20 Eylül 2019, Cuma 10:28:24

İşte Sabiha Gökçen'in yeni terminal binası

İstanbul Havalimanı'nın açılması ile birlikte yıldızı parlayan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni terminal binası projesine ilk kez Airporthaber ulaştı.
  • 2 ci pisti Makyol İnşaat yapıyor YSE değil
  • o tasarim biraz yalan. Oncelikle bu terminalleri oturtacak alan mevcut degil. Yeni terminalin faaliyete gecmesi en az 5 sene (uydu terminallerden bahsetmiyorum bile). Zaten 2-3 sene sonra IST`ye metro gelir, bu alanda kapasite rahatlar. Kisacasi, en gerekli oldugu zamanan yetistiremediler.. her zamanki gibi..
  • Gumushaneye gereksiz bir havalimani yapilirken yillardir Sabiha Gokcene ikinci pist yapilmamasi kadar mantiksiz birsey olamaz. Sabiha Gokcene su an o kadar cok sikinti cekti. 1 pistin kapastasinden cok daha fazla ucak trafigine hizmet veriyor. Eger bu ikinci pist ve ikinci terminal onceden acilsaydi. THY seferlerinin bir kismini Sabiha Gokcene tasiyabilirdi. Bu da Istanbul Havalimanindan cok daha karli ve mantikli bir proje olurdu. Bu kadar masraf bosa yapilmis olmazdi.
  • Herhalde ilk önce resmin en gerisindeki ana terminal binası inşa edilecek ve burasının kapasitesi 25 milyon yolcu/yıl olacak. Daha sonra da daha ön planda olan iki (2) uydu terminal inşa edilecek ki kapasite sırasıyla 30 ve 35 milyona arttırılacak. Maket plandan ben öyle anladım (ayrıca Ana Terminal binası hizmete girmiş çalışıyorken), bir-iki yıl sonra bunun oldukça yakınına/tam karşısına bir uydu terminali sıfırdan inşa etmek, bir-iki yıl sonrasında da bu uydu terminalin karşısına bir ikincisini yine sıfırdan inşa etmek ne kadar kolay olacak? Ancak kapasiteyi belirleyen tek neden olmasa bile yüksek katsayılı faktörlerden birisi aynı anda terminale yanaşabilecek uçak sayısı olması gerekmez mi? Bakıyorum Ana Terminal binasına yanaşabilecek uçak sayısı (körük sayısı), uydu terminallere yanaşabileceklerin çok altında... Nasıl olacak bu iş???
  • SAW a bunu inşa ettirecek vizyon ve misyon sahibi yöneticilere sahip olduğuna inanmıyorum. 2. Pist kaç yıl oldu bitirilemedi. Metro desen büyük bir yalan.Koskoca havalimanı açıldı açılalı bir metrosu yok. insanlar otobüslerle perişan şekilde sürünüyor. bu proje için 3 yıl deniyorsa 6 sene sonunda bitmesini bekleyin
  • Süper bir haber.Bravo SAW İnşallah yaparlarda şu IGA ya örnek olur,bunlarında burnu sürter. Bir Havalimanını bitiremediler.Kış geldi.Her yer su basmış durumda.Metro yok. Terminalde yolcular dan kaybolan kaybolana.Bir ilgili,Yetkili !! (kimlerse artık) ...bulamıyor yolcular.. METRO yok.Yollar bugün felaket.Yağmur ve Rğzgar dan araçlar yetiştiremiyor yolcuları Liman a
  • maltalılar bilir işini,incitmezler dervişini.....
  • Hem istanbul havalimanini hemde SAW'i yapan akp, ve birilier, kilicdaroglu karsi cikiyordu zamaninda. tamam akp yapiyor ama özelliklie saw'daki projeler cok yavas gidiyor. tabi bunu da söylemek lazim, 2.pist adi altinda onlarca buyuk is daha da yapidi örn. km'lerce tunel, dogal gaz hatlarini tasima, vs vs. admin bu yorumu engellemezsen seviniriz
  • Istanbul Havaalani ve THYnin hamlelerini cok merak ediyorum...
  • İstanbulun 1 numaralı havalimanı sabiha gökçen olursa yeni havalimanı nolucak? Cevabını herkes biliyor.. tabiki ondan ilerlemiyor

İstanbul Havalimanı'nın açılması ile birlikte yıldızı parlayan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni terminal binası projesine ilk kez Airporthaber ulaştı. 

İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist inşaatı devam ederken yeni terminal binası için de çalışmalar başladı. Üç aşamalı olarak inşaa edilecek olan terminal binasının 170 bin metrekarelik ilk fazında yıllık 25 milyon yolcu kapasitesi sunulacak. İkinci etapta bu rakam 30 ve üçüncü etapta 35 milyon yolcu kapasiteye ulaşacak. Yeni terminal binası ile birlikte 40 civarında ek yolcu köprüsü inşa edilecekken check in kontuarı sayıları ve bagaj bantlarının sayısı da artacak. Mevcut check in noktasına ek olarak 112 yeni nokta eklenecek, gidiş ve geliş olmak üzere 48 yeni pasaport kontrol noktası oluşturulacak.
Terminalin haricinde 6 bin araçlık yeni otopark da inşa edileceği belirtilirken projeyi ödüllü Tabanlıoğlu Mimarlık şirketi hayata geçirecek.
Airporthaber'in edindiği bilgiye göre, yeni terminal projesinin tamamlanması ile birlikte eski terminalin komple Pegasus Havayollarına tahsis edileceği ve tıpkı Avrupalı bazı önemli havayollarında olduğu gibi Pegasus'un da kendisine ait özel bir terminal binasında operasyonu yürüteceği belirtildi.

İKİNCİ PİST VE METRO YILAN HİKAYESİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık 5 yıl önce ihalesi yapılan ikinci pist çalışmaları da ağır aksak ilerliyor. İhale sözleşmesi 2015 yılında DHMİ ve YSE Yapı arasında imzalanan pist için verilen 42 aylık süre 2017 yılında dolmuş olmasına rağmen proje bir türlü tamamlanamadı. Sürekli ertelenen açılış tarihi için şimdilerde 2020 yılının ilk çeyreği öngörülürken pist çalışmalarının neden yavaş ilerlediği konusunda kafalarda soru işaretleri bulunuyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapımı yılan hikayesine dönen bir başka proje de metro inşaatı. Şehir merkezini Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlayacak raylı sistemin  açılması ile birlikte yolcu sayısında ciddi artış yaşaması beklenen havalimanının metro özleminin ise 2020 yılının ilk çeyreğinde son bulacağı tahmin ediliyor. Ancak hem pist hem de metro projesinde ağır ilerlemenin neden kaynaklandığı konusunda kesin bir bilgi verilmiyor.

©AirportHaber







İşte Sabiha Gökçen'in yeni terminal binası

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Müfit Yalçıntepe ~ 5 yıl önce
2 ci pisti Makyol İnşaat yapıyor YSE değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
babiali ~ 4 yıl önce
2.pisti ve metroyu ISG mi yapıyor, ulaştırma bakanlığı mı, HEAŞ mı yapıyor?
no ongoru ~ 5 yıl önce
o tasarim biraz yalan. Oncelikle bu terminalleri oturtacak alan mevcut degil. Yeni terminalin faaliyete gecmesi en az 5 sene (uydu terminallerden bahsetmiyorum bile). Zaten 2-3 sene sonra IST`ye metro gelir, bu alanda kapasite rahatlar. Kisacasi, en gerekli oldugu zamanan yetistiremediler.. her zamanki gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turkmen ~ 5 yıl önce
senin gibilerin hayati yalan dostum.. hersey pat diye yapilsin hemen olsun zihniyeti, yok oyle
Gumushane havalimani ~ 5 yıl önce
Gumushaneye gereksiz bir havalimani yapilirken yillardir Sabiha Gokcene ikinci pist yapilmamasi kadar mantiksiz birsey olamaz. Sabiha Gokcene su an o kadar cok sikinti cekti. 1 pistin kapastasinden cok daha fazla ucak trafigine hizmet veriyor. Eger bu ikinci pist ve ikinci terminal onceden acilsaydi. THY seferlerinin bir kismini Sabiha Gokcene tasiyabilirdi. Bu da Istanbul Havalimanindan cok daha karli ve mantikli bir proje olurdu. Bu kadar masraf bosa yapilmis olmazdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 5 yıl önce
Herhalde ilk önce resmin en gerisindeki ana terminal binası inşa edilecek ve burasının kapasitesi 25 milyon yolcu/yıl olacak. Daha sonra da daha ön planda olan iki (2) uydu terminal inşa edilecek ki kapasite sırasıyla 30 ve 35 milyona arttırılacak. Maket plandan ben öyle anladım (ayrıca Ana Terminal binası hizmete girmiş çalışıyorken), bir-iki yıl sonra bunun oldukça yakınına/tam karşısına bir uydu terminali sıfırdan inşa etmek, bir-iki yıl sonrasında da bu uydu terminalin karşısına bir ikincisini yine sıfırdan inşa etmek ne kadar kolay olacak? Ancak kapasiteyi belirleyen tek neden olmasa bile yüksek katsayılı faktörlerden birisi aynı anda terminale yanaşabilecek uçak sayısı olması gerekmez mi? Bakıyorum Ana Terminal binasına yanaşabilecek uçak sayısı (körük sayısı), uydu terminallere yanaşabileceklerin çok altında... Nasıl olacak bu iş???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerede o yönetici ~ 5 yıl önce
SAW a bunu inşa ettirecek vizyon ve misyon sahibi yöneticilere sahip olduğuna inanmıyorum. 2. Pist kaç yıl oldu bitirilemedi. Metro desen büyük bir yalan.Koskoca havalimanı açıldı açılalı bir metrosu yok. insanlar otobüslerle perişan şekilde sürünüyor. bu proje için 3 yıl deniyorsa 6 sene sonunda bitmesini bekleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇLŞ ~ 5 yıl önce
Süper bir haber.Bravo SAW İnşallah yaparlarda şu IGA ya örnek olur,bunlarında burnu sürter. Bir Havalimanını bitiremediler.Kış geldi.Her yer su basmış durumda.Metro yok. Terminalde yolcular dan kaybolan kaybolana.Bir ilgili,Yetkili !! (kimlerse artık) ...bulamıyor yolcular.. METRO yok.Yollar bugün felaket.Yağmur ve Rğzgar dan araçlar yetiştiremiyor yolcuları Liman a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
agop uyanıkoğlu ~ 5 yıl önce
maltalılar bilir işini,incitmezler dervişini.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birileri calisiyor ~ 5 yıl önce
Hem istanbul havalimanini hemde SAW'i yapan akp, ve birilier, kilicdaroglu karsi cikiyordu zamaninda. tamam akp yapiyor ama özelliklie saw'daki projeler cok yavas gidiyor. tabi bunu da söylemek lazim, 2.pist adi altinda onlarca buyuk is daha da yapidi örn. km'lerce tunel, dogal gaz hatlarini tasima, vs vs. admin bu yorumu engellemezsen seviniriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimin parasiyla? ~ 5 yıl önce
Kendi cebinden yapti zaten...
Adiga81 ~ 5 yıl önce
Sanki her hükümet projeleri kendi cebinden yapıyor. Elbette ki vergilerle yapacak. Siz Allah aşkına ne yiyip içiyorsunuz.
Yalaka ~ 5 yıl önce
Sana en kıbar dille YALAKA ..denir
MUC ~ 5 yıl önce
Istanbul Havaalani ve THYnin hamlelerini cok merak ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden olucak ~ 5 yıl önce
İstanbulun 1 numaralı havalimanı sabiha gökçen olursa yeni havalimanı nolucak? Cevabını herkes biliyor.. tabiki ondan ilerlemiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000