler önüne serdi.

Havada motoru alev alan TC-JPE kuyruk tescilli uçağın, inişten sonra yan yattığı ve motorunun yanmaya devam ettiği görülmüştü. Pistten çıkan uçağın son hali facianın eşiğinden dönüldüğünü de ortaya çıkardı.

İşte uçağın son hali;















İŞTE THY UÇAĞININ SON GÖRÜNTÜLERİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (99)

SON SÖZ ~ 9 yıl önce
Herşeyden önce geçmiş olsun Önüne geleni pilot, teknisysen ve yönetici yaparsanız Olacağı buydu bu olay bakırköy simalarından olmasaydı (alana yakın) ne olurdu bilmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son söze ~ 9 yıl önce
Thy nin başına sen geç önüne geleni alma o zaman her ne karın ağrısıysan her şeye nane olmayı ne kadar çok seviyormuşsun......
yazikk ~ 9 yıl önce
koskoca ucak yanmis pilotlar iyi/kötü indirmis. can kaybi yok. simdi dfdr ve cvr okunmali ve derhal bilgilendirme yapilmali.. yanginda flap mlg eng vs..hasarlanmis olmali ki yanyatmis.. herkese gecmis olsun..ekibi de kutlarimm..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rıza ~ 9 yıl önce
bunun teknik sorumlusu kim olacak.ucak motoru yanarken saw teknik tesislerinde müd.şef.likler CAN la başla paylaşılmaya devam ediliyor.yagma hasanın böregi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu uçağı thy yazmıyor nwdwn?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Star Alliance ~ 9 yıl önce
Thy bir star alliance üyesidir bu kuruluşa üye olan şirketlerden en az 1 uçağını Star Alliance renklerine boyatması gerekir dikkat ederseniz wingletlerin üstünde yada uçağın gövdesinin ön alt kısımlarında da yazar en son 1 adet A340 varsa bu renklere boyalı o da son uçuşunu yaptı diye biliyorum durum bu yani :)
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pegasus çok sağlam hiçbirşey olumyor ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
B737 Kaptan, cok soru sormussun. Hakliyken haksiz durumu olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gül ~ 9 yıl önce
kaptan bir harikaydi bravo,soguk kanliligini elden birakmayarak ne denli bir profesyonel oldugunu kanitladi tekrar bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT ~ 9 yıl önce
Olay çok net bir şekilde ,150 feet altında girilen wake vortexden kaynaklanıyor. Aldığımız kesin bilgi bu yönde. Hiçbir tartışması yok. Sakin havada stabil yaklaşırken bir anda 150 feet altında stabilitenin bozulup 4.6 G gibi korkunç bir hard landing yapmanın açıklaması bu. Olayın wake vortexden kaynaklandığını ISTANBUL ATC'de kabul etmiş olacak ki bugün Medium behind Medium trafiklere bile 7 mil ayrışma koyuldu. Fakat ne yazık ki çok geç. Bu olay tamamen DHMİ-ATC kaynaklıdır. 2 tane Heavy'nin arkasından sakin havada, minimum mesafenin bile altında yaklaşma yaptırırsan eninde sonunda olacağı buydu. LTBA meydanında "1 günde şu kadar uçak indirdik" şeklindeki rekor naraları bugün itibariyle bitmiştir. Bu şekilde bir çöküşten ve bu kadar berbat bir emergency'den bu kadar başarılı şekilde çıkan uçuş ekibini tebrik ediyorum. Altyapısız havacılığın kurbanı olmadınız,hepinize helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 9 yıl önce
uçak inmemiş remen düşmüş bu irtifadan bu kadar sert inişin zaten başka bir açıklaması olamaz. limitleri bu kadar zorlayınca bir yerden patlak verecekti. Kaptanlara geçmiş olsun, kabin ekibinide hizlı tahliyelerinden dolayı kutluyorum ders niteliginde.
Cpt. Ironbutt ~ 9 yıl önce
Nasıl yani ?? Wake Vortex olunca uçağı düşürecez mi ??? Bunun için mi eğitiliyoruz ??? LTBA için söylediklerini Heathrow için diyebilir misin ??? 2 mil seperation ile iner tüm uçaklar ve sürekli vortex altında. Pilot burada maalesef 97 kişinin hayatına kastetmiş gibi gözüküyor ama FDR recordlara da bakmak lazım. Uçak benim tahminim Flight idle da gelmiştir ve bir vortex te olay bitmiştir. Pilotluk maaşı alıp ona buna hava atma mesleği haline geldiğinden beri artık bu tip olayları sürekli göreceğiz. Basına yansımayan ve bizlerin bildikleri olaylar hepinizin malumu. Daha Kathmandu'yu unutmadık. Tamamen aynı olay. Tekrar geçmiş olsun diyor ve Uçuş işletmeyi adam gibi eğitim için göreve çağırıyorum
kahraman pilot ~ 9 yıl önce
sen işini düzgün yapma 97 kişinin hayatını tehlikeye at. uçağı kal et. Olsun yinede kahraman pilot. Bu kahramanları A330 da görmek isteriz. Orada da daha büyük bir kahramanlık yapsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazar ~ 9 yıl önce
Hazımsızlığın kitabını yazarsan belki şu hayatta bir başarı elde edebilirsin.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Elıt yolcu istinaden sadece yolcusun senin neyine nasıl hangi dikmenin üstüne indiğine Allah'ım yarenim şükür edeceği yere sanki Profesörsün sanane yolcu sanane her gün uçan bizler düşünmeliyiz Purser Y.D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ELIT YOLCU ~ 9 yıl önce
Polemiğe girmeyeceğim.Bu uçak yolcu uçağı olduğuna göre bizimde soru sormamız kadar doğal bir şey olamaz..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000