29 Temmuz 2019, Pazartesi 16:24:21

İstanbul Havalimanı'nda kur vurgunu!

İstanbul Havalimanı’ndaki tek döviz ofisinde kur vurgunu vatandaşları ve turistleri çileden çıkardı. İspanya merkezli Global Exchange firması, yüzde 25’i bulan oranda komisyon kesmesine rağmen müdahale gelmemesi şaşırtıyor.
  • Mafya orası galiba. Bugün misafirim geldi- 100 dolara 2100 verdi bu dövüz. 2700 tl yerine 2100 tl verdiler. Hem de fatura vermediler.
  • Ben daha önce orda çalıştım ve anca 2 ay dayanabildim.Gerçekten çok büyük soygun yapılıyor.Dolar ve Euro, Alış ve satış arasında 2 tl fark vardı.Aradaki farkın bu kadar çok olması gerçekten rezillik.Personelini de hiç düşünmüyorlar.İnanılmaz baskı yapıyorlar fazla satış yapmaları için.Para sayma makinesi yok ofislerde.Elle sayıyorsun.Gerçekten şaka gibi.20.000 tl yi elle sayıp verdiğimi hatırlıyorum.Ayrıca yüksek meblağda açık çıkarsa çalışanın priminden kesiliyor.Şirkete göre satış yapmak için her yol mübah.Art niyetli çalışanlar da bundan istifade ediyor.Müşteriye yalan söylüyorlar daha fazla satış yapmak için.Paranızı bozmayın ve etrafınızdakilere de bozdurtmayın.
  • 2 ay once antalya havalımanında avro bozdurdum.ılk once kur ıyı gelmedı ama 1200 avro yapınca kurum yukseldı.calısan kısıler yardımsever ve gulec yuzlu.bayram dolayısıyla bahsıs vermek ısredım ama yasakmıs.ceren hanıma burdan tesekkur edıyorum cok gulec yuzlu ve hos bır kısıydı
  • prosdrlerde ne kadar bozarsanız o kdr yuksek kur alırsınız olayı vardı dusuk boznca dusuk kur oluyor farklı bır calısma seklı ama dusunulunce sanıldıgı kdr kotu degıl ve su an kurlarında ıyılesme var yabancı merkezlı bır fırma olarak turklere ozel kur ıyılestırmelerıde mevcut.
  • Resmen terbiyesizlik!Yaklaşık 6-7 gün önce Almanya dan istanbul Havalimanı na indim.Yol parası için değiştirmek istediğim 25 Euro için,orada işlemi gerçekleştiren Semih isimli vatandaş (işlem kagıdında ismi öyle yazıyordu)benimle resmen dalga geçti.Aslında 50 euro dan aşağı işlem almadıklarını sinirli bir şekilde söyledi.Yanımda tl olmadıgı için değiştirmek zorunda kaldım.terbiyesizlik ve rezalet birarada anlayacagınız.
  • Dış ülkeleri tanıtan seyahat blog yazılarında bu hususlar sık sık gündeme geliyor. Mesela Japonya da en cazip kur üzerinden alım satım havaalınında oluyor. Şehirlerinde daha yüksek komisyon var. Yabancı web sayfalarında da Türkiye için "Havaalanında döviz bozdurmayın. Şehir merkezlerinde daha yüksek kurdan bozdurabilirsiniz" uyarısı var. Hiç bir şey okumadan kaz gibi gelenlere müstehak bence
  • İşin Aslı öyle değil. Geçen hafta bozdum. 100 Euro için 5.05 dediler düşük dedim. Kur yüksek olması lazım dedim. 1000 Euro bozunca kurum 6 nın üzerinde oldu. Ayrıca bir daha ki bozmaya da ekstra indirim kazanıyorum
  • Havalimanında işçi maaşları hariç her şey çook pahalı...
  • Boş kardeş igada ampul müdürü müsün?Pasaporttan önce gelişte bankamatik vardı ptt vardı pasaporttan sonra .Ptt acılmıyorsa bu limanda soygunu sen düşün.Kış geliyor iga sınıfta kalacak reis yine fetocular kandırdı diyecek bu liman için kış operasyonuyla
  • Aslında havalimanının kendisi bir vurgun değil mi?

İstanbul Havalimanı’ndaki tek döviz ofisinde kur vurgunu vatandaşları ve turistleri çileden çıkardı.  İspanya merkezli Global Exchange firması, yüzde 25’i bulan oranda komisyon kesmesine  rağmen müdahale gelmemesi şaşırtıyor.

İspanya merkezli Global Exchange firmasının düşük kurdan döviz bozması İstanbul Havalimanı’nda yolcuları çıkarırken ilgili mercilerden müdahale edilmemesi vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, İstanbul Havalimanı’nda farklı noktalarda tek bir firma adı altında faaliyet gösteren Global Exchange, döviz alış fiyatlarını yüzde 25 daha düşük yaparak her gün yüzbinlerce TL haksız kazanç elde ediyor.

Vatandaşların ve yolcuların itirazlarına rağmen, yetkili mercilerden müdahale edilmemesi sebebiyle dörtte bir gibi yüksek bir komisyon bedeli ödemek zorunda kalan yolcular duruma isyan ediyor.

EURO 5 DOLAR 4,5 TL

Güncel kurun çok altında değere döviz bozan Global Exchange firmasının Antalya Havalimanı’nda da faaliyet gösterdiği ve burada da yüksek komisyon bedeli ile çalıştığı öğrenildi.

İstanbul Havalimanı’nda bugünkü değeri 6.30 TL civarında olan Euro kurunu 5 TL’den alan Global Exchange, Antalya’da aynı euroyu  4.70 TL’den alıyor.

Dolarda ise İstanbul’da alış kuru 4.50 iken Antalya’da kur 4.22 TL olarak işlem görüyor.

Döviz satışında ise İstahbul’da Euro 7.35 TL’den dolar ise 6.60 TL’den gerçekleştiriliyor.

©AirportHaber.com

İstanbul Havalimanı'nda kur vurgunu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (80)

Aleksandra ~ 8 ay önce
Mafya orası galiba. Bugün misafirim geldi- 100 dolara 2100 verdi bu dövüz. 2700 tl yerine 2100 tl verdiler. Hem de fatura vermediler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soygun ~ 4 yıl önce
Ben daha önce orda çalıştım ve anca 2 ay dayanabildim.Gerçekten çok büyük soygun yapılıyor.Dolar ve Euro, Alış ve satış arasında 2 tl fark vardı.Aradaki farkın bu kadar çok olması gerçekten rezillik.Personelini de hiç düşünmüyorlar.İnanılmaz baskı yapıyorlar fazla satış yapmaları için.Para sayma makinesi yok ofislerde.Elle sayıyorsun.Gerçekten şaka gibi.20.000 tl yi elle sayıp verdiğimi hatırlıyorum.Ayrıca yüksek meblağda açık çıkarsa çalışanın priminden kesiliyor.Şirkete göre satış yapmak için her yol mübah.Art niyetli çalışanlar da bundan istifade ediyor.Müşteriye yalan söylüyorlar daha fazla satış yapmak için.Paranızı bozmayın ve etrafınızdakilere de bozdurtmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okan balaban ~ 4 yıl önce
2 ay once antalya havalımanında avro bozdurdum.ılk once kur ıyı gelmedı ama 1200 avro yapınca kurum yukseldı.calısan kısıler yardımsever ve gulec yuzlu.bayram dolayısıyla bahsıs vermek ısredım ama yasakmıs.ceren hanıma burdan tesekkur edıyorum cok gulec yuzlu ve hos bır kısıydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 4 yıl önce
Allah'ın malı ilkkezmi yurtdısına çıkıyorsunuz. Hangi ülkeye gidersen git para herzaman havalimanı dışındaki şehir merkezindeki ofislerde bozdurmak çok daha avantajlıdır
tam öyle degıl ~ 5 yıl önce
prosdrlerde ne kadar bozarsanız o kdr yuksek kur alırsınız olayı vardı dusuk boznca dusuk kur oluyor farklı bır calısma seklı ama dusunulunce sanıldıgı kdr kotu degıl ve su an kurlarında ıyılesme var yabancı merkezlı bır fırma olarak turklere ozel kur ıyılestırmelerıde mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tülin D. ~ 5 yıl önce
Resmen terbiyesizlik!Yaklaşık 6-7 gün önce Almanya dan istanbul Havalimanı na indim.Yol parası için değiştirmek istediğim 25 Euro için,orada işlemi gerçekleştiren Semih isimli vatandaş (işlem kagıdında ismi öyle yazıyordu)benimle resmen dalga geçti.Aslında 50 euro dan aşağı işlem almadıklarını sinirli bir şekilde söyledi.Yanımda tl olmadıgı için değiştirmek zorunda kaldım.terbiyesizlik ve rezalet birarada anlayacagınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin Oktay ~ 5 yıl önce
Dış ülkeleri tanıtan seyahat blog yazılarında bu hususlar sık sık gündeme geliyor. Mesela Japonya da en cazip kur üzerinden alım satım havaalınında oluyor. Şehirlerinde daha yüksek komisyon var. Yabancı web sayfalarında da Türkiye için "Havaalanında döviz bozdurmayın. Şehir merkezlerinde daha yüksek kurdan bozdurabilirsiniz" uyarısı var. Hiç bir şey okumadan kaz gibi gelenlere müstehak bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozan ~ 5 yıl önce
İşin Aslı öyle değil. Geçen hafta bozdum. 100 Euro için 5.05 dediler düşük dedim. Kur yüksek olması lazım dedim. 1000 Euro bozunca kurum 6 nın üzerinde oldu. Ayrıca bir daha ki bozmaya da ekstra indirim kazanıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin sanaaa!!! ~ 4 yıl önce
Alkışlıyoruz arkadaşımızı! Ekstra mega süper indirim mi kazandın bir de? Aferin sana! Süper ya, biz aptalmışız baya... Serbest piyasadaki alış satış farkının kat kat fazlasını alan firmayı neden savunuyorsunuz? Bozdurduğunuz euroyu tekrar almaya çalışın bakalım kaçtan satacaklar, makas ne?
Apron ~ 5 yıl önce
Havalimanında işçi maaşları hariç her şey çook pahalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 5 yıl önce
Boş kardeş igada ampul müdürü müsün?Pasaporttan önce gelişte bankamatik vardı ptt vardı pasaporttan sonra .Ptt acılmıyorsa bu limanda soygunu sen düşün.Kış geliyor iga sınıfta kalacak reis yine fetocular kandırdı diyecek bu liman için kış operasyonuyla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
Aslında havalimanının kendisi bir vurgun değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000