10 Temmuz 2019, Çarşamba 13:01:29

İstanbul Havalimanı'nda taksi süreleri yüzde 50 azalacak

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA Airport'un ceosu Kadri Samsunlu üçüncü pist çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
  • İşinize gelmeyen yorumları yayınlamamakta ısrarınızı tebrik ediyorum. Bu kafa sayesinde zaten ucube bir liman ortaya çıktı...
  • Bu hava alanı sadece gösterişten ibaret bır yapı .faydalı kullanım alanları cok kotu. sehre cok uzak .Parıs havaalanını gecen hafta gordum bu kadar ıhtişam yok . buraya yazıyorum yenı bır hukumet gelır ve ATATURK HAVA ALANINI TEKRAR ISLETIME ACAR. yaşlı yurumekte zorluk ceken yolcular hıc düşünülmemiş laz aklı KAZ aklı olmuş.
  • Sormazlarmi simdi taksi suresini azaltacak terminalin yanindaki pist dururken neden 13 km otededeki pisti ilk yaptiniz diye. 3. pist acildiktan sonra cok uzun bir sure 34 pisti kullanilmayacaktir (sadece kargo ve bakima gelen ucaklar kullanacaktir) yazik degil mi bu piste yapilan masrafa.
  • Bence atc kendine guvenmeli isiyatif almali 35 L i kat etmek icin atmadigimiz takla kalmiyor.Cozum cok basit 35L e inilir sol dan terkedilir 35L pist basindan gate e gecilir.Kalkislarda 35R dan A4B dan yapilir.Bitti gitti.34L e gerek bile kalmaz.
  • Hadi bakalım,inşalllah,maşallah
  • Mevcut terminali mevcut 2 pistin arasina yapmis olsa idiniz, simdiki taksi sureleri yariya inmis ve 3. piste uzun sure ihtiyac olmaz idi. Ama dolgu maliyetlerinden kacip, bu maliyeti operasyon boyunca havayollarina taksi ilave yakit masrafi ve gecikme olarak yuklediniz. Kendiniz icin karli ama kamu icin zarar bir tasarim yaptiniz.
  • He he ..okuyorsun önüme konan kagıdı..senin zerre kadar katkın olmus mu ki de anlatıyorsun Sole hızlı insaat rekorlar vs..nasıl akape hükumetinin liyakatsızlara yavgcılara prim veriyorsa aynısı iga a da var..adamda uyanma olur bira bu kadar insanın emeğinin uzerine oturmaya..son bi sene de gelip yüzde 90 ı bitmiş işi ben haptım die gezinen zavallılar.
  • Begenilmeyen Ataturk h.limanindaki 05-23 pisti muadili bir pisti yapmadilar hala paralel olarak pist aciyorlar , yan ruzgarlar sertlesince corlu bile kurtarici olacak.
  • Mevcut yer kontrolörlerine eğitim verilmesi lazim suni trafik yaratmakta çok basarililar ayrica meydan taksi yolları kullanımı tamamen saçma etkili değil daha coook taksi yaparız
  • Bu havalimanında birçok yokuş var. Bakın eğim değil yokuş diyorum. Bu havalimanını havacılar değil müteahhitler yapmıştır. Frenler bu kadar ısındığı bir havalimanı yoktur zaten yapmazlar da.

Türkiye’nin dünyaya açılan yeni kapısı olan ve teknik özellikleri bakımından dünyanın birçok havalimanından ayrışan İstanbul Havalimanı, bağımsız 3 pisti ile yolculuk deneyimi noktasında da önemli bir rahatlama sağlayacak. Üçüncü pist faaliyete geçtiğinde İstanbul Havalimanı, 3 bağımsız pist ve yedek pistlerle 5 adet operasyonel piste sahip olacak. Yeni pist sayesinde hava trafik kapasitesi saatte 80 uçak kalkış-iniş sayısından 120’ye çıkarken, havayollarının slot esnekliği de artacak. Ayrıca iç hat uçuşların opere edildiği piere yakın bir konumda olan 3.pistin tamamlanması ile birlikte mevcut taksi süreleri de yüzde 50 azalacak. 

İnşaatı devam eden İstanbul Havalimanı 3. pisti hakkında değerlendirmelerde bulunan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu: “Sıfırdan, rekor bir sürede inşa edilen dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı, Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alıyor. Dünya’da eşi benzeri görülmemiş başarılı ve neredeyse kusursuz bir dev taşınmanın ardından operasyonlarımız tüm hızla sürüyor. Dünya üzerinde hem inşaatı hem taşınması ile bu özelliklere sahip bir havalimanı yok. Bunu başarmanın da ayrıca gururunu yaşıyoruz. 6 Nisan 2019 tarihinden bu yana yaklaşık 17 milyon 500 bin yolcuyu ağırladık. Yolcuların böyle büyük bir yapıda her türlü konfora en kolay yolla sahip olacakları bir havalimanı oluşturmak için var gücümüzle çalıştık. Üç bağımsız pistimizi, gelecek yılın ilk 6 ayı içerisinde hizmete almayı hedefliyoruz. İnşaatı devam eden üç bağımsız pistin tamamlanması ile birlikte sağlayacağı konfor ve zaman tasarrufuyla bu hizmet kalitesi iddiamızı da zirveye taşıyacağız. İstanbul Havalimanı ülkemizin en önemli ekonomik varlığıdır. Ülkemizin gelişmesinde lokomotif güç olacaktır. ” diye konuştu.

Taksi trafiğini hızlandıracak çalışmalar devam ediyor

İstanbul Havalimanı’nda uçak taksi sürelerini daha da azaltmak için de diğer yandan ekstra çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, taksi yolları yüzey altına yerleştirilmesi planlanmış trafiği hızlandıracak loop sensörleri, mikrodalga bariyerleri, kumanda kontrol panelleri ve stop bar montaj çalışmalarına başlandı. Ayrıca yapılan bu çalışmalar esnasında kış öncesi yapılması planlanan taksi yolu asfalt ve boya tamir bakım çalışmaları da uygulamaya sokuldu.








 

İstanbul Havalimanı'nda taksi süreleri yüzde 50 azalacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Yayınlamadınız ~ 5 yıl önce
İşinize gelmeyen yorumları yayınlamamakta ısrarınızı tebrik ediyorum. Bu kafa sayesinde zaten ucube bir liman ortaya çıktı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taner ~ 5 yıl önce
Bu hava alanı sadece gösterişten ibaret bır yapı .faydalı kullanım alanları cok kotu. sehre cok uzak .Parıs havaalanını gecen hafta gordum bu kadar ıhtişam yok . buraya yazıyorum yenı bır hukumet gelır ve ATATURK HAVA ALANINI TEKRAR ISLETIME ACAR. yaşlı yurumekte zorluk ceken yolcular hıc düşünülmemiş laz aklı KAZ aklı olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xl ~ 5 yıl önce
Sormazlarmi simdi taksi suresini azaltacak terminalin yanindaki pist dururken neden 13 km otededeki pisti ilk yaptiniz diye. 3. pist acildiktan sonra cok uzun bir sure 34 pisti kullanilmayacaktir (sadece kargo ve bakima gelen ucaklar kullanacaktir) yazik degil mi bu piste yapilan masrafa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İce ~ 5 yıl önce
Bence atc kendine guvenmeli isiyatif almali 35 L i kat etmek icin atmadigimiz takla kalmiyor.Cozum cok basit 35L e inilir sol dan terkedilir 35L pist basindan gate e gecilir.Kalkislarda 35R dan A4B dan yapilir.Bitti gitti.34L e gerek bile kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnisiyatif derken ~ 5 yıl önce
:)
Ice 'ye ~ 5 yıl önce
Yapma yaw. Ahahaha... Atc gereginden fazla inisiyatif aliyor zaten. Haberiniz yok sadece.
İceman ~ 5 yıl önce
Dostum iyi dedin de 35L için ils yok. O ne olacak?
İceman'a Cevaben ~ 5 yıl önce
Sidestep!
Pist ~ 5 yıl önce
Hadi bakalım,inşalllah,maşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planlama ~ 5 yıl önce
Mevcut terminali mevcut 2 pistin arasina yapmis olsa idiniz, simdiki taksi sureleri yariya inmis ve 3. piste uzun sure ihtiyac olmaz idi. Ama dolgu maliyetlerinden kacip, bu maliyeti operasyon boyunca havayollarina taksi ilave yakit masrafi ve gecikme olarak yuklediniz. Kendiniz icin karli ama kamu icin zarar bir tasarim yaptiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He he ~ 5 yıl önce
He he ..okuyorsun önüme konan kagıdı..senin zerre kadar katkın olmus mu ki de anlatıyorsun Sole hızlı insaat rekorlar vs..nasıl akape hükumetinin liyakatsızlara yavgcılara prim veriyorsa aynısı iga a da var..adamda uyanma olur bira bu kadar insanın emeğinin uzerine oturmaya..son bi sene de gelip yüzde 90 ı bitmiş işi ben haptım die gezinen zavallılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 5 yıl önce
Begenilmeyen Ataturk h.limanindaki 05-23 pisti muadili bir pisti yapmadilar hala paralel olarak pist aciyorlar , yan ruzgarlar sertlesince corlu bile kurtarici olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. Pist mi ~ 5 yıl önce
Mevcut yer kontrolörlerine eğitim verilmesi lazim suni trafik yaratmakta çok basarililar ayrica meydan taksi yolları kullanımı tamamen saçma etkili değil daha coook taksi yaparız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para da ~ 5 yıl önce
Ver , saatlik trafigi 80 den 120 ye cikariyorsan
Fff ~ 5 yıl önce
Bu havalimanında birçok yokuş var. Bakın eğim değil yokuş diyorum. Bu havalimanını havacılar değil müteahhitler yapmıştır. Frenler bu kadar ısındığı bir havalimanı yoktur zaten yapmazlar da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 5 yıl önce
Dunya onlarca pist var yokustanda beter olan onun icin b.k atmayi birakinda isimizi yapalim
Vatan ~ 5 yıl önce
Akıllı ol Batının amerikanın falan kıskandığı bu havalimanını eleştirmek vatana ihanettir.
Doğru ~ 5 yıl önce
Adam doğru söylüyor yandaşlar çıldırıyor.Dünyada ve Türkiye'de yüzlerce havalimanına gidiyoruz bu kadar fazla ve uzun süreli iniş çıkış yok!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000