04 Eylül 2011, Pazar 07:25:27

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE ÇILGIN ATLAYIŞ!

28 paraşütçü 261 metre yüksekliğe sahip İstanbul Sapphire’den atladı...
  • bu tür organizasyonlar Türkiyede ilk defa görüyoruz, tebrikler.
  • Hep olduktan sonra haberimiz oluyor...
Türkiye Havacılık Festivalleri kapsamında çeşitli ülkelerden gelen 28 paraşütçü 261 metre yüksekliğe sahip İstanbul Sapphire’den atladı. Atlayışa Türkiye’den katılan paraşüt sporcuları atlarken büyük heyecan duyduklarını ve mutlu olduklarını ifade etti.
 
Norveç, Avustralya, Hollanda, Amerika, Türkiye, Macaristan gibi 15 ülkelerden etkinliğe katılan paraşütçüler "İstanbul Sapphire’nin organizasyonunda, 261 metre anten yüksekliğine sahip binadan saat 11.00’de atlamaya başladılar. İstanbul Sapphire’in en üst katına çıkan paraşütçüler önce teknik malzemelerini kontrol etti. Atlayış için kask takıp özel kıyafet giyerek paraşütlerini takan sporcular, rüzgarın da elvermesiyle 5’er dakika arayla atlamaya başladı. Paraşütçüler, binanın önünde bulunan İETT’nin durak alanında kendileri için beyaz brandayla belirlenen yere indi. Paraşütçüleri iniş alanında görevliler karşıladı.
 
Atlayışa Türkiye’den katılan Hasan Dökmetepelioğlu, havanın atlayış için güzel olduğunu belirtti. Dökmetepelioğlu "Her atladığımız değişik obje, değişik zevkler veriyor. Tabi binadan atlamak şehirin içindesiniz ve binadan atlıyorsunuz mükemmel yani. Atlarken her zaman endişeye kapılıyorsunuz. Korkmanız gerekiyor. Korkmazsanız sonunda özgüvenden dolayı bir kaza geçirebiliyorsunuz. Onun için hep korkup herzaman güvenliği en üst seviyede tutmanız gerekir" dedi.
 
Atalyışa Türkiye’den katılan Beslan Babaoğlu atlayış sırasında büyük heyecan hissettiğini söyledi. Atlarken büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Babaoğlu, organizatörlere de teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Paraşüt sporcuların atlayışını izleyen Mehmet Kara’da ilk kez bir atlayış izlediğini belirtti. Fransa’dan atlayışa katılan Justine Edde, organizasyonun güzel olduğunu belirterek, "Buradan atlamak çok hoştu" dedi. Paraşüt sporcularının atlayışını izleyen vatandaşlarda atlayışın çok heyecanlı ve güzel olduğunu ifade ettiler. Paraşüt atlayışı saat 18.30’a kadar devam edecek. Yarında dereceye giren paraşüt sporcularına ödül verilecek

Milliyet
İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE ÇILGIN ATLAYIŞ!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
bu tür organizasyonlar Türkiyede ilk defa görüyoruz, tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hep olduktan sonra haberimiz oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000