22 Ekim 2020, Perşembe 11:37:03

İstanbul'da eğitim uçağı düştü

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde uçuş yapan bir eğitim uçağı düştü. Uçağın düşme sebebi ve ölü ve yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Uçağın Hezarfen Havaalanı'ndan kalktğı bildirildi.
  • Ayjet hocalarındaki bu gereksiz özgüven olduğu sürece yetersiz öğrencileri olmadık havalarda uçuşa çıkaracaklar ve bu olaylar tekrarlanacak. Öncelikle bu bişey olmaz yaaa diyen zihniyeti okullarından uzaklaştırmak lazım ama nerdeee. Başları böyle olunca bu olaylar kaçınılmaz. Neyse çok zamanınız kalmadı zaten.
  • Bu bir.evektor, gelen sene rüzgardan Çorlu'da ters dönen ufaktır, TC-U ile başlayan registration yani U=hafif hava aracı sınıfı normal Cessna ile.ayni kategoride.degil, Evektorleri ülkemize getiren tanıştıran pazarlayan ve bu ucuz uçakları tanıtan muthesem Iranliya hurmetlerimi sunarim
  • deneme
  • Havacılık camiasına, Ayjet havacılık ailesine ve pilot adayı arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ümit ederim kazazede arkadaşımız biran önce sağlığına kavuşur Saygılarımla
  • Kabinciler anlamışlardır sandviç dağıtmaya benzemediğini bu işlerin
  • goruntuye bakilirsa ucak dusmemis acil inis yapmis,SHGM varken aciklamayi niye valilik yapar oda ayri bir konu
  • Yaralı kardeşime acil şifalar diliyorum.Uçak kontrollü mecburi iniş sonrası ön dikmesinin kırılmasından dolayı kırım yapmış gözüküyor. Tüm Ayjet ailesine geçmiş olsun.
  • İyi ki ogrencinin ismini b.n. Olarak gizlemissiniz.
  • 3-5 tane uçuş okulu var ama neredeyse her ay bir kaza kırım yaşanıyor bu ülkede. Eğitim seviyemiz yerlerde sürünüyor. Çocuklara ıvır zıvır bilgi ezberletip test yapmak yerine doğru dürüst uçmayı öğretin önce. Ailelerin başı sağolsun. O ana babaların her uçak gördüğünde içleri cız edecek bundan böyle. Uçuş okuluymuş bu mu okul?
  • Geçmiş olsun.... Yine bir kurtarma rezaleti seyrettik... Umut ederim Havacı kardeşimiz kurtulur.

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde uçuş yapan bir eğitim uçağı düştü.

Uçağın Hezarfen Havaalanı'ndan kalktğı bildirildi.

Uçak henüz bilinmeyen bir sebeple Büyükçekmece'de yerleşimin olmadığı bir alana düştü.

Burun kısmından toprağa gömülü haldeki uçak, ekipler tarafından halat yardımıyla çıkarıldı.

Kazada yaralanan pilot Beytullah Nart da uçağın içinden çıkarıldı.

İstanbul Valiliği, kazanın ardından "Uçak motor arızası nedeniyle düştü. Uçağın pilotaj lisans öğrencisi (B.N), yaralı olarak kurtarılmıştır" açıklamasında bulundu.





İstanbul'da eğitim uçağı düştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Atc ~ 3 yıl önce
Ayjet hocalarındaki bu gereksiz özgüven olduğu sürece yetersiz öğrencileri olmadık havalarda uçuşa çıkaracaklar ve bu olaylar tekrarlanacak. Öncelikle bu bişey olmaz yaaa diyen zihniyeti okullarından uzaklaştırmak lazım ama nerdeee. Başları böyle olunca bu olaylar kaçınılmaz. Neyse çok zamanınız kalmadı zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Corlu ~ 3 yıl önce
Bu bir.evektor, gelen sene rüzgardan Çorlu'da ters dönen ufaktır, TC-U ile başlayan registration yani U=hafif hava aracı sınıfı normal Cessna ile.ayni kategoride.degil, Evektorleri ülkemize getiren tanıştıran pazarlayan ve bu ucuz uçakları tanıtan muthesem Iranliya hurmetlerimi sunarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonaca ~ 3 yıl önce
Hocam bu uçak Türkiye’de ilk defa ve sadece bu uçuş okulunda kullanılmaktadır. Bir araştır gel diyeceğim sakir bilgi olmazsa is yapamacağınızı unutuyorum.
ucak ~ 3 yıl önce
ucak evektor degil. corlu'da rüzgardan ters dönen baska bir ucakti. Kuyruk isaretlerini karistiriyorsunuz.
atc ~ 3 yıl önce
bu bir sonaca bu arada. sallamadan araştırsanız iyi olur.
Sep ~ 3 yıl önce
Yorumunuz hatalı.bilgilerinizi kontrol ediniz.
Corlu ~ 3 yıl önce
Yakınlaştırıp bak istersen evektor mu diye ?
Atc ~ 3 yıl önce
Bilader uçak sonaca. Bilmeden sallamasak mı acaba? Herkeste otorite oldu.
Hamid reza rezaleti ~ 3 yıl önce
Bu bir sonaca ama aynı sayılır rotax 914 eng. Evektorda’da rotax 912 var. ultra light kategorisinden bazı intrumentları ekleyerek light kategorisine yükseltilen modellerden (hamid rezanın zamanında topairda evektorlara yaptığı gibi) Kendimde bi dönem bunlarla uçmuş biri olarak eğitim aşamasında çok problemli bir model olduğunu düşünüyorum.
Son Cehalet bükücü ~ 3 yıl önce
Cahil sen de...
Corlu'ya Cevap ~ 3 yıl önce
Uçak Evektör değil, Sonaca
deneme ~ 3 yıl önce
deneme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulvi KAZAZ ~ 3 yıl önce
Havacılık camiasına, Ayjet havacılık ailesine ve pilot adayı arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ümit ederim kazazede arkadaşımız biran önce sağlığına kavuşur Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdür ~ 3 yıl önce
Kabinciler anlamışlardır sandviç dağıtmaya benzemediğini bu işlerin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucak ~ 3 yıl önce
goruntuye bakilirsa ucak dusmemis acil inis yapmis,SHGM varken aciklamayi niye valilik yapar oda ayri bir konu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
long ~ 3 yıl önce
iyi ki açıklamayı herşeyi çok bilen méshur var ya o yapmamış şaşırdık valla
SAS ~ 3 yıl önce
Yaralı kardeşime acil şifalar diliyorum.Uçak kontrollü mecburi iniş sonrası ön dikmesinin kırılmasından dolayı kırım yapmış gözüküyor. Tüm Ayjet ailesine geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan ~ 3 yıl önce
İyi ki ogrencinin ismini b.n. Olarak gizlemissiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emoovech ~ 3 yıl önce
Keşke yorum yapmadan önce haberin tamamını okusaydın sevgili kardeşim. Ozaman talihsiz arkadaşımızın adının Beytullah Nart olduğunu öğrenmiş olurdun.
Yazık ~ 3 yıl önce
3-5 tane uçuş okulu var ama neredeyse her ay bir kaza kırım yaşanıyor bu ülkede. Eğitim seviyemiz yerlerde sürünüyor. Çocuklara ıvır zıvır bilgi ezberletip test yapmak yerine doğru dürüst uçmayı öğretin önce. Ailelerin başı sağolsun. O ana babaların her uçak gördüğünde içleri cız edecek bundan böyle. Uçuş okuluymuş bu mu okul?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayip ~ 3 yıl önce
Pilot daha sag. Basi sagolsun ne demek. Okudugunuzu anlamamissiniz.
vefat ~ 3 yıl önce
sonuç vefat. O fotoğrafa bakıp sonucu bilmek için profesör olmak gerekmiyor. Tekrar yazayım, başları sağolsun. Spin öldürür. Ha şimdi çıkıp nereden biliyorsun spin olduğunu de, daha rapor çıkmadı ayıp de.
Pilot ~ 3 yıl önce
Geçmiş olsun.... Yine bir kurtarma rezaleti seyrettik... Umut ederim Havacı kardeşimiz kurtulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünya ~ 3 yıl önce
Bi para almayı bilen ayjet o uçağı kazazedeyi kurtarmadan halatla düzeltti. İlk açıklama da uçaklarında sıkıntı yokmuş. Önce insana ailesine değer verin! Sonra da rapor gelmeden konuşmamayı bilin okul sahipleri bakalım neymiş kaşkar kalkmaz motoru duran uçak

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000