15 Temmuz 2020, Çarşamba 09:44:48

İstanbul Havalimanı'nda toparlanma süreci hızlanacak

2020 Temmuz ayının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre dış hat uçuşlarının yüzde 13’ünü, iç hat uçuşlarının ise yüzde 66’sını yakalayan İstanbul Havalimanı’nda, Temmuz ayı sonunda toparlanmanın hızlanması bekleniyor.
  • İga kim?? Havaalanı işletmesinden gram anlamayan yetkililerin görüşleri mi önemli olmaya başladı şimdi?? Bu rakamları sadece TK açıklar başka da kimseye düşmez
  • Hızlandırın hızlandırın. Geç bile kaldınız. Bu virüs denen illet 7250 kilometre öteden kendi kanatları ile uçarak geldi zaten.
  • izmirden 13-14 sefer oluyosa bunun 8 tanesi ist havaalanına, saw esb tadımlık, böyle seferberlikle kalkırdırılcak sanırım...
  • Neresinden baksan yönetilemeyen bir işletme,o kadar emek para zaman harcandı ama bir havacılıktan anlayan bir yönetim getirilemedi.bankacıdan,başarısız kargocudan,vb iş bilmeyen var ki bunlarla yönetilmez dünyaya merkez olacak yer..bu süreçte neyin raporu neyin önlemi ve neyin başarısı olacak..maaşı akarım keyfime bakarım ile olmuyor..
  • Herşey düzelicek birlikte aşıcaz bugünleri de tekrardan işimize geri dönücez yeterki inanalım
  • Noldu ! 5 sene de toparlanamaz diyenler nerde
  • Kçö 6+3+3 uzayacak, havacılık çalışanları ölmeyecek kadar maaş almaya devam edecek. Havayolu sirketleri günbegün ucuş sayılarını artıracaklar, kazançlarını artırmaya devam edecekler, ancak kçö devam edeceği için çalışan gelirleri minumum olcak, kazanan ve kaybeden belli. Çalışan yine yanlız, işveren yine güçlü. Saglıcakla
  • Bu sektör böyle tuhaf işte. Kaşıkla toplar, kepçe ile dağıtırsın. Bir şey gelir bir anda kazana tekmeyi yapıştırır, eldekini avuçtakini hepten kaybedersin. Uçuşların yapılması uçağın, yakıtın, ekiplerin, personelin ve tesislerin var ise niye sorun olsun? İstersen boş boş git gel. Heleki havada yakacak tonlarca yakıta verecek paranda varsa. Hala insanların anlamadığı veya anlatmadığı şu. Bu dönemde insanlar gelirlerinin çok büyük bir bölümünü kaybetti. Zorunlu olmadıkça kimse uçağa binmiyor. Uçakların doluluk oranı ortalaması yarıdan çok daha az. 200-300 kişilik uçakta 10 kişi ile 20 kişi ile para mı kazanılır? 2-3 ay sonra havalar soğuyup aksırma, tıksırma, hapşırma başlayınca geçmiş olsun. En fazla 1 yıl var. O da en iyimser tahminle.

COVID-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri olan havacılık sektörü yaralarını sarıyor. Uçuşlar, Temmuz’da bir önceki aya göre artarken, İGA yetkilileri, İstanbul Havalimanı’nda Temmuz ayının uçuş sayılarında geçen yılın yarısına ulaşılacağını öngörüyor. Türkiye’de, yasakların ardından yeniden başlatılan uçuşların ilk ayında yüzde 30’u dış hat, yüzde 70’i iç hat olarak gerçekleşti. İstanbul Havalimanı, kontrollü normalleşme ile süreci ile Haziran ayında başlatılan uçuşlarla 1 ayda toplamda yaklaşık 1 milyon yolcuya ulaştı.

Temmuz’un ilk yarısı, 2019 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığında dış hat uçuşlarının yüzde 13’ünü, iç hat uçuşlarının ise yüzde 66’sını yakalayan İstanbul Havalimanı, temmuz sonunda toparlanmanın hızlanmasını bekliyor. Sadece temmuz ayının ilk yarısında ortalama 120 dış hat, 220 iç hat gerçekleşti. Geçen yıl ise ortalama 920 dış hat, 332 iç hat tarifeli yolculu uçuş gerçekleştirilmişti.

İGA yetkilileri, temmuz sonunda yarısı dış hat olmak üzere günlük ortalama 542 uçuşun gerçekleşmesi öngörülüyor. Geçen yıl temmuz ayında yüzde 79’u ise dış hat olmak üzere günlük uçuş ortalaması ise 1260 olmuştu. Haziran ve temmuz aylarında geçen yıl İstanbul Havalimanı’nda dış hatlarda 125 ülkede 248 destinasyona, iç hatlarda 45 destinasyona uçuş yapılırken, şu anda İstanbul Havalimanı’ndan dış hatlarda 51 ülkede 82 destinasyona, iç hatlarda 40 destinasyona uçuş gerçekleşiyor.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1 Haziran’dan bu yana iç hatlarda 3 bin 188’i geliş, 3 bin 196’sı gidiş olmak üzere 6 bin 384 uçuş gerçekleşti. Dış hatlarda ise 11 Haziran’dan bu yana bin 129 geliş, bin 135 gidiş olmak üzere 2 bin 264 uçuş gerçekleşti. Dış hatlarda, 180 bin 212 geliş, 85 bin 182 gidiş olmak üzere 265 bin 394 yolcu trafiği gerçekleşti. İç hatlarda ise 322 bin 651 geliş, 397 bin 687 olmak üzere 720 bin 338 yolcu trafiği oldu. Öte yandan nisan ayından bu yana İstanbul Havalimanı’ndan 273 geliş, 480 gidiş olmak üzere 753 tahliye uçuşu 33 bin 830 yolcu taşındı.

Skyup Havayolları, 17 Temmuz’da Ukrayna’dan İstanbul’a uçacak

İstanbul Havalimanı’nın COVID-19 salgını öncesinde 74 havayolu şirketi ile anlaşması bulunuyordu. Bu dönem öncesinde aylık ortalama 68 havayolu şirketi operasyon gerçekleştiriyordu. Salgın sürecinde bazı havayolu şirketleri pazardan çıktı. İGA, normalleşme adımları ve yeni dönemle birlikte önümüzdeki süreci takip ederek, anlaşmalarını sürdürmeyi hedefliyor. Ukrayna ile uçuşların açılmasıyla birlikte 17 Temmuz’da Ukrayna’dan Skyup Havayolları’nın İstanbul operasyonuna başlaması da bekleniyor.

İstanbul Havalimanı'nda toparlanma süreci hızlanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Yok artık ~ 4 yıl önce
İga kim?? Havaalanı işletmesinden gram anlamayan yetkililerin görüşleri mi önemli olmaya başladı şimdi?? Bu rakamları sadece TK açıklar başka da kimseye düşmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Firus ~ 4 yıl önce
Hızlandırın hızlandırın. Geç bile kaldınız. Bu virüs denen illet 7250 kilometre öteden kendi kanatları ile uçarak geldi zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seferberlik ~ 4 yıl önce
izmirden 13-14 sefer oluyosa bunun 8 tanesi ist havaalanına, saw esb tadımlık, böyle seferberlikle kalkırdırılcak sanırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce işletme kendini Toparlasın ~ 4 yıl önce
Neresinden baksan yönetilemeyen bir işletme,o kadar emek para zaman harcandı ama bir havacılıktan anlayan bir yönetim getirilemedi.bankacıdan,başarısız kargocudan,vb iş bilmeyen var ki bunlarla yönetilmez dünyaya merkez olacak yer..bu süreçte neyin raporu neyin önlemi ve neyin başarısı olacak..maaşı akarım keyfime bakarım ile olmuyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F.O ~ 4 yıl önce
Herşey düzelicek birlikte aşıcaz bugünleri de tekrardan işimize geri dönücez yeterki inanalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 sene diyenler ~ 4 yıl önce
Noldu ! 5 sene de toparlanamaz diyenler nerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Boş veeeeer..! Sen yalamaya devam et..! Bu arada boş zamanın olduğunda fiyatını söyle de işini iyi yapıyor musun bir bakayım ben de..!
Istanbul havalimani milli servetimiz ~ 4 yıl önce
Havalimaninini yerden yere vuran kisiler farklı yandaş guruplar oldugu içindir havalimani ulke gelirini ve uluslar arası taşımacılık en iyi havalimanidir sektöre anlamda da büyük katkısı var. guzel ülkemin insanları bunu görmezden gelmez bu vatan bizim bu milli servet bizim . Havalimani yolcuların konfor ve ucusunda kolaylık sağlamak için hizmette sınır tanımıyor ve covid hastalığında bile hijyeni en yüksek seviyede tutuyordu ve misafirlerin bundan etkilenmemesi icin elinden geleni yaptı ve planlı bir ilerleyişinin olmasıda zaten çabuk toparlanmasini sağladı.Türkiye icin turizm nasil bacasız sanayi ise İSTANBUL HAVALIMANIDA Ülkemiz icinde bacasiz sanayiden öte geliri olan bir degerimizdir
Bir dost ~ 4 yıl önce
Kçö 6+3+3 uzayacak, havacılık çalışanları ölmeyecek kadar maaş almaya devam edecek. Havayolu sirketleri günbegün ucuş sayılarını artıracaklar, kazançlarını artırmaya devam edecekler, ancak kçö devam edeceği için çalışan gelirleri minumum olcak, kazanan ve kaybeden belli. Çalışan yine yanlız, işveren yine güçlü. Saglıcakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erhan ~ 4 yıl önce
biz cadetler ne olacağız :((( genel müd. kıyak işimi bıraktım cadet oldum öyle ortadayız :((((
Kaşık ~ 4 yıl önce
Bu sektör böyle tuhaf işte. Kaşıkla toplar, kepçe ile dağıtırsın. Bir şey gelir bir anda kazana tekmeyi yapıştırır, eldekini avuçtakini hepten kaybedersin. Uçuşların yapılması uçağın, yakıtın, ekiplerin, personelin ve tesislerin var ise niye sorun olsun? İstersen boş boş git gel. Heleki havada yakacak tonlarca yakıta verecek paranda varsa. Hala insanların anlamadığı veya anlatmadığı şu. Bu dönemde insanlar gelirlerinin çok büyük bir bölümünü kaybetti. Zorunlu olmadıkça kimse uçağa binmiyor. Uçakların doluluk oranı ortalaması yarıdan çok daha az. 200-300 kişilik uçakta 10 kişi ile 20 kişi ile para mı kazanılır? 2-3 ay sonra havalar soğuyup aksırma, tıksırma, hapşırma başlayınca geçmiş olsun. En fazla 1 yıl var. O da en iyimser tahminle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pomper ~ 4 yıl önce
iç hatlar rakamları öyle değil ama iç hattanda para kazanılmıyor dediğin bir yerde doğru bizim millet yemez içmez o uçağa biner tatiline gider 1 yılda taksidini öder yabancı öyle değil önce sağlık

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000