01 Ekim 2015, Perşembe 15:50:25

İşte SHGM'nin ceza kestiği şirket ve yönetici

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün uçuş görev süresini aştığını tespit ettiği şirketin Pegasus Havayolları olduğu ortaya çıktı. Peki yetkisi alınan yönetici kim? AirportHaber açıklıyor...
  • Pegasus / İzair için bu saatten sonra kim gelse farketmez nadir kabaş gider başkası gelir Sistem bozuk şimdi reha özdemir geldi farklımı olucak Bu sertaç haybat kendisi için kolay kullanıcağı adamları yanına alıyor onlarda en iyi pilot egosuyla arkadaşlarını eziyor. f/o ların zaten söz hakkı yok onlar sadece tip parasını versin 1 sene bedava uçururuz sonrada thy giderler bu tip oarası çarkıda aynı sekil döner SHGM artık bu sektördekilere sahip çıkmalı.
  • pilotlara gonderi yapan kaptanimizi tebrik ederim. yuzde yuz dogrudur dedikleri
  • Size birkaç sorum var. Medical Check expire tarihiniz geçse, Line Check tarihiniz geçse, sorumlusu kimdir? Sizsiniz... Aynı şekilde limit aşımlarını takip etmek de sizin sorumluluğunuzda. Uçmasaydınız o zaman kardeşim. Tek bir kişi uçmasa işten atılabilir evet. Anlarım... 50 kişi birden uçmasanız ne olacaktı? Nadir işten mi atabilecekti sizi bu yoklukta? Nadir bir teklif edecekti, iki teklif edecekti, baktı olmuyor, başka çare düşünecekti... O yüzden şimdi gereksiz erkekliği bırakacaksınız, biraz da kendinize bakacaksınız...Siz uçmasaydınız böyle olmayacaktı... Nadir çok ah aldı kabul. Ne oldum delisi oldu bu da kabul... Çok can yaktı, evet... Ettiğini buldu, eyvallah... Ama sen de suçlusun pilot arkadaşım... Buralarda gereksiz erkeklik yapma o yüzden...
  • Oh olsun....
  • iyiler kötülerden daha cesur olmadıkça düzelmez hiç bir şey!
  • Bir çok kez yazdım bir havayolunun bu şekilde yönetiliyor olması (ki yorumlardan yola çıkarak yanlış işlerle uğraşan bir havayolu) uçuş ekibine sahip çıkmamasının sonuçları bunlar.kabaş yada başka biri yanlış yatırımların sonucunda yönetmek istedikleri bir durum.ekibin yetersizliğine ana sebep ne bakıp uçuş personeline önem vermelisiniz alibey yerhizmetleri senin neyine buraya harcadığın gereksiz paraları uçaklarını uçuracak ekibine versen personel plitikana baksan ve insanlar sende çalışmak için can atsa bu duruma gelmezdin.asıl tehlike kapında farkına var.sendika işin zor ali bey acilen tüm faliyetlerine bak yanliş yatırımları düzelt hava yolu olmanın gereklerine yoğunlaş.aksi durumda hava yolun yol olmaktan çıkacak.paranı gereksiz yere yatırımlarla çarçur edenlere bak.sana bir dost tavsiyesi......
  • SHGM'ne sorun bakalım. Pegasus 'un limit aşımlarını yeni mi öğrenmiş? Sorun bakalım ne kadar zamandır bunlar limit ihlali yapıyorlar ve bu ihlaller için SHGM'nden resmi izin verilmiş mi verilmemiş mi? SHGM azcık delikanlı ve dürüst ol. Pilotlara her türlü golü atıp şirketleri korumuyor musun? SHGM sen sadece THY nın Ankara daki arka bahçesisin. İşte bu kadar. Nokta !
  • Pegasus'tan ne beklenir ki. Komple incelenmesi gerekir... İşi gücü ucuz etin yahnisini yemek
  • Bu yönetim hala duruyor mu yahu!.. Rezillikler ayyuka çıkmış, bu nasıl bir anlayış ve işleyiş biçimidir?? Tepki bile vermeyen/veremeyen Ali SABANCI çok pasif mişş..
  • Su yorumların tamamına bakıyorum bir tane olumlu yorum yazılmamış Nadir için yalnızca yorumun beğenmedik kısmı çok az miktarda işaretlenmiş demek ki çok kötülük yapmış bu Nadir....

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, gönüllü raporlama sistemi sayesinde Pegasus Havayolları’nda uçuş görev süresinin aşıldığı ihbarını aldı. Şirkette incelemeler yapması için bir ekip görevlendiren SHGM, raporlamadaki iddiaların doğru olduğunu tespit etti.

SHGM bunun üzerine Pegasus Havayolları’na para cezası verdi. Ayrıca Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Nadir Kabaş’ın form 4 yetkisini de iptal etti.

FORM-4 NE DEMEK?
Bilindiği gibi form 4 yetkisi, havacılık işletmelerinde post holder olarak bilinen yöneticilere veriliyor. SHGM, şirketlerde herhangi bir usulsüzlük olması durumunda bu yetkiyi ve hatta yetki ile birlikte o kişiyi görevden alma hakkına sahip bulunuyor.

SHGM’nin form 4 yetkisini iptal ettiği yönetici 2 yıl boyunca görev yapamıyor.

Nadir Kabaş Kimdir?
Nadir Kabaş 1976 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun oldu ve sivil havacılığa geçmeden önce 15 yıl boyunca hava kuvvetlerine hizmet etti. 

1992'de İstanbul Havayolları'nda çalışmaya başlayan Kabaş, Pegasus'a 2000 yılında katıldı. Nadir Kabaş, 2005-2011 yılları arasında Pegasus'ta baş pilot ve uçuş işletme direktörü olarak görev yaptı.

Nadir Kabaş, 2012'den beri de Pegasus Havayolları'nda uçuş operasyonlarından sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyor.


©AirportHaber

İşte SHGM'nin ceza kestiği şirket ve yönetici

Yorumlar Tüm Yorumlar (131)

ave ~ 9 yıl önce
Pegasus / İzair için bu saatten sonra kim gelse farketmez nadir kabaş gider başkası gelir Sistem bozuk şimdi reha özdemir geldi farklımı olucak Bu sertaç haybat kendisi için kolay kullanıcağı adamları yanına alıyor onlarda en iyi pilot egosuyla arkadaşlarını eziyor. f/o ların zaten söz hakkı yok onlar sadece tip parasını versin 1 sene bedava uçururuz sonrada thy giderler bu tip oarası çarkıda aynı sekil döner SHGM artık bu sektördekilere sahip çıkmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birpgshostu ~ 9 yıl önce
pilotlara gonderi yapan kaptanimizi tebrik ederim. yuzde yuz dogrudur dedikleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotlara... ~ 9 yıl önce
Size birkaç sorum var. Medical Check expire tarihiniz geçse, Line Check tarihiniz geçse, sorumlusu kimdir? Sizsiniz... Aynı şekilde limit aşımlarını takip etmek de sizin sorumluluğunuzda. Uçmasaydınız o zaman kardeşim. Tek bir kişi uçmasa işten atılabilir evet. Anlarım... 50 kişi birden uçmasanız ne olacaktı? Nadir işten mi atabilecekti sizi bu yoklukta? Nadir bir teklif edecekti, iki teklif edecekti, baktı olmuyor, başka çare düşünecekti... O yüzden şimdi gereksiz erkekliği bırakacaksınız, biraz da kendinize bakacaksınız...Siz uçmasaydınız böyle olmayacaktı... Nadir çok ah aldı kabul. Ne oldum delisi oldu bu da kabul... Çok can yaktı, evet... Ettiğini buldu, eyvallah... Ama sen de suçlusun pilot arkadaşım... Buralarda gereksiz erkeklik yapma o yüzden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan Evladı ~ 9 yıl önce
Oh olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlaşılmadı ~ 9 yıl önce
Neye oh olsun, kime oh olsun? Bu ne kindarlık. Nesin sen deve mi?
iyiler kötüler ~ 9 yıl önce
iyiler kötülerden daha cesur olmadıkça düzelmez hiç bir şey!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali sabancıya ~ 9 yıl önce
Bir çok kez yazdım bir havayolunun bu şekilde yönetiliyor olması (ki yorumlardan yola çıkarak yanlış işlerle uğraşan bir havayolu) uçuş ekibine sahip çıkmamasının sonuçları bunlar.kabaş yada başka biri yanlış yatırımların sonucunda yönetmek istedikleri bir durum.ekibin yetersizliğine ana sebep ne bakıp uçuş personeline önem vermelisiniz alibey yerhizmetleri senin neyine buraya harcadığın gereksiz paraları uçaklarını uçuracak ekibine versen personel plitikana baksan ve insanlar sende çalışmak için can atsa bu duruma gelmezdin.asıl tehlike kapında farkına var.sendika işin zor ali bey acilen tüm faliyetlerine bak yanliş yatırımları düzelt hava yolu olmanın gereklerine yoğunlaş.aksi durumda hava yolun yol olmaktan çıkacak.paranı gereksiz yere yatırımlarla çarçur edenlere bak.sana bir dost tavsiyesi......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel mudur ~ 9 yıl önce
Ali beye hitaben yazacagina Genel md sertac haybat a yazsaydin Dogru olurdu. Sabanci sermaye Sahibi .bu yazdigin hic yapilmayan islerden ise Gen md sorumludur
Yeni mi öğrenmişler ~ 9 yıl önce
SHGM'ne sorun bakalım. Pegasus 'un limit aşımlarını yeni mi öğrenmiş? Sorun bakalım ne kadar zamandır bunlar limit ihlali yapıyorlar ve bu ihlaller için SHGM'nden resmi izin verilmiş mi verilmemiş mi? SHGM azcık delikanlı ve dürüst ol. Pilotlara her türlü golü atıp şirketleri korumuyor musun? SHGM sen sadece THY nın Ankara daki arka bahçesisin. İşte bu kadar. Nokta !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 9 yıl önce
Pegasus'tan ne beklenir ki. Komple incelenmesi gerekir... İşi gücü ucuz etin yahnisini yemek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oktay ~ 9 yıl önce
Bu yönetim hala duruyor mu yahu!.. Rezillikler ayyuka çıkmış, bu nasıl bir anlayış ve işleyiş biçimidir?? Tepki bile vermeyen/veremeyen Ali SABANCI çok pasif mişş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brother ~ 9 yıl önce
Brotherhoodluk boyledir iste , bir Sarki vardi.rutbeni bilicen demek sabancinin rutbesi dusuk...!
SS ~ 9 yıl önce
Su yorumların tamamına bakıyorum bir tane olumlu yorum yazılmamış Nadir için yalnızca yorumun beğenmedik kısmı çok az miktarda işaretlenmiş demek ki çok kötülük yapmış bu Nadir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000