09 Nisan 2019, Salı 20:51:26

İstanbul Havalimanı'nda tüm elektrikler gitti

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı'nda elektrik arızası yaşandı.
  • Ben biliyorum kimin yapdigini:Atam kesdi ceryani, iyi ettin Atam,senin adini silmek neymis gorsunler.
  • Bu acele niyeyidi Ey CB.Canimiz cikti 1 yildir gecemiz gunduzumuze karisti anamiz emdigimiz sut burnumuzdan geldi .Ne oldu al sana kesilir tabiki elektrikler. Bu daha baslangic su baskinlari pist cokmeleri sirada Reis
  • Bir zamanlar marmaray icin de ayni seyleri soyluyorlardi hatirlarsaniz.
  • neden pistlerin ikisi birden terminalin batısına yapıldı. Önce terminalin iki yanına birer tane yapılamaz mıydı böylelikle taksi süreleri kısa olurdu.
  • dunyanin en buyuk havalimaninda hala otobusle mi ucaga gidiliyor? Ne anladik o zaman bu isten
  • Jenaratör yok muymuş?. Bizim internet kafeci ragıp ağabeyimiz de bile var.
  • Yeni havalimani henüz beklentimizi karşılamadı. Elektrik kesintisi, araçların tampon tampona çarpışması, görevlinin kafasının yarılması falan bunlar küçük seyler. Bu ölçekte bir projenin aceleye getirilmesinin çok daha büyük sonuçları olacaktır. Sadece zaman meselesi. Dün de bizim yolcuları kaybetmişlerdi mesela. 1 saat apron turu yaptırmışlar insanlara otobüsle. Şoför uçağı bulamamış.
  • 1975 senesinde o zamanki adıyla Yeşilköy havaalanında elektrik kesilmesi nedeniyle ,Tk_345 no lu İzmir_ İstanbul uçağı Marmara denizine düşmüştü,Ne gariptir o günü hatırladım.
  • Calisan olarak soyluyorum ve biliyorum ki, elektrik altyapisini yapan firmanin hatali uygulamalari var. Ilgili taseron liyakat ile degil baglanti ile gelmisti. Sorunlar giderildi mi bilmiyorum.
  • 2. sorun ise yan rüzgar ve low visibility hemen hemen bütün pistlere konan yaklaşma imkanları ile low visibility nin büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum fakat belli zamanlarda yan rüzgar ciddi problem oluşturabilir bunun da çözümü yapılacak olan diğer pistler. özetlemek gerekirse yeni havalimanın ilk etap hayati sorunu taksi süreleri ve bunun çözümü doğu pisterinin bir an önce tamamlanması. böyle bir havalimanının iyi idare edilmesi için yönetim anlayışıda önemli ben tav ın tecrübesinin bu havalimanına yapılan yatırımı geri alabilmek için önemli olduğunu düşünüyorum. partizan vb düşünmeden tav yeni havalimanı projesine dahil edilmeli . az ortaklı tav ında içinde içinde olduğu bir ortaklık yapısı ile devam edilmeli. umarım yeni havalimanı iyi bir yatırım geri dönüşü ile ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlar.

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı'nda elektrik arızası yaşandı. 

İstanbul Grand Airport'un (İGA) işletmesini yaptığı İstanbul Havalimanı'nda bugün öğle saatlerinde tüm terminalde elektrikler gitti. Yaklaşık 15 dakika boyunca havalimanında elektrik kesintisi yaşandı. 

Elektrik kesintisi nedeniyle tüm sistemlerle birlikte bagaj bantlarında da enerji keisntisi yaşandı. Bu nedenle yolcuların bagajları geç ulaştırıldı. Bagaj işlemleri ise manuel yapılmak zorunda kalındı.  

Yaklaşık 15 dakikalık kesintinin ardından tüm terminalin elektriği yeniden çalışmaya başladı.  

©AirportHaber

İstanbul Havalimanı'nda tüm elektrikler gitti

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Parajumppilot ~ 5 yıl önce
Ben biliyorum kimin yapdigini:Atam kesdi ceryani, iyi ettin Atam,senin adini silmek neymis gorsunler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut Yayli ~ 5 yıl önce
Bu acele niyeyidi Ey CB.Canimiz cikti 1 yildir gecemiz gunduzumuze karisti anamiz emdigimiz sut burnumuzdan geldi .Ne oldu al sana kesilir tabiki elektrikler. Bu daha baslangic su baskinlari pist cokmeleri sirada Reis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.k ~ 5 yıl önce
Bir zamanlar marmaray icin de ayni seyleri soyluyorlardi hatirlarsaniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 5 yıl önce
neden pistlerin ikisi birden terminalin batısına yapıldı. Önce terminalin iki yanına birer tane yapılamaz mıydı böylelikle taksi süreleri kısa olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasil ya ~ 5 yıl önce
dunyanin en buyuk havalimaninda hala otobusle mi ucaga gidiliyor? Ne anladik o zaman bu isten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bursa777 ~ 5 yıl önce
sabiha gökçen havalimanına neyle gidiyorsunuz
Neyle ~ 5 yıl önce
Ne ile gidilsin uçağa helikopterle mi denizaltıyla mı? Tööbe tööbe
Bobo ~ 5 yıl önce
Jenaratör yok muymuş?. Bizim internet kafeci ragıp ağabeyimiz de bile var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sizin ~ 5 yıl önce
İnternet cafe de kaç pist var ve kaç milyon metre kare dostum?
Kmx ~ 5 yıl önce
Yeni havalimani henüz beklentimizi karşılamadı. Elektrik kesintisi, araçların tampon tampona çarpışması, görevlinin kafasının yarılması falan bunlar küçük seyler. Bu ölçekte bir projenin aceleye getirilmesinin çok daha büyük sonuçları olacaktır. Sadece zaman meselesi. Dün de bizim yolcuları kaybetmişlerdi mesela. 1 saat apron turu yaptırmışlar insanlara otobüsle. Şoför uçağı bulamamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Em.Kpt. ~ 5 yıl önce
1975 senesinde o zamanki adıyla Yeşilköy havaalanında elektrik kesilmesi nedeniyle ,Tk_345 no lu İzmir_ İstanbul uçağı Marmara denizine düşmüştü,Ne gariptir o günü hatırladım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fokker ~ 5 yıl önce
F 28 sabıkalısı,Hollandalı.4 tane daha vukuatı var.New Generation,New Technology.
Kesinti ~ 5 yıl önce
Calisan olarak soyluyorum ve biliyorum ki, elektrik altyapisini yapan firmanin hatali uygulamalari var. Ilgili taseron liyakat ile degil baglanti ile gelmisti. Sorunlar giderildi mi bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakkı ~ 5 yıl önce
çok doğru yazmışsınız işi bilene değil yandaşa verir bunlar
Elektrik ~ 5 yıl önce
Bende Dış Saha Elektrik İşlerini yapan firmanın yöneticisi olarak cevap veriyorum siz hangi alt yapıdan bahsediyorsunuz İGA nın inşaat alt yapısından mı elektrik kablolama alt yapısından mı? Arkadaşlarla birlikte bu kadar emek sarf etmiş olduğumuz bir işte kar, yağmur, çamur demeden çalıştığımız bu işte emekleri hiçe sayarak tepeden iş alındı gibi saçma sapan bir yorum yapma hakkı kimsede yoktur. Buradaki kesinti 15-20 saniyelik bir kesinti olup müdahale ile çözülen bir sorundur. Haber kaynağı olarak referans alınan veri hatalı olup düzeltilmesi gerekmektedir. Buradaki çalışmaların, eğer çalışansanız ne şartlar altında yapıldığnı bilirsiniz ve kimin hakkıyla iş yaptığını kimin yapmadığını da bilirsiniz. Firma olarak kimin ne iş yaptığı belli eğer burada bir takım ifadeler kullanıyorsanız firmanın ismini de belirtirsiniz nerede ne sorun olduğunu da ifade edersiniz suçlamayla bu işler olmaz. Teknik olarak varsa bilginiz ve yetkinliğiniz bilginizi aktarırsınız laf olsun diye buradan çamur atılması doğru bir davranış şekli değildir
rasyonel olsak ~ 5 yıl önce
2. sorun ise yan rüzgar ve low visibility hemen hemen bütün pistlere konan yaklaşma imkanları ile low visibility nin büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum fakat belli zamanlarda yan rüzgar ciddi problem oluşturabilir bunun da çözümü yapılacak olan diğer pistler. özetlemek gerekirse yeni havalimanın ilk etap hayati sorunu taksi süreleri ve bunun çözümü doğu pisterinin bir an önce tamamlanması. böyle bir havalimanının iyi idare edilmesi için yönetim anlayışıda önemli ben tav ın tecrübesinin bu havalimanına yapılan yatırımı geri alabilmek için önemli olduğunu düşünüyorum. partizan vb düşünmeden tav yeni havalimanı projesine dahil edilmeli . az ortaklı tav ında içinde içinde olduğu bir ortaklık yapısı ile devam edilmeli. umarım yeni havalimanı iyi bir yatırım geri dönüşü ile ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000