23 Haziran 2019, Pazar 10:28:01

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen birbirine bağlanıyor

İpek demiryolu güzergahının en kritik noktası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, üzerinden geçirilecek YHT ile Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı birbirlerine bağlanmış olacak.
  • E5 SEFAKÖY METRO ? ????? E5 i direkt İGA ya bağlamazsanız.iki elim yakanızda olsun.Millet eziyet çekiyor.Yolcu ve Personel...!!!!!
  • İstanbulun iki uç noktasına havalimanı yapan zihniyet!şimdi birleştirmeye çalışır tabi.Yahu havalimanı yapılırken aklınız nerdeydi
  • İHızlı trenle stanbuldaki Havaalanlarından önce İzmiri Bodrumu bağlayın Ankaraya gidişi tamamlayın. Gereksiz trafikten ve otogar görüntüsünden kurtarın İstanbul ve buralardaki havaalanlarını.
  • yahu yapılan bir tek şeyi de olumlu karşılayın, kim yada kimler siyasi görüşü ne olursa olsun bu ülkeye tek bir tuğla koyuyorsa ne güzel ne mutlu ona, adamlar yapacağız dedikleri şeyleri dev projeleri hepsini yaptılar ama öyle ama böyle, öyle onlarca yılda almadı hiçbiri. Klavyenin başına geçip orası şöyle kötü burası böyle kötü diye söylenip atıp tutanlar bir dikili ağacınız varmı bu vatana? Şunu birazcık anlayın başka Türkiye yok, Türke de kendi vatanından başka vatan yok. Saygılarımla
  • 100 sene sonra biter artik
  • 2030-2035 en iyi ihtimal para yok beyler dağılalım isterseniz
  • Ne zaman? 2080 de mi?
  • Palavrayı bırakın. Bütçede para bitti. Acı reçete geliyor. Bu işleri değerlendirme yeni cumhurbaşkanının işi olacak.
  • Bakan, cümlesinin sonunda şöyle bir ifade kullanmış: "Bütçe imkanları dahilinde yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz..." Bunun Türkçe meali, "paramız olduğu zaman bu işe başlayacağız!" demektir. Kimse aptal değil, bütçede para mara YOOOK!.. Para varsa, önce sadece 4 istasyonluk M4 Sabiha Gökçen'e uzatma hatçığını bitirsinler. (Not: bu uzatma hattının inşaatını İBB/İstanbul Ulaşım değil bizzat Ulaştırma Altyapı Bakanlığı yapmaktadır!..." Bakan Bey, önce çıksın bu hattın niye geciktiğini, daha doğrusu geciktiridiğini delikanlı gibi anlatsın!...
  • Bu havalimanından sadece taksiciler memnun. Taksi plakası olanlar kimler belli.

İpek demiryolu güzergahının en kritik noktası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, üzerinden geçirilecek YHT ile Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı birbirlerine bağlanmış olacak.

2016 yılının Ağustos ayında hizmete alınarak İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarını üçüncü kez karayolu ile birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü mevcut ulaşım ağı Kuzey Çevre Otoyolu ile birlikte hızlı uçuşa kolaylıkla ulaştırıyor. Halihazırda konfor, zaman ve tasarruf imkanları sunan köprü ve otoyol, Türkiye’nin dünyaya açılan yeni yüzü İstanbul Havalimanı’na ulaşımın en hızlı rotası durumunda.

Masadaki projeler ışığında karayolunda hızlı ulaşım demir yoluna da taşınıyor. Raylı sistemlerde ulaşılan kilometre sınırları da epey zorlanacak.

İki havalimanını YHT ile bağlayacak

Köprünün Türkiye açısından ekonomik anlamda birden fazla kritik öneme sahip. Yavuz Sultan Selim Köprü, demir yolu ulaşımında kıtalar arası yolculuklarda iki havalimanını kesintisiz şekilde birbirine entegre edecek. Yüksek Hızlı Tren (YHT) İstanbul’daki iki havalimanı; İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları uzun bir ulaşım ağı ile bağlanacak.

Etüt-proje çalışmaları tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, geçtiğmiz gün katıldığı bir toplantıda İpek Demiryolu projesi kapsamında yapılması planlanan demiryolu projesine ilişkin etüt-proje çalışmalarının tamamlandığını belirtmişti. Bakan Turhan söz konusu proje hakkında bilgiler aktararak, “Kocaeli için kritik önemdeki demiryolu projesini de hayata geçireceğiz. O da Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Halkalı Hızlı Demiryolu projesi. Bu hat İpek Demiryolu güzergahının ülkemizden geçen bölümünün Avrupa bağlantısını oluşturan en önemli halkalarından birini teşkil edecektir. 118 kilometrelik Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı kısmında etüt-proje çalışmalarını tamamladık. Bütçe imkanları dahilinde yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen birbirine bağlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

E5 SEFAKÖY METRO ? ~ 5 yıl önce
E5 SEFAKÖY METRO ? ????? E5 i direkt İGA ya bağlamazsanız.iki elim yakanızda olsun.Millet eziyet çekiyor.Yolcu ve Personel...!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuhhh ~ 5 yıl önce
İstanbulun iki uç noktasına havalimanı yapan zihniyet!şimdi birleştirmeye çalışır tabi.Yahu havalimanı yapılırken aklınız nerdeydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UçanKaçan ~ 5 yıl önce
İHızlı trenle stanbuldaki Havaalanlarından önce İzmiri Bodrumu bağlayın Ankaraya gidişi tamamlayın. Gereksiz trafikten ve otogar görüntüsünden kurtarın İstanbul ve buralardaki havaalanlarını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T. C ~ 5 yıl önce
yahu yapılan bir tek şeyi de olumlu karşılayın, kim yada kimler siyasi görüşü ne olursa olsun bu ülkeye tek bir tuğla koyuyorsa ne güzel ne mutlu ona, adamlar yapacağız dedikleri şeyleri dev projeleri hepsini yaptılar ama öyle ama böyle, öyle onlarca yılda almadı hiçbiri. Klavyenin başına geçip orası şöyle kötü burası böyle kötü diye söylenip atıp tutanlar bir dikili ağacınız varmı bu vatana? Şunu birazcık anlayın başka Türkiye yok, Türke de kendi vatanından başka vatan yok. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keke ~ 5 yıl önce
100 sene sonra biter artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şule ~ 5 yıl önce
Neyi 100 senede bitirdiler onu ancak sizinkiler yapar
Bütçe şartları ~ 5 yıl önce
2030-2035 en iyi ihtimal para yok beyler dağılalım isterseniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emir ~ 5 yıl önce
Ne zaman? 2080 de mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 5 yıl önce
Palavrayı bırakın. Bütçede para bitti. Acı reçete geliyor. Bu işleri değerlendirme yeni cumhurbaşkanının işi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 5 yıl önce
Bakan, cümlesinin sonunda şöyle bir ifade kullanmış: "Bütçe imkanları dahilinde yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz..." Bunun Türkçe meali, "paramız olduğu zaman bu işe başlayacağız!" demektir. Kimse aptal değil, bütçede para mara YOOOK!.. Para varsa, önce sadece 4 istasyonluk M4 Sabiha Gökçen'e uzatma hatçığını bitirsinler. (Not: bu uzatma hattının inşaatını İBB/İstanbul Ulaşım değil bizzat Ulaştırma Altyapı Bakanlığı yapmaktadır!..." Bakan Bey, önce çıksın bu hattın niye geciktiğini, daha doğrusu geciktiridiğini delikanlı gibi anlatsın!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüksek Hızlı Taksi ~ 5 yıl önce
Bu havalimanından sadece taksiciler memnun. Taksi plakası olanlar kimler belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000