24 Mart 2019, Pazar 09:32:11

İstanbul Havalimanı yıllık 822 milyon Euro kira ödeyecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'nı işleten konsorsiyumun devlete her yıl 822 milyon euro arazi kullanım kirası ödeyeceğini açıkladı.
  • 50 Milyon TL bulamadıkları için Katar a kiraladık diyorlar diğer yandanda şu kadar milyon euro işletmeler devlete para ödeyecek diyorlar ülkeye bak.
  • ilk 2 seneye ait kira ertelendi bile. bir önceki bakan beyin açıklaması vardı buna ilişkin.
  • Bilerek mi söylüyoruz, kafa mı yapıyoruz.?
  • Demekki 2019 yılbaşı büyük ikramiyesi yine Cengiz-Limak-Kolin ortaklığının aldığı tam bilete çıkacak
  • Hani yillik 1 milyar euroydu. Indirim mi yaptilar?
  • Kira miktari ihale de 1 milyar dolardi. Bakan bey sanirim yanlis bilgilendirildi.
  • Devlet belli sınırları olup toprak parçası olan ve içinde yaşayan insanlardır.şimdi bizler iki kar fazla bilet oarası ödeyeceğiz, fazla vergi ödeyeceğiz, otopark parası fahiş, kiralar fahiş.bu para yukarısa tanımladığım insanlardan çıkıyor siz kimi kandırıyorsunuz?
  • Yabanci para biriminde kira yasaklanmadi mi gecen aylarda. Ben mi yanlis hatirliyorum.
  • Hangi aklı başında,gelişmiş bir ülke kalkınmasını sadece betonla,havalimanıyla yapmış? Eğer bu havalimanı bizi şahlandıracaksa büyük illerin hepsine de benzerlerini yapın görelim o zaman. Zamanında dolar piyasada bolken faizini,geri ödemesini düşünmeden topladınız,borç aldınız hepsini yandaşlara dağıtıp,betona yatırdınız şimdi de yatırımcılar ve Amerika dolarları ülkeden çekiyor,alacakalrını alıyor,döviz de arttıkça artıyor o artınca da herşeyin fiyatı artıyor,hal ortada ekonomi bitik hala şunu şöyle yaptık böyle ettik havalarındasınız.
  • arkadaşlar bu hesaplar gün gelir değişir ALLAH devlete zeval vermesin insanların parasına yazık o havalimanı çalışmicaaak ve bu parayı ödeyemicek ve devlete kalıcak orası
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'nı işleten konsorsiyumun devlete her yıl 822 milyon euro arazi kullanım kirası ödeyeceğini açıkladı.

Çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA'nın devlete yıllık 822 milyon euro kira ödeyeceğini söyledi.

"10 milyar dolarlık proje"
Turhan, "Ülkemizin iftihar projelerinden İstanbul Büyük Havaalanı açıldı, 10 milyar dolarlık proje. Devletin cebinden bir kuruş çıkmadı ve bu yıldan sonra bu işi yapan konsorsiyum, devlete her yıl 822 milyon euro arazi kullanım kirası ödeyecek" açıklamasını yaptı.

"Son 17 yılda 537 milyarlık yatırım"
Bakan Turhan ayrıca, bakanlığının son 17 yılda 537 milyar lira yatırım yaptığı, bunun 140 milyarlık kısmının yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

İstanbul Havalimanı yıllık 822 milyon Euro kira ödeyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

YARGIÇ ~ 5 yıl önce
50 Milyon TL bulamadıkları için Katar a kiraladık diyorlar diğer yandanda şu kadar milyon euro işletmeler devlete para ödeyecek diyorlar ülkeye bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 sene ~ 5 yıl önce
ilk 2 seneye ait kira ertelendi bile. bir önceki bakan beyin açıklaması vardı buna ilişkin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin ~ 5 yıl önce
Bilerek mi söylüyoruz, kafa mı yapıyoruz.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 ~ 5 yıl önce
Demekki 2019 yılbaşı büyük ikramiyesi yine Cengiz-Limak-Kolin ortaklığının aldığı tam bilete çıkacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine mi yandasa kiyak? ~ 5 yıl önce
Hani yillik 1 milyar euroydu. Indirim mi yaptilar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isl ~ 5 yıl önce
Kira miktari ihale de 1 milyar dolardi. Bakan bey sanirim yanlis bilgilendirildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vah vah ~ 5 yıl önce
Devlet belli sınırları olup toprak parçası olan ve içinde yaşayan insanlardır.şimdi bizler iki kar fazla bilet oarası ödeyeceğiz, fazla vergi ödeyeceğiz, otopark parası fahiş, kiralar fahiş.bu para yukarısa tanımladığım insanlardan çıkıyor siz kimi kandırıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Euro ~ 5 yıl önce
Yabanci para biriminde kira yasaklanmadi mi gecen aylarda. Ben mi yanlis hatirliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muafiyet ~ 5 yıl önce
Havacılık muaf
bakan bey ~ 5 yıl önce
Hangi aklı başında,gelişmiş bir ülke kalkınmasını sadece betonla,havalimanıyla yapmış? Eğer bu havalimanı bizi şahlandıracaksa büyük illerin hepsine de benzerlerini yapın görelim o zaman. Zamanında dolar piyasada bolken faizini,geri ödemesini düşünmeden topladınız,borç aldınız hepsini yandaşlara dağıtıp,betona yatırdınız şimdi de yatırımcılar ve Amerika dolarları ülkeden çekiyor,alacakalrını alıyor,döviz de arttıkça artıyor o artınca da herşeyin fiyatı artıyor,hal ortada ekonomi bitik hala şunu şöyle yaptık böyle ettik havalarındasınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gün gelir hesap değişir ~ 5 yıl önce
arkadaşlar bu hesaplar gün gelir değişir ALLAH devlete zeval vermesin insanların parasına yazık o havalimanı çalışmicaaak ve bu parayı ödeyemicek ve devlete kalıcak orası

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000