17 Mayıs 2017, Çarşamba 09:45:10

İşte İran Air'in yeni uçakları

İran'ın ulusal havayolu şirketi İran Air, 20 siparişlik ATR 72-600 tipi uçaklardan 4'ünü teslim aldı.
  • Borajetin batmasınında sebebi ATR lerini satmasıdır. Yok yolcular korkuyomuş yok şöle denilerek satıldı ve sonrasında olan oldu. ATR ler tokat vs zor meydanlara çok rahatça iniş yapabiliyolardı. Bu uçağin yaktiğini bir boeing, airbus taxide yakar. Yakıt tasarrufu müthişti. Borajet en zor meydanlara uygun fiyat ile sefer yapiyordu ne olduysa ATR leri satınca oldu
  • THY için bölgedeki en büyük problem !! çok yolcu kaybederiz:(
  • Ben onu bunu bilmem adamlar güzel ucaklar aliyor hayirli olsun iran air
  • Bu kaç sefer borajette bindim fena bunlar boeing airbustan daha rahat ama gürültülü pirpir
  • Düşünsene hacı, mesela Mercedes, Bmw, Audi, MAN, Volkswagen, Ford, Volvo, Renault, Fiat, Skoda, Kia, falan bir ambargo uygulasa yollar nasıl rahatlayacak. Kaldırıma park etme derdi bitecek. Zembili eline alıp pazara yürüyerek gideceksin hacı. Oksijene doyacak ciğerin hacı
  • İranair bile bolgesel ucak kullanmaya baslamis bizim bayram tasiyicimiz THY hala bolgesel ucak kullanmamakta israrci oysaki ulkemiz icin o kadar gerekli bir durum ki ATR veya EMBRAER ucaklari derhal bunyesine dahil etmesi gerekiyor THY nin.Bu ucaklarin yoklugunda Siirt Tokat gibi iller magdur durumda hatta istanbuldan canakkele edremit bursa gibi ucuslarda fena olmaz gibi hakli degilmiyim sizce ?
  • Bu uçaklardan bizim havayolları filosunda olması gerekli özelikle İstanbul dan Bursa Çanakkale Edremit Zonguldak Afyon Eskişehir Ankara Samsun Kayseri gibi kısa mesafelerde ufak havalimanlarındaki operasyonlar için kullanılır 60 70 yolcu kapasiteli güzel uçaklar carter için güzel olur
  • Azerbaijan Airlines pilot arkadasim ATR-lerle cok Tahran ve Tebrize ucmus. İran cöğrafyasına uygun olmayan uçaklar olarak nitelendirmişti.

Geçtiğimiz aylarda ATR ile 20 uçaklık alım anlaşması yapan İran Air, bu uçaklardan 4'ünü teslim aldı. Geriye kalan 16 uçağın da 2018 yılının sonuna kadar teslim edileceği kaydedildi.

40 yıllık ambargonun kaldırılmasıyla adeta atağa geçen İran Air;  Airbus, Boeing ve ATR ile anlaşmalar yapmıştı.

Yeni uçakları hakkında değerlendirmelerde bulunan Iran Air'in CEO'su Farhad Parvaresh; 'Yeni uçaklarımız yolcularımızın konforu açısından çok önemli. Bu hem yolcularımıza hem de bize yeni imkanlar sağlayacaktır' dedi.

ATR'nin Genel Sekreteri Christian Scherer ise; 'Havacılığın tarihi anlarından birini yaşıyoruz. İran Air'in bölgesel taşımacılığına katkı sağlayacağı için oldukça mutluyuz. Bizi tercih ettikleri için çok memnunuz ve teşekkür ediyoruz' dedi.





İşte İran Air'in yeni uçakları

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Dispeç ~ 7 yıl önce
Borajetin batmasınında sebebi ATR lerini satmasıdır. Yok yolcular korkuyomuş yok şöle denilerek satıldı ve sonrasında olan oldu. ATR ler tokat vs zor meydanlara çok rahatça iniş yapabiliyolardı. Bu uçağin yaktiğini bir boeing, airbus taxide yakar. Yakıt tasarrufu müthişti. Borajet en zor meydanlara uygun fiyat ile sefer yapiyordu ne olduysa ATR leri satınca oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sıkıtntı ~ 7 yıl önce
THY için bölgedeki en büyük problem !! çok yolcu kaybederiz:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 7 yıl önce
Eğer kastınız 'iran air filo yeniliyor, yolcu kaybederiz' demek ise öyle bir şey olmaz merak etmeyin ;)
Havacı ~ 7 yıl önce
ESB nasıl böyle emin konuşuyorsun böyle konuşman havacılıktan hiç anlamıyorsun demektir
süper ~ 7 yıl önce
Ben onu bunu bilmem adamlar güzel ucaklar aliyor hayirli olsun iran air

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atr ~ 7 yıl önce
Bu kaç sefer borajette bindim fena bunlar boeing airbustan daha rahat ama gürültülü pirpir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ambargo ~ 7 yıl önce
Düşünsene hacı, mesela Mercedes, Bmw, Audi, MAN, Volkswagen, Ford, Volvo, Renault, Fiat, Skoda, Kia, falan bir ambargo uygulasa yollar nasıl rahatlayacak. Kaldırıma park etme derdi bitecek. Zembili eline alıp pazara yürüyerek gideceksin hacı. Oksijene doyacak ciğerin hacı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bolgesel Havacilik ~ 7 yıl önce
İranair bile bolgesel ucak kullanmaya baslamis bizim bayram tasiyicimiz THY hala bolgesel ucak kullanmamakta israrci oysaki ulkemiz icin o kadar gerekli bir durum ki ATR veya EMBRAER ucaklari derhal bunyesine dahil etmesi gerekiyor THY nin.Bu ucaklarin yoklugunda Siirt Tokat gibi iller magdur durumda hatta istanbuldan canakkele edremit bursa gibi ucuslarda fena olmaz gibi hakli degilmiyim sizce ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Haklisinizda, borjetinde vardi fakat pervaneli diye begenmediler. Bizim insanimiz mobilya bile alirken uygunluguna ve rahatina degilde dis gorunumune bakar, ve bu nedenlerle her alanda gelismemiz mumnkun degil.Halbukisi THY ic hatlarda kullansa daha karli olur,B737 ile 30 yolcula istanbul-gaziantep ucdugum cok oldu, Kimsenin umrunda degil, nasil olsa devlet var arkasinda.Iran Air tebrik ederim hayirli ugurlu olsun.Biz A330 meraklisiyiz ucmasalarda ,ground olsalar bile.THY yonetimi acilen komple degismesse, omru uzun olmaz.Buyuk sirketlerin hepsinin regional ucuslar icin ucaklari ayrI THY haric, bize yakismaz kucuk ucaklar cunku biz buyuk devletiz (torpil,ve hainlikdede).
borujet ~ 7 yıl önce
borucet verelim
Evet ~ 7 yıl önce
Evet özellikle Bursa için çok doğru olur, bir de Yunuselinin pisti mevcut boş arazi kullanılarak doğu yönünde 2000 - 2200 mtye uzatıldı mı, tadından yenmez. Sonra da Çanakkale - Edremit - devletimiz üzerindeki korkuyu atabilirse Gökçeada - sivil ulaşıma açılırsa Aydın Çıldır, Zonduldak, hatta yeri hatalı seçilmiş ve ölü bir proje olan Zafer bile çalışmaya başlayabilir. Gelsin vızır vızır.
borujete ~ 7 yıl önce
Sapla samanı karıştırmayın. Adam doğru bir şey yazmış. Borajet imkanları kısıtlı bir firmaydı. THY ise İStanbul'dan dünyanın her yerine bağlanıyor. Tokat, Siirt, Edremit, Gökçeada, Eskişehir gibi yerlere düşük maliyetle uçuş yapabilir. H
.......... ~ 7 yıl önce
Bu uçaklardan bizim havayolları filosunda olması gerekli özelikle İstanbul dan Bursa Çanakkale Edremit Zonguldak Afyon Eskişehir Ankara Samsun Kayseri gibi kısa mesafelerde ufak havalimanlarındaki operasyonlar için kullanılır 60 70 yolcu kapasiteli güzel uçaklar carter için güzel olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AZAL ~ 7 yıl önce
Azerbaijan Airlines pilot arkadasim ATR-lerle cok Tahran ve Tebrize ucmus. İran cöğrafyasına uygun olmayan uçaklar olarak nitelendirmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azal ~ 7 yıl önce
ATR kışın ve yazın farklı coğrafyalarda özellikle skandinaviya ülkelerinde çok kullanışlı bir uçak.Asıl irandaki coğrafyaya en uygun uçak ! arkadaşın sallamış kusura bakma . Birde Tebrize AZAL hiç ATR le uçmadı . Anlamıyorum bu zihniyeti uçak pervaneli diye millet b.. atıyo .Aynı Borajet hikayesi gibi ..
LEVENT ~ 7 yıl önce
İran'a ATR yeni geldi. Bu ne büyük yalan.
AZAL'a ~ 7 yıl önce
Arkadaşın coğrafyaya uyumlu değil derken ne demek istedi? karayolalrında mı kullanıyorda virajı alamıyor, yoksa rampa çıkarken mi bayıyor? Boeing 737'nin indiği alana mı inemeyecek ATR72? Ha çok soğuk bölge olsa ATR42 klasik buzlanma sorunu çıkarabilir ama öyle bir şeyde yok. Destekli atın biraz.
Bbb ~ 7 yıl önce
Büyük yalan

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000