26 Mayıs 2019, Pazar 12:45:28

İstanbul Havalimanı'nı arılar bastı!

İstanbul Havalimanı'nda apron bölümünde bir körüğü arılar bastı.
  • Dunya bizi kıskaniyor. Hele hele organik bal yapan yeni havalimanimizla daha da kıskanacaklar.Eeee sen 2 ser milyar dolar yatırımla hem Ataturk hemde Sabiha Gokcen Havalimanlarinin kapasitelerini ihtiyac noktasında fazlasıyla kapasiteyi artırmak varken git 26 milyar dolar yatırımla havalimani yap , yolcu maliyeti 15 euro iken 65 euroya çıkar, onca CED raporuna rağmen , yuzyillardir hiç bir sekilde yerleşime açılmayan bir bölgeye sırf rant icin havalimani yaptır , meşhur 5 li şirketini dünya ihale sampiyonu yap onadan sonra çık boyle haber yap. Inanin Ataturk havalimanına 26 milyar dolar yatırım yapsak birakin BAL yapmayı o havalimani ucak bile üretirdi. Ha birde arılardan bahsetmişken Bence Istanbullular cocuklarini hayvanat bahçesine goturecekleirne yeni havalimanına götürseler hem uçakları hemde doğal yaşamında hayvanlarda gostererk bir tasta iki kus vurmuş olacaklar.
  • Arı olsa yeter yılanlar da var bu sabah bir tane öldürdük
  • Havalimanı değil bermuda şeytan üçgeni mübarek
  • arı bile ülkeden kaçma derdinde. ne hale geldik.
  • başlığı yanlış atmışsınız arıların doğal ortamına havalimanı yapıldı yazacaksınız
  • Doğayla başa çıkamazsiniz :)
  • Çinde a380 tipi uçak dolu yağışından olayından dolayı camları zarar gördü neden haber yapılmıyor. Demek ki dünyanın her yerinde bu tip olaylar oluyor burada olsa anında yaygara koparmıştınız. Siz bu şekilde kötüleyerek bir yere varamayacaksınız
  • Doğa herzaman intikamını alır...
  • kendi balını kendi üreten organik havalimanı!
  • Birisi istedi diye minareyi kılıfına uydurup, doğayı katledip,ekolojik dengeyi alt üst edip, karadenizin kenarına rant, çıkar ve oy uğruna havalimanı yaparsanız sonuçlarına katlanırsınız,bu daha ne ki ileride doğanın alacağı intikam daha büyük olacaktır,belki o zaman aklınız başınıza gelir, ama iş işten geçmiş olacaktır...

İstanbul Havalimanı'nda apron bölümünde bir körüğü arılar bastı.

Geçtiğimiz Nisan ayında açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'nda her geçen gün yeni bir olay yaşanıyor. Bu sefer havalimanını arılar bastı.

İstanbul Havalimanı apronundaki D7 numaralı körüğe bu sefer uçaklar değil arılar yanaştı. 

Kovanından çıkan arılar, çevredeki ağaçlara konamayınca uçakların yanaştığı körüğe konmak zorunda kaldı.

Bal arısı olduğu anlaşılan arıların çevre köylerde bulunan arıların kovanından çıkarak körüğe konduğu tahmin edilior. Bilindiği gibi yeni havalimanının yapıldığı alan daha önce arıların bal aldığı, çiçeklerin bolca bulunduğu ormanlık alandan ibaretti.

Oğul diye tabir edilen bu süreç şu şekilde gerçekleşir; Arıların çoğalma içgüdüsü ile; yeni bir arı ailesi oluşturmak için bir ana arı önderliğinde bir gurup arının kovanı terk etmesidir.

Koloni bireylerinin %30 - %70’i eski ana arı ile birlikte kovandan ayrılarak yeni bir koloni oluşturur.

Oğul ile gidecek ilk ana arı, oğul çıkmasından bir süre önce yumurtlamayı azaltarak uçma yeteneğini tekrar kazanır.

Oğul Mevsimi

Bölgeden bölgeye değişmekle beraber ilkbahar-yaz aylarıdır. Mayıs-Haziran büyük nektar toplama zamanına kadar devam eder.

©AirportHaber ÖZEL

İstanbul Havalimanı'nı arılar bastı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (93)

Mahmut Yayli ~ 5 yıl önce
Dunya bizi kıskaniyor. Hele hele organik bal yapan yeni havalimanimizla daha da kıskanacaklar.Eeee sen 2 ser milyar dolar yatırımla hem Ataturk hemde Sabiha Gokcen Havalimanlarinin kapasitelerini ihtiyac noktasında fazlasıyla kapasiteyi artırmak varken git 26 milyar dolar yatırımla havalimani yap , yolcu maliyeti 15 euro iken 65 euroya çıkar, onca CED raporuna rağmen , yuzyillardir hiç bir sekilde yerleşime açılmayan bir bölgeye sırf rant icin havalimani yaptır , meşhur 5 li şirketini dünya ihale sampiyonu yap onadan sonra çık boyle haber yap. Inanin Ataturk havalimanına 26 milyar dolar yatırım yapsak birakin BAL yapmayı o havalimani ucak bile üretirdi. Ha birde arılardan bahsetmişken Bence Istanbullular cocuklarini hayvanat bahçesine goturecekleirne yeni havalimanına götürseler hem uçakları hemde doğal yaşamında hayvanlarda gostererk bir tasta iki kus vurmuş olacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 5 yıl önce
Arı olsa yeter yılanlar da var bu sabah bir tane öldürdük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arılı hava sahası ~ 5 yıl önce
Havalimanı değil bermuda şeytan üçgeni mübarek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pes ~ 5 yıl önce
arı bile ülkeden kaçma derdinde. ne hale geldik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahn ~ 5 yıl önce
Burada birgenair kazasini bilmeyen havaciliktan bilgisi olmayan bir suru CAHIL ras gele yorum yapmistir. Bilginiz yoksa YORUMUMDA YAPMAYIN. O KUCUK GORDUGUN ARILAR UCAGIN DUSME NEDENI OLABILIR. Bunlari bil 've oyle yorum yap.
yanlış başlık ~ 5 yıl önce
başlığı yanlış atmışsınız arıların doğal ortamına havalimanı yapıldı yazacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğa her zaman kazanır ~ 5 yıl önce
Doğayla başa çıkamazsiniz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çin ~ 5 yıl önce
Çinde a380 tipi uçak dolu yağışından olayından dolayı camları zarar gördü neden haber yapılmıyor. Demek ki dünyanın her yerinde bu tip olaylar oluyor burada olsa anında yaygara koparmıştınız. Siz bu şekilde kötüleyerek bir yere varamayacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 5 yıl önce
Güzel özetledin kardeşim
77CI ~ 5 yıl önce
Doğa herzaman intikamını alır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vayyy ~ 5 yıl önce
kendi balını kendi üreten organik havalimanı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çevre müh. ~ 5 yıl önce
Birisi istedi diye minareyi kılıfına uydurup, doğayı katledip,ekolojik dengeyi alt üst edip, karadenizin kenarına rant, çıkar ve oy uğruna havalimanı yaparsanız sonuçlarına katlanırsınız,bu daha ne ki ileride doğanın alacağı intikam daha büyük olacaktır,belki o zaman aklınız başınıza gelir, ama iş işten geçmiş olacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000