25 Nisan 2015, Cumartesi 12:45:20

iŞTE O UÇAĞI İNDİREN PİLOTLAR

THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan uçağının pilotlarının isimleri belli oldu.
  • Burada pilotları kahraman veya suçlamak yanlış olur. Pilotları kahraman yapma düşüncesi diğerinden daha tehlikeli. Bir hata varsa kim olursa olsun belirlenmeli. Yoksa böyle hergün bir kaza haberiyle gözümüzü acariz güne.
  • Bu insanların fotograflarını yayımlamak, hiç etik değil. Kaptanlar daha yargılanmadan siz infaz etmişsiniz!
  • Teknik arizalar son zamanlarda cok artmış ğözüküyor sizce seneb nedir
  • 1.ci "inis" videosu su an AHL GÜVENLIK KAMERALARINDAN silinmistir bile, 05'i çeken bir sürü kamera var ancak ona el atan olmustur bile..
  • Ne yazık ki yabancı rakipler kurtarılan yolcu sayısına bakmıyor
  • 1. inişin videosu hiç mi olmaz :)
  • Pilotlarımızı Tebrik ediyorum Onlara ve değerli Yolculara Geçmiş olsun.Burada yorumlara bakınca Pilotumuzu hemen yargılayıp infaz edenler keşke o uçakta olsaydınız demekten Kendımı alamıyorum.Geçen Hafta Venedikten Atatürk havalimanı uctuk.Başka bır A320 ile ama 2 saate yakın gecikmeyle.ATATÜRK Havalimanındaki Keşkemekeşi görenler vardır. Uçaklar Damperli Kamyonlar Kepçeler Beton mikserleri ve Malum Geç Kalkışlar rotarlar.Bayağı zamandır haberlerden İzlediğimiz Kadarıylada Uçaklarımızda Çam çatlama Hıdrolık arızası Ne hıkmetse Avrupa Menşeili Airbus Uçaklarında bu arızalar,Bu bir ayrıntı.Uçağın ilk inişinde hidrolik arızası ayrıntı olarak kalmış.İnişe geçtiğinde Normalden daha hızlı olduğu için piste sert iniş yapıyor.Olaylar zincirleme geliyor.Bu hidrolik arızası neydi acaba Bakım kısmında bir ihmallermi var?Yoksa Uçuşta olabilecek olağan olaylarmı?ÇALIŞINCA OLUYOR Diyenler Artık Çalışında olsun.THY Pilotları ve Kabin Personelerine güveniyorum.AMA yöneticilerine değil ALLAH KORUSUN.
  • B737 CPT adlı arkadasım 35L pistinden kalkan heavy trafiğin turbulansından 05 pistine inen uçağın etkilenmesi pistlerin açılarından dolayı imkansız.Ancak 35R pistinden kalkıyorsa heavy trafik ozaman 05 e inen trafik etkilenir .ATC lerde bunu bilirler ve son yaklaşmada medium trafik varken 35R dan trafik kaldırmazlar.Bu istanbul kule için bir çalışma prensibidir.
  • Ilk iniste pert etmismis... Oyle ya da boyle bir kazanin ardindan tek bir cana zarar gelmeden indirildi o ucak. Bu adamlar, kabin ve yerde emg inisi basariyla sonuclandirmada emegi gecen tum ekipler simdi kahraman degil de ne? Ucaktan sag salim inen bir yakininiz olsa yine boyle mi konusacaktiniz? Kahraman kaptanlarimiza tesekkurler ve tebrikler...
  • Önemli ayrıntı . DHMI raporunda sağ dikme temasından önce kuyruk sürtme var diyor . Bunu gözden kaçırmayın . Kuyruk sürtme sonrası , dengenin yitirilmesinden sonra sağa yatma var , gerisi malum

THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan uçağının pilotlarının isimleri belli oldu.

Türk Hava Yolları’nın Milano-İstanbul seferini yapan uçağının uçuş ekibi belli oldu.  Bir motoru alev alan ve dakikalarca havada tur attıktan sonra tek motorla piste inen uçağında Kaptan Pilot Alphan M. ve ikinci pilot Gökberk Çağrı K.’nın görev yaptığı öğrenildi.
Kaptan pilot Alphan M.’nin Aralık 2014’te THY’de göreve başladığı belirtildi.

THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan uçağı piste ilk denemesinde inişini gerçekleştirememiş, daha sonra havada yaklaşık 30 dakika tur attıktan sonra bir motoru alev almasına rağmen tek motorla inmeyi başarmıştı.

©AirportHaber




iŞTE O UÇAĞI İNDİREN PİLOTLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (127)

atcvfr ~ 9 yıl önce
Burada pilotları kahraman veya suçlamak yanlış olur. Pilotları kahraman yapma düşüncesi diğerinden daha tehlikeli. Bir hata varsa kim olursa olsun belirlenmeli. Yoksa böyle hergün bir kaza haberiyle gözümüzü acariz güne.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sea ~ 9 yıl önce
Bu insanların fotograflarını yayımlamak, hiç etik değil. Kaptanlar daha yargılanmadan siz infaz etmişsiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 9 yıl önce
Teknik arizalar son zamanlarda cok artmış ğözüküyor sizce seneb nedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgili ~ 9 yıl önce
teknik bir arıza yok kardeşim burda. burda ucagı yere çarpma var iniş takımını ve motoru kırma var.
KAYITLAR SILINMISTIR ~ 9 yıl önce
1.ci "inis" videosu su an AHL GÜVENLIK KAMERALARINDAN silinmistir bile, 05'i çeken bir sürü kamera var ancak ona el atan olmustur bile..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne yazık ki yabancı rakipler kurtarılan yolcu sayısına bakmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
1. inişin videosu hiç mi olmaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
o video çıkınca kahraman pilotlar nasıl kıvıracak bakalım
Mavigözler ~ 9 yıl önce
Pilotlarımızı Tebrik ediyorum Onlara ve değerli Yolculara Geçmiş olsun.Burada yorumlara bakınca Pilotumuzu hemen yargılayıp infaz edenler keşke o uçakta olsaydınız demekten Kendımı alamıyorum.Geçen Hafta Venedikten Atatürk havalimanı uctuk.Başka bır A320 ile ama 2 saate yakın gecikmeyle.ATATÜRK Havalimanındaki Keşkemekeşi görenler vardır. Uçaklar Damperli Kamyonlar Kepçeler Beton mikserleri ve Malum Geç Kalkışlar rotarlar.Bayağı zamandır haberlerden İzlediğimiz Kadarıylada Uçaklarımızda Çam çatlama Hıdrolık arızası Ne hıkmetse Avrupa Menşeili Airbus Uçaklarında bu arızalar,Bu bir ayrıntı.Uçağın ilk inişinde hidrolik arızası ayrıntı olarak kalmış.İnişe geçtiğinde Normalden daha hızlı olduğu için piste sert iniş yapıyor.Olaylar zincirleme geliyor.Bu hidrolik arızası neydi acaba Bakım kısmında bir ihmallermi var?Yoksa Uçuşta olabilecek olağan olaylarmı?ÇALIŞINCA OLUYOR Diyenler Artık Çalışında olsun.THY Pilotları ve Kabin Personelerine güveniyorum.AMA yöneticilerine değil ALLAH KORUSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 9 yıl önce
B737 CPT adlı arkadasım 35L pistinden kalkan heavy trafiğin turbulansından 05 pistine inen uçağın etkilenmesi pistlerin açılarından dolayı imkansız.Ancak 35R pistinden kalkıyorsa heavy trafik ozaman 05 e inen trafik etkilenir .ATC lerde bunu bilirler ve son yaklaşmada medium trafik varken 35R dan trafik kaldırmazlar.Bu istanbul kule için bir çalışma prensibidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ? ~ 9 yıl önce
Ya rüzgar 300-350 arası esiyorsa :)
Tesekkurler ~ 9 yıl önce
Ilk iniste pert etmismis... Oyle ya da boyle bir kazanin ardindan tek bir cana zarar gelmeden indirildi o ucak. Bu adamlar, kabin ve yerde emg inisi basariyla sonuclandirmada emegi gecen tum ekipler simdi kahraman degil de ne? Ucaktan sag salim inen bir yakininiz olsa yine boyle mi konusacaktiniz? Kahraman kaptanlarimiza tesekkurler ve tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adam bundan önce 4 defa uçağın kuyruğunu vurmuş daha ne teşekkür ediyorsun yada daha nereye kadar teşekkür edeceksin
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Önemli ayrıntı . DHMI raporunda sağ dikme temasından önce kuyruk sürtme var diyor . Bunu gözden kaçırmayın . Kuyruk sürtme sonrası , dengenin yitirilmesinden sonra sağa yatma var , gerisi malum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000