25 Şubat 2009, Çarşamba 22:55:20

İŞTE KAZANIN VİDEO GÖRÜNTÜSÜ

Türk Havayolları’nın Amsterdam’da düşen uçağının polis helikopterden çekilen görüntülerini Hollanda Televizyonu NOS TV böyle yayınladı.
  • iyi tarafi yabanci bir ulkede oldu turkiyede iniek yer bulamazdi yasiyanda olurdu sonrasinda eyyy yonetim ozellestire ozellestire geriye ne kaldi teknik satildi yetisemez yer hizmetleri satildi kalite duser heryere sefer duzenlenir ucak yer gormez ordan oraya sorarim degermi ve bir yonetici bugune kadar bir operasyon nasil duzenlenir bir ucak nasil hazirlanir nasil sefere cikar hic gelip yerinde gormusmu? sorarim calisan takdir gormemis is kaybi kaygisi ile ne kadar verim beklersin eskiden deger vardi takdir bile kalmadi vardi azda olsa simdik minnettarlik vardi artik yok ne olur thy devletindi turkiyenindi ve birakin oyle kalsin ozellestirmelere hayir riskle yapilan ucuslara hayir sorumsuzlara hayir birakin kendi icimizde buyutelim
  • hızla buyuyen bir şirket dunya sıralamasında ilk 5 e girip liderliğe oynayan bır kurum ve boyle bır olayla onu kesılen yaralanmasına sebeb olunan yıne bu şirket,pılotaj hatası yok,ucus arızası yok ozman nevar? kule neden pistte acıl durum oldugunu soyleyıp konumunu korumasını ıstıyor,pılotumuz baska bir piste ınmek ıstıyor bunada hayır konumunu koru dıor,bunda bişeler var ama hayırlısı..
  • Görüntülerin detaylarına bakıldığında; kuyruğun ilk yere vurduğu nokta ile uçağın durduğu mesafenin kısalığı, gövdenin kırılış şekli, wingletlerin sadece üst uçlarının kırılmış olması, motorların uçağın ilersinde duruyor olması gibi noktalar göz önüne alınırsa, uçağı stall sonucu düştüğü anlaşılıyor. Zaten kazadan kurtulan yolcuların ifadeleride stall olduklarını anlatıyor. Ama insanlarımıza medya aracılığıyla bu güne kadar stall'ün ne demek olduğu yada nasıl gerçekleştiği ile ilgili en ufak bir bilgi aktarılmadığı için kurtulan yolcular bunu ancak hava boşluğuna düştük diye tarif ediyorlar. Bir kaptan pilot çıkıpta stall'ün ne olduğunu medya aracılığıyla kamuoyuna açıklarsa bu kadar bilgi kirliliğinin de önüne geçilmiş olur.
  • Bir gariplik var gibi slide lar neden patlamamış? Uçak iniş yönünde yere vurmuş ve yaklaşma istikamtinde momentumla sürüklenmiş. Yapısal olarak kuyruk en yüksek bükülmeye maruz kaldığı için gövde sürüklenme sonucu durmasına rağmen inertia nedeniyle kuyruk gövdeyi geçerek durmuş gibi gözüküyor. ilk vurduğu yerde yatay stab.ler kaldığına göre AOA pozitifmiş sanırım. Aslında uçak iniş istikametinde,landing configde olması gereken AOA de yaklaşmış ama yere çok erken oturmuş. Güç kaybı ??? wingletlerin üst kısımları nasıl kırılmış??? Boengciler yardım??
  • THY tüm personeline geçmiş olsun ölenlerin mekanını allah cennet etsin.o mücadeleyi sonuna kadar veren kaptanlarımızın ailelerine sabır diliyorum gerçekten bir faciayı önlemişler allah rahmeteylesin.
  • izledim görüntüleri gercekten içim parçalandı...biz o yolcuları alıyoruz ucağa.kabin ekibinle sayımımızı alıp kapatıoruz ucağmızı..yollarken hadi gitde sağ salim geri gel diye içimizden neleri geciriyoruz.sorada piste cıktığnda kalkışını izlerken gidişinden heybetinden gurur duyuoruz...onun o şekilde kalktıktan sonra iniş takımlarını bir kuşun ayaklarını toplarkenki hali gözümüzde beliriveriyor biranda..ama birde bu görüntüler olmasaydı..şirketimi seviyorum.herzamanda sevmeye devam edicem.iyi günde kötü günde mutluluğnu acısını herzaman paylaşmaya hazırım...vefat edenlerin Allah mekanını cennet eylesin ailelerine yakınlarına Allah sabır versin..tüm Türk Hava Yolları ailesine geçmiş olsun...
  • Sayın Kotil e sormak istiyorum Daha bir ay önce Uçuş emniyet müdürü neden istifa etti. İstifasının gerekçelerini size anlattımı, Siz bu konuda ne önlemler aldınız. Uçuş İşletme de yöneticileri bu konulara ne kadar duyarlı. Size yapılan tüm ikazları bu durumdan sonra eskisi gibi baypass edermiydiniz. İşiniz gerçekten çok ama çok zor bu kadrolarla, umarım bundan sonra gereken önlemler alırsınız
  • Bir hava trafik kontrolörü olarak, hayatını kaybeden pilotlarımıza ve yolculara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Tüm havacılık camiasınının başı sağolsun..
  • ALIN SİZE FEEL LİKE A STAR NE GÜNAHI VARDI ONCA İNSANIN HEPSİNİ BİRER YILDIZ YAPTINIZ SEMLARA, HELAL OSUN SİZE!! KİM BİLİR O KAPTANLAR NASIL MÜCADELE VERDİ O UÇAĞI KURTARMAK İÇİN SON ANA KADAR ,NEDİR BU ARD ARDA GELEN BUNCA ULAŞIM KAZASI SORUNU BİŞELER SİYASİ DÖNEME YETİŞSİN DİYE ŞİŞİRME UYGULAMALAR HIZLITRENLE BAŞLADI, BOLU TUNEL ÇIKIŞI VİYADUKLERİYLE DEVAM EDİYOR VE BU KAÇINCI UÇAK KAZASI YETER.....
  • Kardesim, sen ne biliyorsunda konusuyorsun? Nedemek hollandalilar show yapiyor? Ucagin icinde bulunanlarin hepsi INSAN anladinmi? Olay yerine gelen hollandanin kurtarma ekipi "bu ucak türk ucagi, o ucakda türkler var hadi yardim ediyoruz ayaklari yapalimmi" dediler? O kurtarma ekiplerine bir degil bin defa Allah razi olsun diyorum!!! Laflarini bilde konus bence. Sacma sapan yorumlarini kendine sakla! Ayrica "seninleyiz tk" diyorsunda, ne anlama getirdigini anlayamadim acikcasi. Türk hava yollarina gecmis olsun diyecegine, ucakda bulunan insanlara gecmis olsun dileklerini ilet. Yani yazmandan belliki, hicbir seyden bi haberin yok ve burda dir dir ediyorsun.

 

 

 

 

 

 Bu görüntüler sadece Airporthaber'de

İŞTE KAZANIN VİDEO GÖRÜNTÜSÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 15 yıl önce
iyi tarafi yabanci bir ulkede oldu turkiyede iniek yer bulamazdi yasiyanda olurdu sonrasinda eyyy yonetim ozellestire ozellestire geriye ne kaldi teknik satildi yetisemez yer hizmetleri satildi kalite duser heryere sefer duzenlenir ucak yer gormez ordan oraya sorarim degermi ve bir yonetici bugune kadar bir operasyon nasil duzenlenir bir ucak nasil hazirlanir nasil sefere cikar hic gelip yerinde gormusmu? sorarim calisan takdir gormemis is kaybi kaygisi ile ne kadar verim beklersin eskiden deger vardi takdir bile kalmadi vardi azda olsa simdik minnettarlik vardi artik yok ne olur thy devletindi turkiyenindi ve birakin oyle kalsin ozellestirmelere hayir riskle yapilan ucuslara hayir sorumsuzlara hayir birakin kendi icimizde buyutelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hızla buyuyen bir şirket dunya sıralamasında ilk 5 e girip liderliğe oynayan bır kurum ve boyle bır olayla onu kesılen yaralanmasına sebeb olunan yıne bu şirket,pılotaj hatası yok,ucus arızası yok ozman nevar? kule neden pistte acıl durum oldugunu soyleyıp konumunu korumasını ıstıyor,pılotumuz baska bir piste ınmek ıstıyor bunada hayır konumunu koru dıor,bunda bişeler var ama hayırlısı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Görüntülerin detaylarına bakıldığında; kuyruğun ilk yere vurduğu nokta ile uçağın durduğu mesafenin kısalığı, gövdenin kırılış şekli, wingletlerin sadece üst uçlarının kırılmış olması, motorların uçağın ilersinde duruyor olması gibi noktalar göz önüne alınırsa, uçağı stall sonucu düştüğü anlaşılıyor. Zaten kazadan kurtulan yolcuların ifadeleride stall olduklarını anlatıyor. Ama insanlarımıza medya aracılığıyla bu güne kadar stall'ün ne demek olduğu yada nasıl gerçekleştiği ile ilgili en ufak bir bilgi aktarılmadığı için kurtulan yolcular bunu ancak hava boşluğuna düştük diye tarif ediyorlar. Bir kaptan pilot çıkıpta stall'ün ne olduğunu medya aracılığıyla kamuoyuna açıklarsa bu kadar bilgi kirliliğinin de önüne geçilmiş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir gariplik var gibi slide lar neden patlamamış? Uçak iniş yönünde yere vurmuş ve yaklaşma istikamtinde momentumla sürüklenmiş. Yapısal olarak kuyruk en yüksek bükülmeye maruz kaldığı için gövde sürüklenme sonucu durmasına rağmen inertia nedeniyle kuyruk gövdeyi geçerek durmuş gibi gözüküyor. ilk vurduğu yerde yatay stab.ler kaldığına göre AOA pozitifmiş sanırım. Aslında uçak iniş istikametinde,landing configde olması gereken AOA de yaklaşmış ama yere çok erken oturmuş. Güç kaybı ??? wingletlerin üst kısımları nasıl kırılmış??? Boengciler yardım??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY tüm personeline geçmiş olsun ölenlerin mekanını allah cennet etsin.o mücadeleyi sonuna kadar veren kaptanlarımızın ailelerine sabır diliyorum gerçekten bir faciayı önlemişler allah rahmeteylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
izledim görüntüleri gercekten içim parçalandı...biz o yolcuları alıyoruz ucağa.kabin ekibinle sayımımızı alıp kapatıoruz ucağmızı..yollarken hadi gitde sağ salim geri gel diye içimizden neleri geciriyoruz.sorada piste cıktığnda kalkışını izlerken gidişinden heybetinden gurur duyuoruz...onun o şekilde kalktıktan sonra iniş takımlarını bir kuşun ayaklarını toplarkenki hali gözümüzde beliriveriyor biranda..ama birde bu görüntüler olmasaydı..şirketimi seviyorum.herzamanda sevmeye devam edicem.iyi günde kötü günde mutluluğnu acısını herzaman paylaşmaya hazırım...vefat edenlerin Allah mekanını cennet eylesin ailelerine yakınlarına Allah sabır versin..tüm Türk Hava Yolları ailesine geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Kotil e sormak istiyorum Daha bir ay önce Uçuş emniyet müdürü neden istifa etti. İstifasının gerekçelerini size anlattımı, Siz bu konuda ne önlemler aldınız. Uçuş İşletme de yöneticileri bu konulara ne kadar duyarlı. Size yapılan tüm ikazları bu durumdan sonra eskisi gibi baypass edermiydiniz. İşiniz gerçekten çok ama çok zor bu kadrolarla, umarım bundan sonra gereken önlemler alırsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir hava trafik kontrolörü olarak, hayatını kaybeden pilotlarımıza ve yolculara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Tüm havacılık camiasınının başı sağolsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ALIN SİZE FEEL LİKE A STAR NE GÜNAHI VARDI ONCA İNSANIN HEPSİNİ BİRER YILDIZ YAPTINIZ SEMLARA, HELAL OSUN SİZE!! KİM BİLİR O KAPTANLAR NASIL MÜCADELE VERDİ O UÇAĞI KURTARMAK İÇİN SON ANA KADAR ,NEDİR BU ARD ARDA GELEN BUNCA ULAŞIM KAZASI SORUNU BİŞELER SİYASİ DÖNEME YETİŞSİN DİYE ŞİŞİRME UYGULAMALAR HIZLITRENLE BAŞLADI, BOLU TUNEL ÇIKIŞI VİYADUKLERİYLE DEVAM EDİYOR VE BU KAÇINCI UÇAK KAZASI YETER.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kardesim, sen ne biliyorsunda konusuyorsun? Nedemek hollandalilar show yapiyor? Ucagin icinde bulunanlarin hepsi INSAN anladinmi? Olay yerine gelen hollandanin kurtarma ekipi "bu ucak türk ucagi, o ucakda türkler var hadi yardim ediyoruz ayaklari yapalimmi" dediler? O kurtarma ekiplerine bir degil bin defa Allah razi olsun diyorum!!! Laflarini bilde konus bence. Sacma sapan yorumlarini kendine sakla! Ayrica "seninleyiz tk" diyorsunda, ne anlama getirdigini anlayamadim acikcasi. Türk hava yollarina gecmis olsun diyecegine, ucakda bulunan insanlara gecmis olsun dileklerini ilet. Yani yazmandan belliki, hicbir seyden bi haberin yok ve burda dir dir ediyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000