10 Kasım 2018, Cumartesi 14:35:42

İstanbul Havalimanı'nda Atatürk'ü anma töreni

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80’inci yılında İstanbul Havalimanı’nda anma töreni düzenlendi.
  • 'Neden hep personel?' dermişim :)
  • ATAMIZA Boylemi saygimiz varki. ONUN (Dunya tarihinin en Buyuk Liderinin)adini en buyuk havalimanina, ADINI Laik gormedik. YAZIKLAR OLSUN. Tum Dunya BU isimi bekliyordu bizlerden. ALLAHTAN Dilegim. Birgun O isim Laik yerini bulur.
  • Nur icinde yat, iyiki bu gunleri gormedin
  • Siz gazetecisiniz.Personel yerine personeller yazmak yanlış bir kullanımdır. Şimdi dilimize yabancı dilden geçmiş bir kelime üzerinden yanlış kullanımı eleştirmek biraz tuhaf gelse de, kelime artık TDK sözlüğüne bile girdiyse dikkate almak lazım. "personel" anlamı itibarıyla zaten çoğuldur, dolayısıyla çoğul eki almamalıdır, Aldıranlar vardır ama aldırmazlarsa iyi olur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80’inci yılında İstanbul Havalimanı’nda anma töreni düzenlendi. Saatler 09.05’i gösterdiğinde havalimanı personelleri ve yolcular 2 dakika süreyle saygı duruşunda bulundu.

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80’inci yılında tüm yurtta olduğu gibi İstanbul Havalimanı’nda da anıldı. Havalimanında görevli işçiler ve personeller, saat 09.05’i gösterdiğinde Dış Hatlar Terminali’nin bulunduğu alanda toplanarak saygı duruşunda bulundu. Törene İGA CEO’su Kadri Samsunlu da katıldı. Saygı duruşu öncesi havalimanında bulunan yerli ve yabancı yolcular için Türkçe ve İngilizce anonslar da yapıldı. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından ise İstiklal Marşı okundu. 





İstanbul Havalimanı'nda Atatürk'ü anma töreni

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

ESB ~ 5 yıl önce
'Neden hep personel?' dermişim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 5 yıl önce
Aradiginiz anlama su anda ulasilamiyor. Lutfen daha sonra tekrar deneyiniz !
VatanSever ~ 5 yıl önce
ATAMIZA Boylemi saygimiz varki. ONUN (Dunya tarihinin en Buyuk Liderinin)adini en buyuk havalimanina, ADINI Laik gormedik. YAZIKLAR OLSUN. Tum Dunya BU isimi bekliyordu bizlerden. ALLAHTAN Dilegim. Birgun O isim Laik yerini bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 5 yıl önce
Nur icinde yat, iyiki bu gunleri gormedin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 5 yıl önce
Siz gazetecisiniz.Personel yerine personeller yazmak yanlış bir kullanımdır. Şimdi dilimize yabancı dilden geçmiş bir kelime üzerinden yanlış kullanımı eleştirmek biraz tuhaf gelse de, kelime artık TDK sözlüğüne bile girdiyse dikkate almak lazım. "personel" anlamı itibarıyla zaten çoğuldur, dolayısıyla çoğul eki almamalıdır, Aldıranlar vardır ama aldırmazlarsa iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000