07 Kasım 2018, Çarşamba 15:11:33

İstanbul Havalimanı'na yeni otobüs hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şirketi İstanbul Otobüs AŞ'nin yeni markası "Havaist", İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ve Alibeyköy Cep Otogarı'ndan İstanbul Havalimanına yeni bir otobüs hattı kurdu.
  • istanbulun merkez ilçelerinden sürekli otobüs olmalı. Ama bu geçici çözüm, havalimanına akıp giden büyük bir metro ağı şart. Yoksa atıl kalacak kimsenin benimseyemediği bir havalimanı olarak kalacak.
  • Farklı noktalardan metro bağlantısı ve hızlı tran olmalı yoksa çile millete
  • Otobüs süreleri de maşallah. Kozyatağından 11:10 uçağı için kalkış 7:30. Böylr bir havalimanına hızlı tren veya metroile ulaşım şarttor
  • UBER gelecek taxi bitecek
  • Bu habere sadece bir kisi mi yorum yapmis.
  • Avcılar bölgesine acil hat koyulması lazım
  • Kardeşim böyle bir havalimanına otobüsle mi ulaşım sağlanacak, iki gram vizyon yok ya. 42 ayda havalimanı yaptık diyorsunuz 42 ayda metro hattı bitmiyor mu?
  • Gençlere hikayeler anlatmaya gerek yok. "Taşıma su ile değirmen döndürmek" dedikleri bu işte. Metro gelinceye, bağlantı yolları ile birlikte otoban yapılıncaya kadar, İBB yolcuyu güzelce sağacak...
  • Dünyanın en büyük havalimanını yapıyorlar ama sadece bir tane metro hattı var o da daha bitmemiş.İstanbul’da zaten trafik sıkıntısı yok yollar boşmuş gibi sadece otobüs hattı koyuyorlar..
  • Servis ihalesinin iptal edilip belediye ye verilmesinin sebebi uzun süre işlemez bu havalimanı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şirketi İstanbul Otobüs AŞ'nin yeni markası "Havaist", İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ve Alibeyköy Cep Otogarı'ndan İstanbul Havalimanına yeni bir otobüs hattı kurdu.

Havaist, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim'de açılışı gerçekleştiren ve 31 Ekim'den bu yana tarifeli seferlerin yapıldığı İstanbul Havalimanı'ndaki hat sayısını 5'e yükseltecek.

Tarifeli uçak seferlerinin başlamasıyla Yenikapı İDO-Bakırköy-İstanbul Havalimanı Hattı (İST-1), TÜYAP-Bahçeşehir-İstanbul Havalimanı Hattı (İST-2), Kozyatağı Metro-Tepeüstü-İstanbul Havalimanı Hattı (İST-7) ve Taksim-Abdülhak Hamit Caddesi-Beşiktaş-İstanbul Havalimanı Hattı (İST-19) olmak üzere 4 ayrı noktadan halihazırda sefer gerçekleştiren Havaist, yarından itibaren mevcut hatlarına bir yenisini ekleyecek.

İKİ OTOGARDAN YOLCULAR HAVAALANINA TAŞINACAK

İstanbul'da 4 hatta 20 otobüsle karşılıklı olarak havalimanı ve kentin belirlenen noktalarına yolcu taşıyan Havaist'in hizmet vereceği 5. nokta, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı-Alibeyköy Cep Otogarı-İstanbul Havalimanı Hattı (İST- 3) oldu. Devreye alınan yeni hat güzergahıyla birlikte 31 Aralık'a kadar toplam 25 lüks otobüsle haftada 50 sefer gerçekleştirilecek. 45 kilometrelik yeni güzergahta üç araç görev yapacak. Bu hattı kullanan yolcular, yaklaşık 2 aylık sürede yüzde 50'li indirimli olarak 8 lira ücret ödeyecek.

Hat detayı ve sefer saatleriyle ilgili detaylı bilgiler, "hava.ist" adresinden edinilebilecek.

İstanbul Havalimanından ayrılmak için toplu ulaşımı tercih eden yolculardan Ayşegül Çeşitçioğlu, Antalya'dan geldiğini söyledi.

Havalimanını çok beğendiğini belirten Çeşitçioğlu, "Havalimanımız memleketimize hayırlı olsun, ülkemizde çok güzel şeyler oluyor. Dış ülkelerin kıskanacağı güzellikte olmuş burası. Havalimanından ayrılmak için Havaist'i kullanacağım. İlk kez kullanıyorum, buradan Taksim'e gideceğim" dedi.

İstanbul Havalimanı'na yeni otobüs hattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

METROCUYUM ~ 5 yıl önce
istanbulun merkez ilçelerinden sürekli otobüs olmalı. Ama bu geçici çözüm, havalimanına akıp giden büyük bir metro ağı şart. Yoksa atıl kalacak kimsenin benimseyemediği bir havalimanı olarak kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramo ~ 5 yıl önce
Anadolu insanı burdan uçmaz, sabüha ablamın yolcusuyuz
Lll ~ 5 yıl önce
Farklı noktalardan metro bağlantısı ve hızlı tran olmalı yoksa çile millete

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otobüs süresi ~ 5 yıl önce
Otobüs süreleri de maşallah. Kozyatağından 11:10 uçağı için kalkış 7:30. Böylr bir havalimanına hızlı tren veya metroile ulaşım şarttor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaşın kaşın ~ 5 yıl önce
UBER gelecek taxi bitecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
huber ~ 5 yıl önce
Bu habere sadece bir kisi mi yorum yapmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avcılar ~ 5 yıl önce
Avcılar bölgesine acil hat koyulması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüyap ~ 5 yıl önce
Tüyap'tan var. Bir metrobüs 10 dakika mesafede
İnsan ~ 5 yıl önce
Kardeşim böyle bir havalimanına otobüsle mi ulaşım sağlanacak, iki gram vizyon yok ya. 42 ayda havalimanı yaptık diyorsunuz 42 ayda metro hattı bitmiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Gençlere hikayeler anlatmaya gerek yok. "Taşıma su ile değirmen döndürmek" dedikleri bu işte. Metro gelinceye, bağlantı yolları ile birlikte otoban yapılıncaya kadar, İBB yolcuyu güzelce sağacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 5 yıl önce
Dünyanın en büyük havalimanını yapıyorlar ama sadece bir tane metro hattı var o da daha bitmemiş.İstanbul’da zaten trafik sıkıntısı yok yollar boşmuş gibi sadece otobüs hattı koyuyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plan ~ 5 yıl önce
Servis ihalesinin iptal edilip belediye ye verilmesinin sebebi uzun süre işlemez bu havalimanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000