12 Ekim 2018, Cuma 15:06:35

İşte TC-TRB kaza raporunun tam metni

11 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada düşen TC-TRB kuyruk tescilli uçağa ait raporun bir kısmını bugün paylaşmıştık. AirportHaber olarak İran Sivil Havacılık İdaresi tarafından hazırlanan raporun tamamını sizlere sunuyoruz.
  • Pilotluk düğme çevirmekle olmuyor. Pişmeden, hak etmeden, liyakat sahibi olmadan sorumluluk yüklememek lazım, bu kaza için değil genel olarak söylüyorum. 41 yıldır uçuyorum, 41 saat tip uçuşu olan FO'daki özgüven bende yok. Uçakta herhangi bir arıza olsa, düzeltici işlem ve durumun farkındalığı yok. Kaptana güvene güvene uçuyorum zannediyorsun; bir gün kaptan oluyorsun ve .... Durum budur, acı da olsa. Kudret ve kabiliyetten mahrum olana, iltifat edilemez...di; şimdi önden buyurun deniliyor. Yazık oldu, çok yazık oldu, daha da yazık olacak.
  • islamicden sonrasını okumadım, hakkımızda hayırlısı
  • ikisi de deneyimli pilotlar. yolculara ve pilotlara cok yazik oldu. cok uzucu bir kaza. raporu okurken etkilenmemek imkansiz.
  • Bu iste duygusallik olmaz. Proseduru bilmeyenin brovesini elinden almak gerek. Sonucta boyle can kayiplari yasaniyor. Kadercilikle bu isler yurumez.
  • Raporu baştan sona okudum. Boğazım düğümlendi... Ne kederli bir şey. En son Birgen Air kazasını okuduktan sonra böyle olmuştum.
  • Iran bile rapor yayinliyor.Bizdeki kaza raporlari "gizli".kaza raporuna ulasmak icin kazanin tarafi olmak gerekiyor..!!
  • yazilar.kucuk okunmuyor
  • Maalesef bu çok üzücü bir kaza.Sizde habercilik anlayışı olarak görevinizi yaparak elbetteki bu haberi yayınlıyorsunuz .Ancak kendini bilmez ve vurdumduymaz kisiler rahmetliler hakkında oldukça mesnetsiz yorumlar yapıyor.Bu haberin ve bir önceki haberin yorumlarını kapatırsanız en azından geride kalanlar zerre kadar olsa da daha az üzülmüş olur diye düşünüyorum .Saygılarımla

11 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada düşen TC-TRB kuyruk tescilli uçağa ait raporun bir kısmını bugün paylaşmıştık.

Kokpitteki son konuşmaların da yer aldığı verilerde çarpıcı ayrıntılar göze çarpmış, pilotların uçağın kontrolünü tamamen kaybettiği ve hız göstergesi ekranlarında farklılık olduğu görülmüştü.

Raporda yer alan bilgilere göre; Pilot Melike Kuvvet'in "Bırak! Neden burnu tutuyorsun?" sözlerine naaşına hala ulaşılamayan pilot Beril Gebeş'in "Ben tutmuyorum! Kendi kendine oluyor..." şeklinde yanıt verdiği belirtiliyor.

Pilot Beril Gebeş'in kazadan yalnızca bir kaç dakika önce uçakta bulunan yolculara "korkmanıza gerek yok,problem yok" diyerek sakinleştirmeye çalıştığı da verilere yansıyor.

AirportHaber olarak İran Sivil Havacılık İdaresi tarafından hazırlanan raporun tamamını sizlere sunuyoruz.























































 

İşte TC-TRB kaza raporunun tam metni

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Kpt ~ 5 yıl önce
Pilotluk düğme çevirmekle olmuyor. Pişmeden, hak etmeden, liyakat sahibi olmadan sorumluluk yüklememek lazım, bu kaza için değil genel olarak söylüyorum. 41 yıldır uçuyorum, 41 saat tip uçuşu olan FO'daki özgüven bende yok. Uçakta herhangi bir arıza olsa, düzeltici işlem ve durumun farkındalığı yok. Kaptana güvene güvene uçuyorum zannediyorsun; bir gün kaptan oluyorsun ve .... Durum budur, acı da olsa. Kudret ve kabiliyetten mahrum olana, iltifat edilemez...di; şimdi önden buyurun deniliyor. Yazık oldu, çok yazık oldu, daha da yazık olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
islamic ~ 5 yıl önce
islamicden sonrasını okumadım, hakkımızda hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin ~ 5 yıl önce
ikisi de deneyimli pilotlar. yolculara ve pilotlara cok yazik oldu. cok uzucu bir kaza. raporu okurken etkilenmemek imkansiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek ~ 5 yıl önce
Bu iste duygusallik olmaz. Proseduru bilmeyenin brovesini elinden almak gerek. Sonucta boyle can kayiplari yasaniyor. Kadercilikle bu isler yurumez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mhmmd ~ 5 yıl önce
Raporu baştan sona okudum. Boğazım düğümlendi... Ne kederli bir şey. En son Birgen Air kazasını okuduktan sonra böyle olmuştum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gizli... ~ 5 yıl önce
Iran bile rapor yayinliyor.Bizdeki kaza raporlari "gizli".kaza raporuna ulasmak icin kazanin tarafi olmak gerekiyor..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cs ~ 5 yıl önce
yazilar.kucuk okunmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın editör ~ 5 yıl önce
Maalesef bu çok üzücü bir kaza.Sizde habercilik anlayışı olarak görevinizi yaparak elbetteki bu haberi yayınlıyorsunuz .Ancak kendini bilmez ve vurdumduymaz kisiler rahmetliler hakkında oldukça mesnetsiz yorumlar yapıyor.Bu haberin ve bir önceki haberin yorumlarını kapatırsanız en azından geride kalanlar zerre kadar olsa da daha az üzülmüş olur diye düşünüyorum .Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayin editor ~ 5 yıl önce
Rapiru yayinladiginiz icin tesekkurler. Kaza raporu ne kadar cok kisiye ulasirsa o kadar cok analiz edilip ders cikartabilir. Tabi ki insanlarin amaci pilot(lari) suclamak degil de, pilot(larin) yaptiklari ya da yapmadiklari aksiyonlari soguk kanli degerlendirip ders cikartmak olmali.
.. ~ 5 yıl önce
Ya göz göre göre gelmiş bir kaza! Durumu idrak edemeyen bir kaptan var. Ne diyelim ölünin arkasından konuşulmaz diye ne güzel çakmış mı diyelim!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000