11 Şubat 2019, Pazartesi 19:09:51

İstanbul Sancaktepe'de helikopter düştü

İstanbul Çekmeköy'de Kirazlı Mahallesi'nde site içine helikopter düştü. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevke edildi.
  • Öncelikle YÜCE TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN.Bir kırım olur olmaz buraya gelip;yeter artık,uçan tabut vb yazan arkadaşlar var.Her kazadan sonra her uçak için aynı cehalet,aynı yorumlar.Neymiş metal yorgunluğuymuş!Duyanda 1959 dan kalma uçaklar envanterde sanacak(Bu arada Uh-Y1 olarak üretime devam ediliyor).Ortada kaza nedeni ile ilgili bilgi yok.Bekleyin biraz da enkaz kaldırılsın incelensin.Havacılık akıl işidir,planlama gerektirir.Envanter değiştirmek ''hadi hava araçlarını değiştirelim''deyip yapılacak bir iş değil,hem uçucu personelin ve teknik personelin eğitimi hem de teknoloji ekosisteminize entegre bir yenileme kolay işler değil.Hepimiz kolluk kuvvetlerimiz için en iyisini istiyoruz ama bunun yolu mevcut kabiliyetleri küçümsemek veya yok saymak değil.İyi akşamlar.Şehit ailelerine Allah sabır versin.
  • Israrla uh1... Yeter artık
  • Tvlerde son dk haber veriyor açın izleyin
İstanbul Çekmeköy'de Kirazlı Mahallesi'nde site içine helikopter düştü. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevke edildi. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada helikopterin arıza nedeniyle acil iniş yapmaya çalıştığını ancak inişin gerçekleşmeden site içerisindeki bahçeye düştüğünü ifade etti. 

Görgü tanıklarının ifadelerine göre helikopterden çıkarılan bir askerin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

2 asker Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilirken 1 askere de kaza bölgesinde ilk müdahale yapılıyor.

Helikopter tipinin UH-1 olduğu öğrenildi.

Vali Yerlikaya yeni yaptığı açıklamad şunları söyledi; "Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir."

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, düşen helikopterde 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.

2018'DE DE AYNI BÖLGEDE HELİKOPTER DÜŞMÜŞTÜ
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yine Sancaktepe bölgesinde eğitim uçuşu yapan askeri bir helikopter düşmüş ve kazad 5 asker şehit olmuştu. Az önce düşen helikopterin önceki kaza ile yaklaşık 1,5 km mesafe olduğu belirtildi.

Ayrıntılar gelecek...



İstanbul Sancaktepe'de helikopter düştü

Yorumlar

Muhendis ~ 5 yıl önce
Öncelikle YÜCE TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN.Bir kırım olur olmaz buraya gelip;yeter artık,uçan tabut vb yazan arkadaşlar var.Her kazadan sonra her uçak için aynı cehalet,aynı yorumlar.Neymiş metal yorgunluğuymuş!Duyanda 1959 dan kalma uçaklar envanterde sanacak(Bu arada Uh-Y1 olarak üretime devam ediliyor).Ortada kaza nedeni ile ilgili bilgi yok.Bekleyin biraz da enkaz kaldırılsın incelensin.Havacılık akıl işidir,planlama gerektirir.Envanter değiştirmek ''hadi hava araçlarını değiştirelim''deyip yapılacak bir iş değil,hem uçucu personelin ve teknik personelin eğitimi hem de teknoloji ekosisteminize entegre bir yenileme kolay işler değil.Hepimiz kolluk kuvvetlerimiz için en iyisini istiyoruz ama bunun yolu mevcut kabiliyetleri küçümsemek veya yok saymak değil.İyi akşamlar.Şehit ailelerine Allah sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilir kişi ~ 5 yıl önce
Israrla uh1... Yeter artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 5 yıl önce
Eski filmlerde gördüğümüz, 3.dünya ülkelerinde bile zor görülen, metal yorgunluğu hat safhada olan dedem yaşındaki Bu uçan tabutların bir an önce envanterden çıkartılması lazım.. Acilenn
Harbi Bursalı ~ 5 yıl önce
Tvlerde son dk haber veriyor açın izleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000