22 Kasım 2020, Pazar 09:10:31

İstanbul Havalimanı 'Söz Yetenekte'ye ev sahipliği yaptı

İstanbul Havalimanı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle üçüncüsü düzenlenen "Söz Yetenekte" programına ev sahipliği yaptı.
  • Başındaki ceo havacılığı bilmez yanındakiler bilmez söz yetenek derler gülmek bedava İga da..
  • önce uzak pisti aç sonra yakını açıp taksi sürelerini yarıya indirdik de. Müthiş başarı gerçekten.
  • Gram Ingılızce Fransızca.Almanca bılmıyen bır Ulastırma Bakanımız var. baska yorum yok.
  • Istanbul GND Piste gitmek icin runway shorcut bile vermiyor pist musait olmasina ragmen. Illa biz hatirlatacagiz, takip edemiyorlar ne ise yariyorlar
  • Orda Arff özelde bu olmaz devlette bütünlük şarttır
  • Gibi bir İGA İNŞAAT Havalimanı.ATATÜRK HAVALİMANI'nı kapattınız ya.Tabiat gün gelecek size hesap soracak. 2023 e kadar sabremediniz. AHL açık kalsaydı,bu kadar zarar edilmezdi. gösteriş olsun bir dünya çalışan aldınız işe, elinizde patladı İGAç Şimdi çıkarın durun çalışanları. Vebali boynunuza....
  • Ya aymazlar! 42 ayda yaptik sunu yaptik bunu yaptik. Kucuk kaptan. Utanmazlar. Kendi halanlariiza inanmissiniz. Emek hirdizlari.
  • Bunlarda basarisizlik olamaz. Hepsi dunyaya basarili olmak icin gelmis.Ilginc!!!

İstanbul Havalimanı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle üçüncüsü düzenlenen "Söz Yetenekte" programına ev sahipliği yaptı.

Oylum Talu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen programın sonunda bir bilgi yarışması düzenlendi. Kazanan öğrenciler, tüm masrafları IGA tarafından karşılanarak, İGA Havalimanı İşletmesi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri ile tanışma ve onlar eşliğinde İstanbul Havalimanını, apronları ve kuleyi ziyaret fırsatını da yakalayacak.

Programda konuşan İGA Havalimanı İşletmesi Teknik Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fırat Emsen, 42 aylık inşaat süreci boyunca, farklı milletten çalışanlarla yaklaşık 200 bin civarında kişinin Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük projesini hayata geçirmek için hep birlikte ter döktüklerini belirtti.

Emsen, halihazırda 6 bin 500 çalışanları olduğunu ve çalışanların yaş ortalamasının 30 civarında olduğunu belirterek, "Çok genç bir ekibiz. Çok genç olmamıza rağmen yakaladığımız uyum sayesinde birçok ilke ve birçok başarıya imza attık. Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil etmeye çalışıyoruz." dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) döneminde inşaatlara ara vermediklerini aktaran Emsen, "Haziran ayında 3'üncü paralel pistimizi hizmete açtık. Bu pistin hizmete geçmesiyle birlikte aynı anda 3'lü paralel operasyonun yapıldığı Türkiye'de ilk havalimanı, Avrupa'da ikinci havalimanı olduk ve dünyada bu işi yapan 19 havalimanı arasına girdik. Bu pistin açılmasıyla birlikte taksi sürelerini yarı yarıya indirdik ve saatlik iniş kalkış uçak sayısını da 120'ye çıkardık." değerlendirmesinde bulundu.

İGA Havalimanı İşletmesi Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Büyükkaytan da operasyonlarını yürüten ekibin yaş ortalamasının 30'un altında olduğunu ifade ederek, "Yeni bir ekip, hepsi çalışıyor ve başarılı bir ekip. Operasyon kontrol merkezimiz var, tüm operasyon buradan yönetiliyor." ifadelerini kullandı.

Büyükkaytan, İstanbul Havalimanı projesinin milli bir proje olduğunu dile getirerek, "Bu projeyi bizim dünyaya göstermemiz gerekiyordu. Şu anda kadar böyle bir projeyi bu kadar sürede bitirip, operasyona sorunsuz bir şekilde açan kimse yok. Bundan dolayı da biz havacılık literatüründe birinci noktadayız. Örnek gösteriliyoruz. Bunun en büyük desteği milli bir proje olması, Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu hedef ve inanmışlıktı." açıklamasını yaptı.

"Staj Seferberliği Projesi, OECD raporlarında örnek uygulama olarak gösterildi"

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Birim Müdürü Neşe Gülmez ise Ofisi Başkanlığının yürüttüğü Staj Seferberliği Projesi'nin OECD raporlarında örnek uygulama olarak gösterildiğini dile getirdi.

Gülmez, Ofis koordinasyonuyla üniversiteye bu sene yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine yönelik kariyer planlama dersleri verildiğini ifade ederek, "Bu, gençlerimize kariyer farkındalığı yaratmak, onların sektörleri ve kurumları daha yakında tanımasını sağlamak için başlattığımız bir proje. Pek çok üniversite vermeye başladı, önümüzdeki sene bütün üniversitelerde veriliyor olacak." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin 27 yaş ortalamasıyla en genç kamu kurumu olduğuna işaret eden Gülmez, "Yetenek Yönetim Sistemi ile lisans son sınıf, yüksek lisans öğrencilerine henüz okulu bitirmeden staj yapma ve bizim ofisimizde yarı zamanlı çalışma imkanı sunuyoruz. Devamında da bizim ekibimize tam zamanlı olarak katılabiliyor bu gençler." değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Çiğdem Güvenç de genç yeteneklerin en çok tercih ettiği ve istihdam fırsatı bulduğu kuruluşlardan biri olduklarını aktardı.

Güvenç, "İnsan kaynakları profilimizi analiz ettiğimizde görüyoruz ki ülkemizin dört bir yanından, hemen hemen üniversitelerin tüm bölümlerinden gençler aramıza katılıyor ve kendi yeteneklerini kuruluşumuzun staj, eğitim, kurs imkanlarıyla birleştirerek gücümüze güç katıyor. Çok genç ve dinamik kurumuz." açıklamasını yaptı.

İstanbul Havalimanı 'Söz Yetenekte'ye ev sahipliği yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

İga ~ 3 yıl önce
Başındaki ceo havacılığı bilmez yanındakiler bilmez söz yetenek derler gülmek bedava İga da..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
room8 ~ 3 yıl önce
önce uzak pisti aç sonra yakını açıp taksi sürelerini yarıya indirdik de. Müthiş başarı gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadi ~ 3 yıl önce
Gram Ingılızce Fransızca.Almanca bılmıyen bır Ulastırma Bakanımız var. baska yorum yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu ~ 3 yıl önce
gram bilse ne bilmese ne? Zamanında Reisi Cumhur yurt dışında Türkiye'yi nasıl temsil edeceksiniz hangi dili kullanacaksınız diye soru soran kendini çağdaş özgürlükçü ilerici gören aklı kıt kişiye TÜRKÇE ile diye cevap vermişti de o malum kisinin beyni mavi ekran moduna geçip error vermişti! Adama sorarlar insanımızı eleştirmek yerine yermek yerine ne yaptın bu devlet için millet için!? diye.. Ama herşeyden önce TÜRK Düşmanı olmamak gerekiyor milletini sevmek gerekiyor değil mi?!
osman ~ 3 yıl önce
yani yanında danışman vs olmasa adamın anasına sövseler ÖYLE BAKAKALACAK sene olmuş 2020 kabile devleti değilsen otursan 3-5 kelime lisan öğreneceksin
Istanbul Ground ~ 3 yıl önce
Istanbul GND Piste gitmek icin runway shorcut bile vermiyor pist musait olmasina ragmen. Illa biz hatirlatacagiz, takip edemiyorlar ne ise yariyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 3 yıl önce
Hatirlatma o zaman canim kardesim, herkes kendi gorevini duzgun yapsin. Pilot muyuz, pilot disinda her sey miyiz belli degil. Bir de adamlar maasini yariya dusurmus, 3-4 bin dolara kaptan pilot calistiriyor, hala shortcut. Hatirlatma, hatirlatma ki, kesinti yapilirken ilk is emekciden kesinti yapilmasinin sirkete kar degil, tam tersi daha fazla zarar olarak dondugunu gorsunler.
Arff ~ 3 yıl önce
Orda Arff özelde bu olmaz devlette bütünlük şarttır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 3 yıl önce
Ne iş yapar ?! Boşuna maaş alıyorlar bence ! Yann gel yat! Ne güzel valla ! Biri dur demeli bu gider kalemine !
Aklı Evvel ~ 3 yıl önce
Kardeşim ne istiyorsun ? Hergun kaza kırım mi olsun. Allah versin de emekliliklerine kadar yatsınlar... Reaktif bir birim sonuçta. Ama proaktif tüm ekipman donanım bilgi beceriye sahipler... Lütfen derin bir nefes alın. oksijen her bir organa nüfus etsin.
ŞAKA ~ 3 yıl önce
Gibi bir İGA İNŞAAT Havalimanı.ATATÜRK HAVALİMANI'nı kapattınız ya.Tabiat gün gelecek size hesap soracak. 2023 e kadar sabremediniz. AHL açık kalsaydı,bu kadar zarar edilmezdi. gösteriş olsun bir dünya çalışan aldınız işe, elinizde patladı İGAç Şimdi çıkarın durun çalışanları. Vebali boynunuza....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ya ~ 3 yıl önce
Ya aymazlar! 42 ayda yaptik sunu yaptik bunu yaptik. Kucuk kaptan. Utanmazlar. Kendi halanlariiza inanmissiniz. Emek hirdizlari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz ~ 3 yıl önce
ne diyorsunuz sayın değişik!
Basari ~ 3 yıl önce
Bunlarda basarisizlik olamaz. Hepsi dunyaya basarili olmak icin gelmis.Ilginc!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin ~ 3 yıl önce
aksine oyleler ne mutlu ki!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000